Ohessa muutama kuva meidän äitienpäivästä...
Ei kuvia tytöistä, saati äidistä - sairastupaa ylläpitäessä kun ei ihan
edustavia kuvia saanut... ;) Mutta muutama kuva pöydän antimista.
... mansikkaisesta valkosuklaakakusta, miehen kokkailuista ja ihanista
valkovuokoista mitä Nelli kävi keräilemässä...
Toiveesta tässä vielä kakun resepti. Tyttöjen synttäreille tein tämän
taannoin pakastemansikoista, nyt tuoreista - ja olipas kakku nyt tosi hyvää!
POHJA
150 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
1 rkl fariinisokeria
Murenna keksit hienoksi jauhoksi. Sulata voi ja lisää fariinisokeri.
Sekoita sekaan keksimurut. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Puhdista mansikat ja viipaloi. Päällystä keksipohja mansikoilla.
TÄYTE
200 g (Fazerin) valkoista leivontasuklaata
250 g paksua maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sekaan (huoneenlämpöinen) jogurtti.
Vaahdota kerma ja kääntele se suklaa-jogurttiseokseen. Kaada seos mansikoille.
Nosta kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.
KORISTELUUN
esim. kaakaojauhetta
mansikoita
valkosuklaalastuja
tms.
Ennen tarjoilua koristele kakku haluamallasi tavalla.
... ja nyt onkin pakko keittää aamupäiväkahvit ja herkutella loput kakusta :P
Josko tuo mun pieni potilaskin jo uskaltaisi maistaa edes pienen palasen...
Ihania herkkukuvia täällä! : ) Tuo kuva, jossa on on valkovuokot vasemmassa alakulmassa on mielestäni ihan spesiaali upea!
VastaaPoistaViitsisitkö muuten laittaa palan tuota valkosuklaa-mansikkakakkua tuleemaan mulle vaikka liitetiedostona?! Kahvikuppi mulla onkin jo kädessä : ))
Slurp! Nyt valuu kyllä kuola :D
VastaaPoistaANNE - tulossa on ;D laitoin pari palaa..
VastaaPoistaEikö tuohon täytteeseen laiteta lainkaan liivatetta?!?!? Näyttäää niiin herkulliselta :) Täytyy testata!
VastaaPoistaIhania kuvia - sähän voisitkin alkaa antamaan mulle yksityisopetusta valokuvauksessa! Ja uusi ura valokuvaajana..?! Tuo kakku on kyllä älyttömän hyvää! Oon kaksi kertaa tehnyt noin ja kerran kokeillut maitosuklaalla, valkoinen vie voiton mennen tullen :)
VastaaPoistaNam, herkullisen näköstä! Mäki ostin tuoreita mansikoita viikonloppuna ja oli muutes hyviä vaikka ulkolaisia olikin..
VastaaPoistaHyviä herkutteluhetkiä :)
Ihanan näköistä kakkua, mansikoita ja valkovuokkoja, oikein silmä lepää :) Mukavaa alkuviikkoa!
VastaaPoistaIhana kakku! Pitaiskohan leipoa nain maanantain kunniaks. Pysyyks siis kasassa ilman liivatetta?
VastaaPoistaCalGirl
Ihanan näköinen kakku! Minäkin pohdin, että eikö liivatetta? Minä ja liivate ei aina tulla toimeen. Leivoin äidille kakun ja liivate meni taas tällä kertaa sellaisiksi siimoiksi sinne täytteeseen. :(
VastaaPoistaPIKAINEN VASTAUS KAIKILLE kysyjille - siis kuulkaa ei tule liivatetta! :D Siksi lieneekin olennaista tuo kunnolla jäähtyminen jääkaapissa.. suklaahan kovettuu siinä sitten. Mutta mulla ei eilen ehtinyt olla kuin kaksi tuntia jääkaapissa eikä se ihan kauhean kauniina paloina vielä silloin leikkaantunut - mutta kauhean hyvinä kyllä :P
VastaaPoistaTää ohje siis löytyy osoitteesta: http://www.fazermakeiset.fi/fi/Suklainenkeittio/Recept/Visa.aspx?pagermin=51&pagermax=60&pagertotal=96&recipeID=5555
Voi ISO nam!! Epätoivoisesti herkkulakkoa yrittävälle EI saa näyttää tuollaisia kuvia.
VastaaPoistaToinen juttu on noi sun kuvat. Mielettömän hienoja! Tuun sulle valkokuvauskouluun. Siellä vois tarjoilla vaikka tuollaista kakkua :)