perjantaina, heinäkuuta 15, 2011

ruokaöverit...


 
Ajeltiin tyttöjen kanssa keskiviikkona yönylikyläilemään ystäviemme luo,
miehen ajellessa työreissulle Saarenmaalle (huoh, pikkasen epistä)... 

Ja meillä kaikilla oli nii-in muu-kaa-vaa...
... lapset pomppivat trampalla ja leikkivät sulassa sovussa kaikki keskenään 
(nuorinta herraa lukuunottamatta), me aikuiset höpötimme ja söimme hyvin.
Opin samalla uuden olotilaa kuvaavan sanan - ruokaöverit :D

Kiitos siis Terhi & co. yösijasta, tarjoiluista ja seurasta!!Puussa kiipeilemässä meidän kummipoikamme
Tällaisiin tunnelmiin on kiva lopetella kesälomaansa.. jos tunnetta loman loppumisesta 
voi ylipäätään kivaksi nimittää.. huoh :( Lähinnä fiilis on haikea, millään ei haluaisi 
loman loppuvan - ja vielä vähemmän haluaisin kesän loppuvan, tylsää ajatellakin että
aletaan jo puhua loppukesästä. Koulujen alkuunkin on enää kolme viikkoa... 
miten tämä kesä aina meneekin niin nopeasti?! 

Töihin paluutani onneksi helpottaa se, että mies jää nyt lomalle eli aamuisin mun pitää
huolehtia ainoastaan itseni valmiiksi ja tien päälle. Vaikka kieltämättä kaihertaa muun
perheen jäädessä onnellisena nukkumaan... ;)

Mutta nyt suihkuun ja menoksi, pitää hoidella asioita viimeisenä arkivapaana! 
Ja sitten suunnataankin vielä Raumalle kyläilemään ystäväperheemme mökille, kivaa!
Nähdään siis toinenkin kummipoikamme saman viikon aikana, ja samalla tytöt 
näkevät kumpikin omat kumminsa 

Mukavaa perjantaipäivää kaikille!

Ainiin, mistä tietää loman olevan lopussa... siitä kun tietää taas mikä viikonpäivä on... ;(


12 kommenttia:

 1. Oi ja voi - kuullostaa niin ahdistavalta tuo töihin paluu, mutta kyllä se siitä! Miten ihanaa onkaan ollut tänä kesänä! Pirteitä työpäiviä!

  VastaaPoista
 2. Ruokaöverit - niin tuttujuttu :) Vielä kun muistais kompensoida sitä lenkkiövereillä ;D Sadepäivään on hyvä päättää loma. Tosin mulla vielä se kaks viikkoa lomaa jäljellä, mutta tuntuu, että tää on mennyt aivan liian nopeeta koko loma. Ja tosiaan, pian koittaa arki eskareineen ja päikkyineen. Ihanaa Rauman reissua, toivotaan, että aurinko hellii <3

  VastaaPoista
 3. Onhan tuossa varmaan omat pikku kurjuutensa,
  mutta hei, teillä sit lapsilla vielä jatkuu loma =)
  Sehän mukavaa.
  Meillä on miehellä 1 viikko lomaa vielä jäljellä,
  jonka viettää sit joskus.

  Itelleni tää on sitä normi arkea kesälläki,
  enempi suita lounasaikaan syömässä ;)

  Mutta toi syksyn tuleminen, plöh, inhottavaa.
  Tykkään kaikista vuoden ajoista, mutta..
  Tänä kesänä erityisesti on jotenki aika menny LIIAN nopeaan.
  Iskee paniikki melkein, pakko ehtiä nauttimaan tästä, jyynou.

  Ilosia työpäiviä =)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia taas :)!
  Lasten koulujen alkaminen kyllä aina konkretisoi kesän loppumisen :/..
  Mukavia viimeisiä lomapäiviä!

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia!

  Eilen oli niiiin kylmä, sellainen alkusyksyinen tuuli, ja tänään harmaa syksynnäköinen päivä, eikä mulla ole kesäloma vielä edes alkanut! Vielä pitäis 2 viikkoa puurtaa. Toivon siis oikein lämmintä intiaanikesää elokuulle :) Mitään superhelteitä ei tartteis olla. Sitä aurinkorasvan läträysä ja lasten jatkuvaa pesemistä en jaksais. Mutta satoi vaikka vanhoja vetureita tai akkoja, loma on aina lomaa! :)


  Iidanunelmia-Iida, joka myös saattaa haikein mutta ylpein mielin esikoisensa kouluun kolmen viikon päästä :`)

  VastaaPoista
 6. MARITA - uh, kiitos! Ei voisi kyllä vähempää töihinpaluu kiinnostaa... no, muutamassa päivässä unohtaa yleensä lomalla edes olleensa ;) ja tosiaan, helpottaa kun muu perhe voi jatkaa lomailua. Pitää itsekin yrittää ottaa seuraavat viikot vielä loman kannalta ;)

  MARIA - oi, lenkkiöverit tekis niin hyvää! Onneksi kävin jo eilisiltana - ja arvaa juoksinko kovaa sen saamani kommentin jälkeen ;D

  ONNENKYYNEL - ainou... mä yritän joka vuosi nauttia TÄYSILLÄ keväästä ja alkukesästä. Ja silti sitä aina havahtuu tässä vaiheessa ihmettelemään mihin kesäviikot on kadonneet. Eihän siinä mitään jos tietäisi syksyn olevan valoisa ja aurinkoinen - inhoan pimeitä, sateisia, koleita iltoja.. huoh.

  EVELINA - kiitos! Ja niin konkretisoi. Ja jotenkin tuntuu että tänä kesänä loppuu tyttöjen lapsuus kun aloittavat kouluun.. siis varhaislapsuus tai mikä lie. Niiks :´)

  VastaaPoista
 7. IIDA - heippa! Ja totta, tuulee selkeästi pohjoisesta(?) tai ainakin viileämmin kuin aiemmin. Jos aurinko paistaa on lämmin - kun menee pilveen pitää heti etsiä villatakkia :) Normaali Suomen kesä siis on alkanut! Mutta just luin (ja kirosin töihinpaluuta), että loppukesästä pitäisi tulla lämmin ja kuiva! Mietin just tuotakin tässä taannoin, että riippuu kyllä niin loma-ajankohdastakin tuntuuko nyt keski- vai loppukesältä. Mäkin mielelläni olisin jättänyt pari lomaviikkoa elokuulle mutta ei onnistunut :( Mutta hieman helpottaa että olen jäämässä osittaiselle hoitovapaalle!! Jee! En malta odottaa! Paitsi tilipäiviä en kyllä silloin odota ollenkaan :( Mitä tulee aurinkorasvoihin, me ei olla kukaan käytetty mitään rasvaa kotimaassa reissun jälkeen vaikka ollaan auringossa kaiket päivät oltu - eikä kukaan ole palanut yhtään. Nyt tosin alkaa jo rusketuskin multa karista eli se kesästä siinäkin mielessä...

  VastaaPoista
 8. Ei se kesä lopu vielä mihinkään :)!! Elokuuhan on vasta ihaninta kesää; lämpimät päivät, lämpivät vedet ja pimeät illat <3.

  Vitsit teidän tytöt on taas niin nättejä!

  VastaaPoista
 9. Teillä on varmaan ollu kiva päivä! =)

  Mulla loppu jo loma, tältä osaa. Elokuussa sit jatketaan, kun koulun alku lähestyy. Ollaan tällä viikolla pari kertaa kävelty päiväkotiin, kun sehän on siinä koulun vieressä, jotta saadaan vähän tuntumaa koulumatkaa varten. Tosin niin kauan kuin tuo iso silta on tuossa nykyisessä tilassaan, niin tavalla tai toisella jonkun on lasten kanssa kuljettava koulumatkat. En uskalla päästää yksin menemään. Nyt siihen sillalle oli ilmestynyt kyltit, joissa lukee: Putoamisvaara! Sillan kaitella kiipeily kielletty. No, ekaluokkaisille noista kylteistä on ihan suunnaton apu.. Tää meni nyt vähän off topic, mut pelottaa se silta.

  Hei, miten toi osittainen hoitovapaa toimii? Mekään ei olla muuten rasvailtu pahemmin täällä kotona, eikä kellään ole mitään ollu.

  =) Jaana

  ps. Vuorotyössä oleva ei ikinä tiedä, mikä viikonpäivä on menossa.. ;-)

  VastaaPoista
 10. MARIKA - kiitos :) Mun kesä loppuu aina heinäkuussa.. muistan jo lapsena tuntuneen siltä. Mä kun en yhtään tykkää Suomessa niistä pimeistä illoista :( Parasta on alkukesän valoisat yöt - silloin en malttaisi nukkua ollenkaan! nimim. hieman univelkaa ;)

  JAANA - totta muuten varmaan tuo vuorotyö vs. viikonpäivät :) Osittainen hoitovapaa = kuuden tunnin työpäivät, ainakin mulla niin. On pitänyt ihan postatakin aiheesta... Ja voihan putoamisvaara =O kuulostaa hurjalta...

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä vaan töihinpaluuseen! Onneksi heinäkuu teilläkin ehkä vähän hiljaisempi ja kyllä nuo aamut tulevat olemaan helppoja, kun saat vain itsesi valmiiksi laittaa :-)

  Minäkin lähden nyt tässä välissä viikon työreisulle ja sitten taas loma jatkuu.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Mä aloitan myös tavallaan osittaisen työn, mutta sain sovittua töissä niin, että teen 5½h toimistolla ja 2h kotona. Yritän tehdä työt aamulla, koska koulu alkaa aikaisintaan 8.30, joten vien pikkusiskot samaan aikaan viskariin ja päiväkotiin. Ehdin siis hyvin tehdä aamusta töitä, viedä lapset hoitoon ja päästä suht ajoissa kotiinkin (mulla on siis n. 3h työmatkaa päivittäin). Eikä tarttee tinkiä palkasta. Olisko sulla mahdollisuutta tällaiseen?

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)