sunnuntaina, joulukuuta 20, 2009

siivouksen ja puunauksen lomassa...... ajattelin fiilistellä oheisten joulukuusikuvien myötä :) Omaa kuusta odotellessa... meillä käydään jokaikinen vuosi kädenvääntö siitä, milloin kuusi tuodaan sisälle. Mieheni mielestä joulukuusi näet kuuluu tuoda ja koristella vasta aattoaamuna - minä taas haluaisin sen sisälle jo nyt, laittaisin siihen nyt valot, muut koristeet sitten vaikkapa aatonaattoiltana... Jotenkin tuntuu, että joulusta nauttii eniten näin ennen joulua, siksi sen kuusenkin jo sisälle haluan. Ainakin ajattelin tänään piipahtaa ostamassa muutaman joulukukan.

Eilinen päivä kului siivotessa, aamusta iltaan. Nyt on siistiä (tuskin jouluun asti...), vielä pitäisi muutama nurkka järjestellä, silittää iso pyykkivuori, leipoa piparkakkukuusi, tehdä pari joululahjakorua... Iltapäivällä pakkaan tytöt autoon ja huristellaan Kangasalle Pajutilalle - siellä kun on aina näin joulunaikaan ihanan tunnelmallista! Pajutilalta sitten suoraan kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja - päätin, että mennään Kangasalan kirkkoon, niillä kulmilla kun olemme. Kangasalan kirkko kun on meidän vihkikirkkomme ja mielestäni todella kaunis!
Kuvat tallennettu netistä, mikä mistäkin. The photos from internet, not taken by me.

Leppoisaa neljättä adventtia toivotellen,
lumisesta maisemasta, pakkasesta ja puhtaasta kodista nauttien,

11 kommenttia:

 1. Oihh, miten upeita kuvia. Just oikeita fiilistelykuvia!!!

  Mukavaa joulunaikaa sinne koko perheelle!

  VastaaPoista
 2. Ihania joulukuvia!Täälläkin siivous vielä kesken, mutta loppusuoralla kuitenkin. :) Kuusen kävimme hakemassa tänään ja tänään varmaan jo illalla koristellan kuusi.
  Mukavaa joulunaikaa!
  /Sanna

  VastaaPoista
 3. Ahaa, teidänkin perheessä väännetään joulukuusesta! :/ Meillä sama homma.. Aina on kuusi koristeltu kuten mieheni on halunnut, eli aatonaattona. Samoin joulukoristeet on saanut laittaa vasta silloin. MUTTA. Tänä vuonna minä PÄÄTIN tehdä kuten haluan. En kysynyt enkä kertonut MITÄÄN. Laitoin vain tontut reilu viikko sitten ikkunaan ja koristeita huoneisiin. Kuusi haetaan huomenna sulamaan ja me koristellaan se TIISTAINA :) Enkä taaskaan kysy mitään.

  Jos tulee jotain eriävää mielipidettä, kerron, että nyt tehdään ensi kertaa niinkuin MINÄ haluan. Kuitenkin me kyllästytään joulujuttuihin niin nopeasti, että koskaan ei ole uutena vuotena enää kuusta, vaan tyyliin kevätverhot ikkunassa ;) Kuten sanoit, on ihanaa fiilistellä joulua ennen aattoa. Varsinkin lasten takia.


  Toivottavasti pääsette yhteisymmärrykseen asiasta ja löydätte kultaisen keskitien. Samaa toivon toki meillekin. Että löytyis viimein 8v yhteiselon jälkeen se meidän perheen oma perinne :)


  Ihania ja tunnelmallisia jouluviikkoa teille! Kiva kun kävit blogissani :)

  VastaaPoista
 4. Onnekseni mieheni on joulu ihminen. 13 vuoden ajan kuusi on tuotu sisään ja koristeltu poikamme syntymäpäivänä 20.12 ja juhlat vietämme aina iltaisin, jotta saan laittaa paljon lyhtyjä ja kynttilöitä. Alkuun vieraamme ihmettelivät koristelu intoamme mutta ovat 13 vuodessa jo tottuneet tapaamme.
  -Sohvi-

  VastaaPoista
 5. Meille tuli kuusi tänään :) Ja minun aloitteesta. Ensin piti olla tämä vuosi ilman kuusta, kun tilaa on niin vähän. Mutta sitten tänään päätin, ettei joulu tule ilman kuusta ja tilasin kuusen kotiin. Ja nyt kyllä kaikki ovat tyytyväisiä tähän ratkaisuun :)
  Siivoilut jääneet meillä vähän muiden puuhien alle, mutta kyllähän tässä vielä ehtii ennen aattoa...
  Hyvää neljättä adventtia, varmasti ollut ihana sunnuntai kun olette vielä päässeet laulamaan kauneimmat joululaulutkin!

  VastaaPoista
 6. Marja, onko sulla sopraano :-))?!


  Kiks

  VastaaPoista
 7. Minulla on kuusi ollut jo viikon :-))
  Mukavia joulupuuhasteluja:-)

  VastaaPoista
 8. Oih, kauniita kuusikuvia! Taitaapi olla aika yleinen vääntämisen aihe tää kuusi :D

  Oikein ihanaa Joulua toivottelen!

  VastaaPoista
 9. Meillä on jo kuusi, touhuttiin sisään jo lauantaina ja koristeltiin lasten kanssa. Minusta sen saa tuoda hyvissä ajoin sisälle ja koristella niin pääseepähän tunnelmaan, parastahan joulussa on sen odotus - tapaninpäivänä kaikki on jo ohi...

  Leppoisaa joulunaikaa Ylöjärvelle!

  t: ukko ruutanasta

  VastaaPoista
 10. Kuulehan ruutanan ukko :) Sun pitää tulla kertomaan samat asiat tuolle meidän ukolle ;)) Tuotahan minä joka vuosi yritän sanoa - että joulusta nauttii enemmän ennen joulua... mutta ei, joka vuosi me taistellaan samasta jutusta :) Taidan tehdä kuten Iida ja kantaa kuusen tupaan ihan itse! Leppoisaa joulunaikaa Ruutanaan myös! Koskahan sitä ehittäis oikein porukalla tavata?! Teidän perhe kun on nykyään niin kovin kiireinen...!

  VastaaPoista
 11. Iltoo! Tässähän se on mielipide julkisesti esillä; ei muuta ku raahaat maratoonarin kahtomaan. Ja ens vuonna raahaat omin pikku kätösin kuusen sisään jo hyvissä ajoin!

  Juu kiirettä on pidelly, mutta onneksi jouluksi rauhoittuu. koitamma törmätä jossain vaiheessa.

  t: ukko ruutanasta

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)