lauantaina, heinäkuuta 16, 2011

herkkuöverit...


... kuvalliset sellaiset - viikonlopun  kunniaksi! 


(kuvat Pinterest

 ... ja sitten taidankin palata ruotuun (jotenkin helpompaa töissä ollessa)
ja aloitan jälleen  karppaamisen  ensi maanantaina! Tajusin nimittäin juuri 
miksi mulla on ollut koko loman jotenkin niin plääh-olo - hiilihydraattien vuoksi.

Onko siis ihme, että tyttöjen kaveri totesi taannoin lenkille lähtiessäni, että 
"sulla on tosi kivat lenkkivaatteet mutta ootko sä kuule raskaana...?". Niinpä niin ;D

... joten vielä yhdet  ruoka- ja herkkuöverit  tänä viikonloppuna ja sitten (s)karpataan!


7 kommenttia:

 1. :) Mä myös aloitin karppaamisen pari päivää sitten. Kyllästyin niin totaalisesti siihen hiilihydraattien mättäämiseen. Ja koko ajan teki mieli syödä jotain (eli lisää hiilihydraatteja). Ja kärsin välillä suorastaan ahmimiskohtauksista! Katsotaan josko tämä auttaisi. Ja plussana luin, että laktoosi-intoleranssista voi päästä tällä ruokavaliolla kokonaan, se olisi hienoa!

  Sä olet siis ennenkin karppaillut? Miten tarkkaan laskit/ aiot laskea hiilarimääriä? Miten muu perhe syö sinun karpatessa?

  VastaaPoista
 2. Mullon ihan samat fiilikset.. Tuntuu, että ois eläny sokerilla (hiilareilla) viimeset kaks viikkoa. Väsyttää ja pöhöttää ja koko ajan on nälkä.. plääh. Saiskohan otettua itseään niskasta tässä lähiaikoina?

  Joko teillä on koulutarvikkeita hankittu? Me mentiin ostamaan reppuja, mutta niitä ei ollu vielä tullut kauppaan! Ei olla mitään muutakaan kyllä vielä hankittu..

  =) Jaana

  VastaaPoista
 3. Oih, aivan samat aatokset täällä. Kai sen ruokarempan voi aloittaa kesken loman? Eilinen ilta meni ihan pikkuisen syödessä (ja juodessa ;). Hiilaripöhö ja -ähky vaivaa, joten huomisesta lähtien (s)karpataan täälläkin. Olis kiva lukea jossain postauksessa mitä syöt karppauksen aikana :) Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

  VastaaPoista
 4. MARIA - ääh, älä kesken lomaa aloita :) Mäkin vasta pehmeää laskun kohti remonttia yritän... jotenkin tuntuu että vielä pitää herkutella pari iltaa - muuten töihinpaluu tuntuu vieläkin karseammalta.. ja joo, pitää tehdä postaus (s)karppauksesta, tosin mähän en sitäkään tee oikein kun elän vaan sillä raejuustorahkalla. Ääripäiden ihminen, minäkö?!;)

  JAANA - nimenomaan, hiilareilla elelty täälläkin. Reissussa se alko, ja edelleen jatkuu. Uh, karsea olo, sellainen juurikin pöhöttynyt ja väsynyt. Koko ajan nälkä ja ennenkaikkea makeannälkä!! Koulutarvikkeita ei olla hankittu - paitsi Nellille Prismasta hieno musta reppu (missä liloja kukkasia yms.) kun sellainen sattui eteen tulemaan ja tyttö (sekä äiti) tykästyi siihen. Muuten ei vielä mitään. Vaatettakin pitäisi ostaa mutta pitää ottaa tytöt mukaan sillä niiden maku on nykyään niin tarkka. Huoh sillekin ;)

  VastaaPoista
 5. ANONYYMI - muitakin karppaajia siis löytyy :) Olen aiemmin karpannut oikeastaan tietämättäni mitä teen :D Aloin taannoin vältellä hiilihydraatteja (vaaleaa viljaa, pastaa, perunaa, riisiä, sokeria) ihan siitä syystä, kun vatsani oli aina ihan kuin pallo ja olokin sen mukainen.. ja kyllä olo helpottui sen myötä! Ja piristyi. Silloin myös oikeasti laihdutin ja vedin koko homman aika överiksi syömällä miltei ainoastaan raejuustorahkaa. Nyt ajattelin skarpata tuossakinja syödä järkevämmin eli salaattia ja lihaa/kanaa/kalaa. Juurikin viikonloppuna kyläilimme ystäväperheemme luona ja siellä oli isäntä elämänsä kunnossa - aloittanut karppaamisen alkukesällä ja laihtunutkin sen myötä jo 10 kg. Uskomatonta! Mulla ajatuksena mennä fiiliksen mukaan, siis jos olo tuntuu kevyeltä ja hyvältä, en vedä juttua niin äärimmilleen. Let´s see. Muu perhe syö tavallisesti, mieskin on samoilla linjoilla minun kanssani ruokavalion suhteen ja lapsille nyt anyway on yleensä omat sapuskansa, ainakin viikolla kun me ei miehen kanssa syödä kotona ollenkaan (töissä ollessa siis, lomilla eri asia). Viikonloppuna sitten kaikilla osittain samaa ruokaa, tytöille vaan lisänä niitä hiilareitakin :) Tsemppiä ja olisi kiva kuulla miten sinunkin karppaus edistyy!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi 1 jatkaa: Mä taidan olla hieman vanhoillinen (vaikka nuori äiti olenkin), sillä mun mielestä on kivaa, että koko perhe syö arkenakin kunnon päivällisen yhdessä.. Ihan joka päivä se ei harrastusten kanssa onnistu, mutta lähes. Ja päivällä kun syö salaattia, niin päivällisaikaan onkin jo kova nälkä! :D
  Te syötte siis päivällä jo kunnon ateriat, jos jaksatte illan ilman kunnon ruokaa? Tee vain kunnon postaus karppauksestasi, olisi mielenkiintoista lukea! :)

  VastaaPoista
 7. ANONYYMI - tuo lienee niin tottumiskysymys, syödäänkö joka päivä yhdessä vai ei. Ajatuksena ihana mutta sitten taas toisaalta... meillä yleensä jompikumpi aikuisista menee suoraan töistä salille tms. tai tulee vasta kuuden jälkeen töistä kotiin.. eikä olla IKINÄ totuttu syömään kahta kunnon ruokaa päivässä - meillä kotona ei minun lapsuudessanikaan syöty joten tottumukset juontaa juurensa kaukaa :) Lapset toki vielä tässä vaiheessa syövät sen toisenkin kunnon ruoan mutta tosiaan me aikuiset emme syö. Itseasiassa me miehen kanssa harvoin syömme arkisin kunnon ruokaa ollenkaan - ellei sitten töissä tule syötyä lounasta. Mikä minulla siis yleensä on joko raejuustorahka tms. tai sitten ruokaisa salaatti. Ja arki-iltaisin sitten syödään ainoastaan joku iltapala kun tytöt ovat jo nukkumassa. Lisäksi kumpikin meistä tykkää juosta ja kuntoilla tyhjällä vatsalla eli senkään vuoksi en voisi kuvitellakaan syöväni kunnollista ateriaa juuri ennen illan kuntoiluja. Mutta tämä on tosiaankin meidän tapa, kukin tyylillään. Voisin kuvitella, että suurimmassa osassa perheitä on tapana syödä se iltaruoka joskus viiden-kuuden maissa. Viikonloppuisin sitten taas ainoastaan tyttäret syövät lounaan (joskus kyllä mekin), iltaruoka syödään yhdessä koko perheen voimin :)

  Ehkä on sittenkin parasta etten kirjoita yhtään enempää meidän perheen ruokailuista - jotta en herätä liikaa kummastusta ;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)