sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Täydellistä mutakakkua metsästämässä...

Auttakaahan blogimaailman toverit! Aikomuksenani on leipoa tyttäriemme synttäreille mutakakku mutta en osaa päättää millä ohjeella moisen tekisin?! Ilman vehnäjauhoja vai vehnäjauhojen kera? Muutama tunti sitten leivoimme tyttöjen kanssa Fazerin leivontasuklaapaketin reseptillä harjoitteluversion - periaatteessa ihan hyvää mutta maistui hieman suklaapuurolta :D Tosin syynä moiseen makuelämykseen lienee ehkä se, että maistelimme kakkua sen ollessa vielä lämmin :) Pitänee maistella uudelleen illemmalla kun kakku on kylmää...

Tässä olen surffaillut hetken jos jonkinlaisissa leipomisblogeissa yms. ja jostain sellaisesta tuon kuvankin nappasin.. Olisipa kiva testailla jos jotakin leivonnaisia mutta meillä mies ei makeasta välitä ja minä lihon jo pelkästä makean ajattelemisestakin enkä kyllä osaa leipoakaan joten... Tosin näitä Syster Ruffan muffinsseja minun lienee pakko testata - kuva ainakin on herkullinen... en itseasiassa ymmärrä miten joku osaa ottaa tuollaisia kuvia!!

Täydellisiä reseptejä odotellessa singahdan bodycombat-tunnille - taisinhan lihoa jo kilon reseptejä etsiessäni ;D


6 kommenttia:

  1. Oi.... miunkin täytyy nyt sitten kaivaa joku ihana mud cake resepti :)
    Tuo siun versiosi näyttää kyllä ainakin niin suussa sulavalle, että voisimpa haukata tuon näytön kautta iso... pienen palasen :D

    Sunnuntaiterkuin Kantriina

    VastaaPoista
  2. Kurkkaa mun blogiin, siellä on täydellinen suklaakakku!

    VastaaPoista
  3. Ohjetta en nyt ojenna,vaan kerronpa,että viimeksi Haikon Kartanossa kun kävimme syömässä reissullamme,niin jälkkäriksi tilasimme suklaakakkua ihanalla kastikkeella,kermavaahdolla ja vaniljajäätelöllä!Silloin vain söin,en saanut sanaakaan suustani,ihanaa!!!
    Asiasta toiseen,itse kun teen mutakakkua,niin tarjoan sen aina oikein lämpöisenä ja mukana täytyy olla tuo jäätelö+kermavaahto,se tasapainottaa sen makeuden sopivasti.Mutta lisäksi ekstrana on loistavia nimenomaan vadelma-,tai persikkahilloke.

    VastaaPoista
  4. Jaahas.. pitääpä päästä joskus maistamaan Haikon Kartanon suklaakakkua :) Maistelin juuri äsken tuota eilen väsäämääni kakkua ja ihanhan tuo tänään maistuu makoisalta.. tuolla siis mentäneen nämä juhlat! Varsinkin kun tyttöjen mielestä tuo on hyvää - ja heidän juhlansahan nämä ovat :)

    VastaaPoista
  5. Moikka,Tässä yksi tosi hyvä mutakakun resepti. Kopsasin sen meilistäni joten toivottavasti saat selvää kun tuli ihan pötköön koko teksti. Ihania prinsessa synttäreitä.

    Mudcake
    >
    > 200g tummaasuklaata
    > 100g voita
    > 4 kananmunaa
    > 200g tomusokeria
    > 2 tl vaniljasokeria
    > 1 dl jauhoja
    > 1 tl leivinjauhetta
    >
    >
    > Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, mutta varo ettei suklaa juoksetu. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Tämän jälkeen lisää sulanut suklaavoi-massa, sekoita hyvin. Lopuksi nostele varovasti suklaataikinan joukkoon valkuaisvaahto. Voitele hyvin mieluiten irtopohjavuoka ja kaada siihen taikina. Paista uunissa normaalissa tasossa 180 asteessa 30

    VastaaPoista
  6. 200 g voita
    200g suklaata
    4 munaa
    2,5dl sokeria
    1 tl van.sok
    2/3 dl vehnäjauh
    1/2 dl mantelijauh.
    1 tl leivinjauh.
    sulata voi kattilas ja nosta kattila liedeltä. paloittele suklaa joukkoon ja anna sulaa.sekoita seos tasaiseksi. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon, kaada sekaan suklaaseos ja sekoita. voitele irtopohjavuoka 24cm. paista 200 15-20 min. jäähdytä kakku. kakun kuuluu olla hieman löysää sisältä. ihan uskomattoman hyvää hieman lämpimänä kylmän jäätelön kans. Ei ehkä niin kaunis, mutta todella herkullista. ainakin meillä myös lasten mieleen, vaikka ehk enemmän aikuisten herkkua. Ja helppo tehdä.
    terveisin päivi

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)