perjantaina, helmikuuta 12, 2010

kakkuja...

Kuva lainattu ihanasta Suklaamuruja-blogista - juuri tällaisen kakun olisimme halunneet...

Joopa joo, huomenna pitäisi siis olla tyttöjen kaverisynttärit mutta... Nelli heräsi aamulla kurkku ihan tukossa =/ Koska kuumetta ei ollut, päästimme tytön tänään tarhaan viettämään ystävänpäiväjuhlia... hieman kyllä arveluttaa nouseeko huomiseksi kuume. Toivottavasti ei!!

Koska olen varsinainen jahkaaja (ja myönnän, myös mitä ärsyttävimmässä määrin perfektionisti), olen koko viikon jahkannut myös tyttöjen synttärikakkua. Oikeasti, miten ihminen voi tehdä yhdestä kakustakin tällaisen ongelman?! ;) Tosin tietäen tyttöjen erilaiset makumieltymykset ja muutenkin toiveet tarjottavien suhteen, ei jahkaamiselta voi välttyä. Yritin muutamastakin ihanasta kakkublogista tilata Hello Kitty -kakkua mutta harmikseni bloggaajat asuivat joko liian kaukana tai olivat liian kiireisiä näin lyhyellä varoitusajalla... Päädytään siis huomenissa varmaankin molemmilta tytöiltä hyväksynnän saaneeseen jäätelökakkuun - mutta millaiseen?! Sitten ainakin valkosuklaamuffinsseja (vaarin leipomia, nam), mokkapaloja, pikkuleipiä, pientä suolaista purtavaa... eiköhän noilla jo selvitä yhdet lastenkutsut...

Loppukuusta vietetään sitten vielä toiset juhlat kummien ja mummien kera - siihen mennessä aion saada tilattua sen Hello Kitty -kakunkin jostakin :D

Tämä kuva Rouva Veen kokkaukset -blogista - aivan ihania herkkuja täynnä tämäkin blogi!

Leipomisblogeissa joka ilta tällä viikolla surffailtuani, olen onnistunut kehittämään itselleni jonkinmoisen leipomiskipinän... tahtoo testata ainakin tätä ja tätä... Kakkuja en toistaiseksi aio alkaa väsäämään, koruissa on mulle riittävästi harrastusta by so far...

Niin ja tuo leipominenhan sotii tällaisen zerorektikon elämäntapaa vastaan... pitää sitten kiikuttaa leipomukset töihin niin ei tule itse pupennettua kaikkea... JOS siis onnistuvat siinä määrin että niitä kehtaa tarjoilla :)

No nyt kipinkapin kuntosalille, sitten siivoamaan ja leipomaan... kiire!!

10 kommenttia:

  1. Toivottavasti lapsesi ei enää pahemmin sairastu, että saavat kaverisynttärit vietettyä!

    Ei se HK-kakun tekokaan niin vaikeaa ole, meillä ainakin vältti lapselle aikoinaan ihan tavallinen kermakakku, jonka päälle tein suklaasulalla pään muodon (helppo) ja lakumatosta leikkasin silmät, nenän ja viikset! ja päähän rusetti ihan vain nauhasta.

    Oletkos muuten surffaillut alan liikkeiden sivuilla, niissä on monessakin myytävänä sellaisia valmiita kuvia, jonka voi laittaa kakun päälle. Tulee nyt äkkiä mieleen ainakin Ullan Unelma, jolla on muuten myös liike Tampereella.

    Mukavia juhlia teille!

    VastaaPoista
  2. Wau, miten hienoja kakkuja! Pitäis vaan hommata muotteja ja viitseliäisyyttä niin tuollaisia unelmia vois itsekin kokeilla....

    VastaaPoista
  3. Entäs sellanen kakkukuva joita saa ainakin täältä: http://confetinreseptit.blogspot.com ,siis tarkemmin sieltä kaupanpuolelta.

    VastaaPoista
  4. Juu katsokaas kun mähän en osaa leipoa ollenkaan... yhtään sen paremmin kuin kokatakaan. Uusavuton keittiössä :) Leipomisesta saattaisin jopa tykätä mutta kun mies ei pidä makeasta niin opetteleminen on jäänyt... tytöille joskus jotain perusjuttuja (mokkapaloja tms.) olen yrittänyt tehdä :) Mutta siis täytekakku... ikinä en ole ensimmäistäkään leiponut - ongelmaa ei siis niinkään aiheuttaisi se Hello Kitty vaan itse kakku :D Mutta kiitos vinkeistä - ehkä ensi vuonna mulla on jo oma kakkublogi :DD

    VastaaPoista
  5. Ihania synttäreitä teille, toivottavasti sankarit pysyvät kunnossa.

    Tiedän tuon tunteen, kun kaikki pitää miettiä viimisen päälle mutta kiireessä joutuu sit soveltelemaan. Ja loppujen lopuksi aina toteaa synttäreiden jälkeen, että pienemmälläkin vaivalla olis juhlat menny.... mutta kun sitä vaan kuitenkin tahtoo laittaa :)

    VastaaPoista
  6. Minä osaan leipoa ja tykkään leipoa mutta koristelusta ei tule mielestäni tarpeeksi hieno. Olenkin tilannut kaveriltani kakkuja muutaman vuoden. Hän tekee tosi upeita ja ihanan makuisia. Viimeksi meille tuli Littlest Pet Shop kakku lastenjuhliin. Nyt päätimme että seuraaviin juhliin täytekakkua ei tule, sillä viimeksi päivänsankari oli ainut, joka sitä maistoi! Teemme suuren määrän cupcakeseja erilaisilla kuorrutteilla.

    VastaaPoista
  7. Heippa! Mulla oli tuo sama ongelma VUOSIA, etten osannut tehdä kakkupohjia. Aina ne lässähti, eivätkä kohonneet. Mutta sitten löysin reseptin, jolla onnistuu AINA. Jos haluat sen, annan tottakai :) Hyvä kiertämään!

    Mä kävin tänään läpi reseptikasaani (hamstraan niitä kaikkialta juuri koskaan käyttämättä niitä) ja nyt otin lauantain ja sunnuntain synttäreille sieltä muutamat ohjeet ja toteutinkin ne jo. Ihmeellinen leipomisvimma tulee aina näin kerran vuodessa, kun on tytärten synttärit. Kunpa se vain jäisi tällä kertaa päälle vähän pidemmäksikin aikaa! Mä kiikutan usein naapuriin ja kavereille mun tekeleitä, ettei tarttee yksin omaa peppuaan leventää ;)

    Noista jätskeistähän saa tehtyä kivan jätskikakun, vaikka vähän prinsessalinna-tyyliin.. Kaupoissa myydään niitä jätskivohveleita mistä saa vaikka torneihin "kupolit". Sitten karkkeja sinne päälle muuriksi jne.


    Hauskoja synttäreitä teille! Toivottavasti pysytte terveinä! :)

    VastaaPoista
  8. Tulinpa minäkin moikaamaan! :)

    Onpa hienoja kakku-löytöjä, en edes uskalla näyttää meidän typykälle näitä kun sitten ei saisi enää hetkeäkään rauhaa. Nyt jo puhuu HopLop-synttäreistä, kun joku luokkakaverikin aikoo pitää sellaiset. Siinä pääsisi kyllä itse helpommalla...

    Kivoja kaveri-synttäreitä tytöille! :)

    VastaaPoista
  9. Näytin meidän Martalle kakkuja ja nyt se haluaa tollasen ylemmän kakun kun täyttää 6 toukokuussa.

    Toivottavasti olette terveitä (etteköhän ole jo tarpeeksi sairastelleet?)

    VastaaPoista
  10. Minä olen jo päättänyt ettei tyttöjen seuraaville synttäreille tule kakkua, kun olen niin onneton koristelija ja harva tuon ikäinen edes tykkää. Leivon muffinsseja ja koristelen ne kauniisti ja jokainen saa koota itselleen jäätelöannokset erillaisin hörsylöin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)