perjantaina, joulukuuta 11, 2009

Some cookies ja ruoka-aiheinen haaste...




Juuri kun meinasin vain poiketa toivottamaan hyvät viikonloput, tuli mieleeni Sarilta PinkPionies-blogista saamani kiva ruoka-aiheinen haaste. Joten siihen haasteeseenhan tartunkin sitten nyt :) Tosin minä olen maailman huonoin ruokalajeista, saati ruoanlaitosta puhuja - meillä KAIKKI ateriat valmistaa mies... Minä itse olen ikuinen laihduttaja, elän viikot Valion Profeel-raejuustorahkalla ja hapankorpuilla kera Polar5%-juuston... viikonloppuna sallin itselleni ihan oikeat ateriat, tosin poden huonoa omatuntoa heti kun jotain syön... juu, tiedän, ihan hullua (eikä missään tapauksessa oikea esimerkki tytöille!) mutta en voi sille mitään =/ Mutta siis haasteeseen.

Kerro seitsemän tavallista ruokalajia, jota teillä syödään. Ruokaohjeita ei tarvitse laitella, kerro vain pääpiirteissään esimerkiksi viikon ateriat. Voit kertoa vaikkapa perheenne lemppariruoat, "varmat nakit", mitkä aina uppoavat... Tai mikä onkaan teidän perheen pikaruoka, se vartissa valmis hätävara. Valinta on vapaa, kunhan listalta löytyy ne seitsemän ruokalajia. Haasta mukaan viisi haluamaasi henkilöä.

Tässäpä meidän juttuja... muitakin olisi mutta nämä nyt tulivat ensimmäisinä mieleen.

* kanafetapinjansiemensalaatti a´la mieheni - tämä lämpimän valkosipulipatongin ja punaviinin kera on yksi lemppareistamme, perjantai-iltojemme herkku... mitä enemmän (paistettuja) pinjansiemeniä, sitä parempi :)

* jauhelihatortillat tai tacot a´la mieheni - tätä söimme joskus jokaikinen perjantai-ilta :) Hyvää ja helppoa, tulista ja maistuvaa. Mielellään uunissa lämmitettyjen nachojen kera, niiden päällä juustokastiketta, salsaa, punasipulia ja basilikaa... Nykyään jauhelihan sijasta maistuvat useammin kanatortillat.

* lohipasta - itse yritän parhaani mukaan karpata eli välttää sokeria ja viljatuotteita (tosi vaikeaa kun tuore leipä on niin hitsin hyvää - tosin olo on paljon parempi ja pirteämpi ellen moiseen sorru!) mutta lohipastaa silloin tällöin en voi vastustaa...

* ... kuten en voi myöskään mieheni tekemää pizzaa. Ehdottomasti itsetehdyllä pohjalla ja tomaattiseoksella. Päälle kinkkua, ehkä hieman salamia, ananasta, aurajuustoa, sipulia...

* kunnon pihvi, kermaisella Musta Pekka -kastikkeella - voiko parempaa ja helpompaa kastiketta olla?! Jopa tytöt tykkää vaikka onkin varsin pippurista :)

* Tampereelta Pikkukiinalaisesta noudettu currykana tai pähkinäkana - helppoa, tulista, edullista... ja niin hyvää!

* sitten loppuun lista tyttöjen herkuista - lihaperunasoselaatikko, jauhelihakastike spagetilla, kalapuikot ja ranskalaiset, makaronilaatikko, hernekeitto, perunasosekeitto... Loppuviimeksi sitä itsekin toteaa, että perusruoat on kyllä maistuvia ja hyviä :)

* tässä yhteydessä onkin oiva hetki antaa erityismaininta armaalle aviosiipalleni, joka laittaa mukisematta ruokaa, ja vieläpä pitää kokkaamisesta - huomattavasti enemmän kuin allekirjoittanut. Siksi meillä homma toimii hyvin näin. Kiitos kun pidät perheemme ravittuna ♥ Toinen erityismaininta lähtee Terttu-mummille, jonka ruokapöydän äärestä ei ikinä tarvitse lähteä nälkäisenä - päinvastoin, tulee aina syötyä aivan liikaa. Kolmas maininta omalle isälleni, joka on vuosien saatossa oppinut niinikään aivan loistavaksi kokiksi! Jouluruokia a´la aviomies ja Eero-vaari (joka tekee maailman parasta perunalaatikkoa) siis odotellessa...

Voisin heittää haasteen eteenpäin vaikkapa Huvikumpuun, Lilla Medinelle, It´s my Lifen Mialle, Prinsessa Trion taloon ja White and Lifen Sirulle! Ei vastauspakkoa, mutta olisi hauska tietää mitä teidän perheessänne herkutellaan ja syödään arkisin tai kiireessä :)







Tulipas nälkä tätä kirjoittaessani... onneksi on siis perjantai
ja illalla pääsemme mummilan pöytään herkuttelemaan!
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!
Miten ihmeessä voikin olla jo 3. adventti?!

3 kommenttia:

  1. Kivaa, haaste! Tartun tähän viikonlopun aikana.

    Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua koko perheelle :) (meillä viikonloppu menee joulua valmistellessa ja leipoessa)

    VastaaPoista
  2. Moi Marja ja kiva kun vastasit haasteeseeni. Myös meillä isukki kokkailee paljon ja on rohkea keksimään reseptejä omasta päästä. Ihania myös nuo leipomasi keksit, täkäläisten chocolate chip cookiesien tapaisia. P.S. Nimeni on Sari, vaikkei tuo nyt ole niin vakavaa... ;-)

    VastaaPoista
  3. Voi Sari, kyllähän minä nimesi tiedän ja muistan mutta ihan ajatuksissani olin kirjoittanut sen väärin =O Virhe on nyt korjattu. Ja pakko korjata samantien toinenkin virhe - en ole itse noita keksejä leiponut... mulla kun ei taidot keittiössä riitä edes siihen :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)