sunnuntaina, maaliskuuta 21, 2010

aurinkoista oli...


... siellä Tukholmassa nimittäin!
Onneksi päädyttiin aamulla suht kevyeen vaatetukseen sillä keväistähän siellä oli... ihmisiä istuskelemassa terasseilla auringon paisteessa, ja jotenkin ihan erilainen fiilis kuin kotimaassa lähtiessämme.
Ei lunta, eikä toppatakkeja :)

Suurin osa meidän porukasta suuntasi päiväksi keskustan ulkopuolelle Outletiin (jonka nimen sujuvasti jo unohdin), mutta me suuntasimme pienemmällä porukalla keskustaan nauttimaan keväisestä päivästä. Kierreltiin pitkin ja poikin - vanhassa kaupungissa ei käyty, eikä taahattu sitä perinteistä kävelykatua eestaas vaan suuntasimme kohti Kauppahallia ja sieltä sitten kuljimme pikkuhiljaa takaisin NK:n suuntaan. Juuri mitään ostettavaa en löytänyt, ihme kyllä :) Tai olisin toki löytänyt... jos minulla olisi ollut esimerkiksi ylimääräiset 500 euroa ihaniin Fiorentini Bakerin saappaisiin Mathilde-liikkeestä. Tällaisiin...

Mathilde-liikkeestä löysin sentään pitkään haaveilemani nahkaisen Humanity for all -rannekorun...
Näiden korujen tavoitteena on kiinnittää huomiota (erilaisten tekstien / sanojen avulla) ihmisoikeus- ja ympäristökysymyksiin, ja osa tuotteen hinnasta meneekin punaiselle ristille sekä Al Goren ympäristöjärjestölle. Itse päädyin konjakinruskeaan - tosin valkoinenkin lienee pakko vielä saada...


Toinen ostokseni osui samaan värimaailmaan... tässä pieni maistiainen Marzio-kenkäputiikin ikkunalla minua odottaneista yli polven saapikkaista... olivat puoleen hintaan - joten katsoin parhaimmaksi poimia nämä talteen :) Ei ihan parhain malli mutta väri juuri se oikea...


Siinäpä meikäläisen ostoraportti. Olen oikeastaan varsin tyytyväinen etten sortunut mihinkään ihmeelliseen - eikä edes tehnyt mieli sortua. Laivaltakaan en ostanut yhden yhtä hajuvettä enkä kasvovoidetta. Mutta siitä huolimatta :D oli mukava reissu - ja kummasti piristi Tukholman aurinko! Kovasti yritin sen mukanani tännekin tuoda mutta ei... Laivalla tuli syötyä aivan liikaa, mutta minkäs teit kun buffetissa oli vaikka mitä herkullista...

... mutta nyt palataan jälleen arkeen, raejuustorahkaan, kuntoiluun, pyykinpesuun... ja Kuorosodan finaalia katsomaan. Heippa ja toivottavasti jo hieman keväisempää alkavaa viikkoa!

17 kommenttia:

  1. Hauska kuulla, että oli mukava reissu! Ihana koru ja muutkin löytösi. Hyvä, ettette jääneet jäihin. :)

    VastaaPoista
  2. Oi olet päässyt tukholmaan!! Itse olen siellä viimeksi käynyt muutama vuosi sitten juuri keväällä, ihana kaupunki!

    VastaaPoista
  3. Oi, en tiennyt, että noita Humanityja on myös tuollaisia yksinkertaisia versioita. Toi on huippukaunis ja myös omalla toivelistallani. Huoh, kunpa tosiaan pian saisi heittää topat kauas kaappiin.

    VastaaPoista
  4. Olen käynyt välillä ihastelemassa blogiasi ja miettinyt, mistä olet hankkinut noita ihania tekstirinkuloita. Just do it ja courage osuvat minuun melkoisesti ja haluaisin sellaiset itsellenikin.

    Aurinkoista kevään jatkoa!
    toivoo T-R

    VastaaPoista
  5. Ihana rannekoru! Ja hieno tavoite koruilla :)

    VastaaPoista
  6. Jaahas, onpas systri ostanut kivan rannekorun! Mun täytyy kans saada tuollainen, mistä niitä siis saa?

    VastaaPoista
  7. Tuire - juu ei juututtu me jäihin :) Onneksi, mä en niin viihdy laivalla...

    Anskuliini - me ollaan myös parina vuonna oltu Tukholmassa keväällä, tarkalleen ottaen touko-kesäkuun vaihteessa - mies on juossut maratonin, minä kaupoilla :) Vasta noilla kerroilla olen löytänyt mielestäni oikean Tukholman. En ainoastaan sitä yhtä kävelykatua Åhlensin kulmalla :)

    Soccermon - juujuu, kyllä noita saa yksinkertaisenakin! Nelly.comistakin olen tainnut sellaisia katsella...

    T-R - kurkkaapa esim. Kaala Design sivuja.

    Johanna - eikös olekin :) Ja nämä taitavat olla kohtalaisen suosittuja nykyään joten toivottavasti näistä on siis jotain hyötyäkin!

    Terhi - no näitähän saa tilaamallakin esim. nelly.comista. Mutta suosittelen muuten tuota Mathilde-liikettä, se on ihana (ja ihanan kallis)... on ihan NK:n vieressä. Indiskan vieressä. Ennen Zaraa. Valkoinen olisi ihana kesäksi...

    VastaaPoista
  8. Oi vitsi! Juuri noita Humanity koruja olen ihaillut ruotsalaisen työkaverin kädessä ja miettinyt pääni puhki mistähän niitä saisi! Nyt käyn heti katsomassa nuo nettisivut, että olisiko niillä nettikauppaakin.

    Aivan mielettömän onnistunut reissu siis. Nyt alkoi kahta kauheammin tehdä mieli lähteä Tukholmassa käymään.

    VastaaPoista
  9. No mutta, less is more! Ainakin mun mielestä nykyään.

    Koru on tosi ihana ja niin on kengätkin! Eikä voi olla mainitsematta, että tänään oli keväisen päivä. Aurinko paistoi ainakin meidän terassikahvilaan :) Vetää suupieliä ylöspäin!

    VastaaPoista
  10. Marja, blogissani on Sinulle jotain! =)

    VastaaPoista
  11. Täältähän löytyi mukava blogi Kristan avustuksella.

    Lämpimät terveiset tunisiasta :)

    VastaaPoista
  12. Hei
    Sinulla on kiva blogi.Olisiko muuten mahdollista tuolla korupuolella vaikka hieman neuvoa koruntekoa?Kiinnostaisi tehdä itselle koruja,mutta ei oikein tiedä mistä aloittaa ja mitä siihen tarvii vehkeitä tilata.Olen koittanut netistä hakea tietoa,mutta esim.kuvalliset ohjeet puuttuu ja korun teossa se aloitus ja lopetus mietityttää (juuh tyhmä olen,kaikki pitää vääntää rautalangasta mulle).Listakin olisi kiva näin aloittelijalle että mitä tarvitaan.
    Terkuin Minna

    VastaaPoista
  13. Ihana tuo rannekoru ja vielä ihanampi ajatus sen takana! :)

    Tukholma on todella ihana kaupunki! Juuri tänään kotiuduin itsekin Ruotsinristeilyltä keskimmäisen lapseni kanssa :) Olen asunut Tukholmassa puolisen vuotta opiskeluaikoina ja silloin tuli kaupunkia koluttua aika lailla. Mutta edelleenkin Vanha kaupunki on se kaikista ihanin paikka. Siellä ei nyt kyllä käyty, kesällä se on vasta parhaimmillaan. Mutta keskusta kauppoja kyllä kierrettiin tyttöenergialla :)


    Ihanaa kun on aurinkoisia ilmoja! Ja rännit tiputtavat lupaavasti sulavesiä :)

    VastaaPoista
  14. Blogissani on sinulle pieni ylläri:))

    VastaaPoista
  15. Ihania ostoksia!!
    Minäkin haluan tuommoisen humanityn, saatanpa tietää jopa, minkä kanssa sitä aion käyttää :)
    Tukholma on mielestäni yksi kauneimpia kaupunkeja, mitä tiedän. Viihdyn siellä ihan todella hyvin, enkä voisi kuvitella viettäväni siellä liikaa aikaa :)
    Itse häippäsen pe Tallinnaan, katsotaan mitä sieltä lähtee mukaan, toivon kauniita ilmoja!

    VastaaPoista
  16. Oih, nuo saappaat olis kyllä hienot!

    Käyn säännöllisesti täällä lukemassa, vaikka laiskasti kommentoinkin. Näin kauan mun blogistanian uudenvuodenlupaus siis piti...lupasin jättää jokaisesta vierailusta edes pienen merkin, koska itsekin ilahdun kommenteista valtavasti...niinpä:)

    Mun blogissa on sulle jotain, käy nappaamassa mukaasi.

    VastaaPoista
  17. Kiitos Kaala Design- vinkistä! Olen etsinyt noita jo pitkään.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)