torstaina, heinäkuuta 21, 2011

vanha sotaratsu...


Onko teillä muilla vaatekappaletta josta ette vaan  raaski luopua?
Vaate, joka ei ole muotia, eikä enää täydessä iskussaan mutta sitä vaan haluaa käyttää?

Mulla ainakin on - ehkä  uskollisin sotaratsuistani  on tämä hame...

... siis se  tuttu ja turvallinen tapaus, jonka joka kesä kaivan vaatehuoneeni kätköistä,
ja jonka huomaan kiskovani päälleni vähintään joka toinen päivä... ;) Itseasiassa hame on
jo niin kulahtanut, ettei sitä kannattaisi enää edes käyttää - paitsi mökillä. Mutta kun...
sekä malli että väri ovat niin minua. Harmi vaan, että tämä kesä taitaa olla hameeni viimeinen
- vetoketjukin meinaa hajota, ja väri on aivan haalistunut. Niisk.

Mitä tästä opimme - pitäisi aina ostaa  kaksi samanlaista :D Tai siis ei aina
mutta silloin kun tietää jonkun jutun olevan tai siitä tulevan juuri tällainen kestosuosikki :)



Sen sijaan uutta on tuo  pusero, merkiltään Christelle & co. Kuvissa ei tosin yrityksestä
huolimatta näy puseron etuosan kivaa röyhelöä - yritän ottaa joskus parempia kuvia.
Ja nuo  ballerinat... viime kesäisiä Kreikan ostoksia. Nyt ekaa kertaa jalassa. Aika kivat.


Ellen olisi jo itsekin tällainen vanhahko sotaratsu (hitsit tätä  keski-iän kriisiä...!),
haluaisin pukeutua allaolevan H&M:n kuvastokuvan mukaisesti - napakasti istuviin, simppeleihin 
vaatteisiin, juurikin tuohon tyyliin. Ja kurkatkaapa katalogista, siellä kuvassa (s. 22) näkyvät
vielä nuo ihanat kengätkin -  miksi en osaa käyttää korkoja?!

Edit. toki nuo Henkan vaatteet sopivat myös keski-ikäisille mutta itse koen olevani jotenkin
liian romuluinen ja isokokoinen moisiin. Ennenkuin joku taas kokee myötähäpeää, niin en
vaan voi mitään tuolle tunteelle.. se kun on ja pysyy. Peilissä näkyy aina se isokokoinen tyttö...
näistä  itsetuntojutuista  voisin kirjoittaa varmaan romaanin joskus... ja
tiedättekö, osittain sen vuoksi otan näitä päivän asu -kuviakin - jotta oppisin katsomaan itseäni
muiden silmin, ja hyväksymään itseni sen näköisenä mikä olen. Ei mikään helppo juttu.
 Ehkä 8-kymppisenä jo hyväksyn? Toivottavasti!
 Asiasta kirjoitteli mielestäni tosi hyvin ja kypsästi blogissaan Lintu (klik).




 turhamaista torstaita toivotellen,

17 kommenttia:

  1. Kiikuta hameesi hyvälle ompelijalle! Hän osaa ottaa vanhasta kaavat ja tehdä sinulle uuden samanlaisen tilalle ;)
    Hame näytti todella hyvältä, sellaiselta jota itsekin voisin töissä pitää!

    Ps. Sähän olet yhtä hoikka kuin tuo H&M:n malli!!

    VastaaPoista
  2. ANONYYMI - siis voi vitsit, tässä jo ihan ääneen oli mainittava muillekin ideastasi :) Miten en ole aiemmin tuota keksinyt!? Enää puuttuu se hyvä ompelija...! Jonka on osattava ostaa myös sopivat kankaat sillä mähän en näistä mitään ymmärrä. Hitsit, olen ihan innoissani jo pelkästä ajatuksesta, että saisin uuden samanlaisen hameen :)) Ja joo, just sopiva töihinkin. Ja huoh, mun ja mallin väliin mahtunee 20 kg.. :( Oikeasti siis. Lisäksi mulla on perintökalleutena iso alavatsa - se on ja pysyy ja estää just sellaisen pukeutumisen mistä haaveilen.. tai eihän sen saisi antaa estää.

    VastaaPoista
  3. Niin todella olet hoikka ja kaunis, iästä viis, nuoreltakin näytät:)

    Voisiko hameen värjätä korjauksen lisäksi? Täällä tuunattu kahdesta puolihameesta valtavan ihant topit ja hinnaksi tuli yht 2e, kun kirpparilta ostin. Niin tulee tämän keski-ikäistyvän rouvan mieli hyväksi ja suosittelen :) niin ja peilin eteen sanomaan, että olet kaunis ja ehkä uskot siihen myös jonain päivänä. Emme saisi hukata elämän päiviä tyytymättömyyteen.

    Ihana blogi ja ihania vaatteita sinulla.
    -sanna

    VastaaPoista
  4. Tiedän tunteen. Siis ton keski-ikäistymisen. Sulla ei kyllä ole mitään huolta kun täältä katsoo. Oot niin freshi ja hyvän näköinen. Tätiytymistä pelkään itse eniten. Sen ei ole pakko tulla! Eihän?
    Terkkuja täältä Turusta ja uima-altaan reunalta! Laitan sulle illalla sen viestin, vihdoin.
    PS. mekkosi oon ihana, samoin hm:n kokonaisuus!

    VastaaPoista
  5. Voi Marjaaaaaaaaaaaaa! Mä sun kauneuttas ja tyylikkyyttäs taas ihastelin omien kompleksieni keskellä maanantaina kun treffattiin :) Mut hei, miten ois ens viikolla, jos ottaisin tytöt tänne joku päivä het aamusta ja hakisit sit, kun pääset töistä sillain juodaan monta kuppia kahvia ja ehkä yksi Fresita ja juorutaan -aikataululla ennnenkuin lähdette kotiin??? Laita viestiä miten sopisi... Hugs K

    VastaaPoista
  6. Niinhän se on, että kun katsoo mallikuvia ei kyllä koskaan näytä omasta mielestään samalta. Mutta sä olet löytänyt oman tyylisi ja näytät hurjan kauniilta ja sopusuhtaiselta. Kyllä sä opit näkemään itsesikin sellaisena vielä... :) Mutta totuushan on kai se, että juuri kukaan nainen ei näe itseään sellaisena kuin toivoisi. Aina olisi jotain mikä voisi olla paremmin. Mä niin komppaan sua tossa alavatsajutussa, mulla on sama vika.

    Hei, hauska jos saisit tosiaan noin sun näköisen hameen teetettyä. Varmasti löydät jonkun! :)

    Harvemmin kommentoin mutta tähän väliin voisi kyllä vielä heittää, että sun blogi on aivan ihanan täydellinen kuvien suhteen. Ihania, kauniita, harmoonisia, suloisia, yhteensopivia... Tänne tulee aina nauttimaan kauneudesta! Sulla on hyvä maku :) Kiva että saan nauttia siitä!

    VastaaPoista
  7. Kuvat ovat munkin mieleeni.Kivasti tuo otsis laitettu. Paras kuva on tuolla ylhäällä kenkäkuvien keskellä missä hymyilet. Samanlaisena sinut muistan livenäkin :-)

    Näkemistoiveissaterkkusin....


    Kiks

    VastaaPoista
  8. Sinulla on, Marja, tosi kaunis kroppa ja olet nuorekas ja edelleen NUORI ihminen <3 Olisinpa itsekin yhtä hoikka kuin sinä!

    Minusta noissa HM-katalogeissa on oikeastaan paljon juuri 30-40v muotia, tosin sopii myös alle kolmekymppisille. Vaatteita, joita kuvittelen käyttäväni itsekin vielä ainakin reilusti yli vuosikymmenen (täytän tänä vuonna 34v). Teinityyli on asia erikseen. Mä olen tosin farkkutyttö henkeen ja vereen ja uskon käyttäväni niitä aina. Hassun näköistä on vasta, kun joku oikeasti vanha yrittää pukeutua liian nuorten vaatteisiin, sellaisiakin näkee kaupungilla harva se päivä. Komeuden (=hirveyden) kruunaa vielä ripsienpidennykset, rakennekynnet ja hiusjatkeet... huhhuh. Itse toivon osaavani vanheta arvokkaasti, en ikuista nuoruutta tavoitellen.


    Iloisia hellepäiviä!

    VastaaPoista
  9. Marja Lopeta!!!!!! Siis toi ikäkriisissä rypeminen! Ruudun toiselta puolelta katsottuna näytät simpsakalta ja hyvältä! Eli eikusta henkan vaatteita tilaamaan.

    t. ulkonäkökriisiä poteva kolmekymppinen

    VastaaPoista
  10. Hei, sinulla kiva tyyli ja kuvasi ovat kauniita. Jäin miettimään, että kuinka pitkä olet, kun tunnet itsesi niin isokokoiseksi? Kuvissa näyttät kyllä tosi sirolta. Samaisesta h&m tyylistä tykkäisin minäkin, mutta keskivartaloni ei ihan salli noin istuvia.. Aurinkoisia kesäpäiviä! T.pipsa

    VastaaPoista
  11. Mulla on kuule paljonkin noita uskollisia sotaratsuja (esim. pari kappaletta InWearin pellavamekkoja kymmenen vuoden takaa mainitakseni, mallista otettu kaavat ja teetetty pari uuttakin jo). Vinkkaanpa paikkakuntasi työllisyyspajan ompelimon paikkana, josta voisi kysäistä jeesiä (riippuu väestä, jota paikalla, mutta jokin vuosi sitten oikein vaatturi oli, joka pystyi korjaamaan miesten pukujakin). Meiltä on tässä lähdössä sohva sinne päällystettäväksi ennen muuttoa, jos vain huolivat...olen jonkin verran palvelua ostanut sieltä.
    Kuulumiset: palattu kaupunkiin, uusi työpaikka opiskellulla alalla odottaa 1.8. alkaen (JEE !) ja muutto häämöttää!

    VastaaPoista
  12. Kuule, voisin niin nähdä ton kuvaston asun sun päällä ja näyttäisit tosi upealta. Oot ihan mun kroppaidoleita! Go for it! Ja korkkarit on must. Tekee vartalolle ja ryhdille ihmeitä. Tuplaa naisellisuuden. Tosin et sä kyllä tuplausta tarvi!

    VastaaPoista
  13. Eksyin sattumalta sun blogiisi, ja vaikka meidän elämäntilanteet on ihan erilaiset, ihastuin sun juttuihin ja tyyliin! Lastenvaate yms. jututkin on ihania, vaikka ei itselle mitenkään ajankohtainen aihe vielä!:) Ja älä turhaan mitään ikäkriisiä pode, toivottavasti mäkin näytän joskus yhtä hyvältä!;>

    VastaaPoista
  14. Voi, onhan noita.. reissussa matkalla pysyneitä vaatteita! Yksi rakkaimminta taitaa olla aikoinaan hm:tä ostettu beige vakosamettihame, aikalailla samanmallinen, kuin tuo omasi.
    Minun luottohameeni on ostettu vuonna 2000, ikää sillä siis jo on :D Kuitenkin pysynyt hyvässä kunnossa, johtuneeko sitten materiaalista.

    Tuli muuten mieleeni hameestasi, että noin vuosi sitten ostin ellokselta esprit corp hameen, melko saman mallisen ja jopa värisenkin :) Tuskin niitä siellä enää on, mutta ihan vinkkinä, että se mallisto on poikaa!

    Tällä hetkellä ihastelen näitä luomuksia vain toisten päällä, oma vuoroni tulee vielä :)

    VastaaPoista
  15. Miten meillä naisilla ajatukset pyörivätkin niin paljon ulkonäkömme ympärillä...ja useimmiten negatiivisessa mielessä...eräänlainen kirous tuokin. Ihanaa, että täällä blogimaailmassa tuemme ja kannustamme toinen toisiamme. Ja tuo Linnun linkki oli piristävää luettavaa syvällisellä pohdiskelulla. Olen jo yli 5-kymppinen, eli tässä vaiheessa kuuluisi varmaan jo olla to-oosi masentunut ;) Mutta voin lohduttaa, että elämä jatkuu, edelleen :)

    VastaaPoista
  16. Minusta näytät aina hirveän hyvältä kuvissasi. Sulla on oma tyyli jonka kannat hyvin. Itse en kehtaa laittaa kuvia itsestäni blogiini koska pelkään että ihmiset eivät kommentoisi, mitäänn kun eivät kehtaisi.Yhden kesäkuvan itsestäni kyllä laitan. Pakko uskaltaa sen verran. Itsekin lähestyn kohta 40 (38) ja minussa on monta puolta, en taida koskaan kasvaa aikuiseksi. Kannan conversini vielä toivottavasti 20 vuoden päästä samoin kuin nyt.

    VastaaPoista
  17. Mä en kyllä yhtään pysty seuraamaan sun ajatuksenkulkuasi. Myönnän, että itseäni häiritsee suunnattomasti keski-ikäistyvä keskivartaloni, mutta se kai kuuluu asiaan. Itse huomasin alamäen alkavan 37 -vuotiaana ja pari vuotta meni nikotelessa, että mitäs tämä tällainen on. Nyt en enää stressaa siitäkään (vaikka syytä ehkä olisi;).

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)