sunnuntaina, tammikuuta 29, 2012

{ lämpimässä suihkussa }

.

Että pienet jutut voivatkin välillä olla suuria... kuten toimiva suihku. Ja tekee kieltämättä
hyvää välillä olla ilman jotta jotain osaa taas arvostaa. Meillä saunotaan kohtalaisen usein,
monta kertaa viikossa - yksi parhaista fiiliksistä onkin mielestäni rentoutua saunan lauteilla 
juoksulenkin tai kunnollisen hikijumpan jälkeen... ja sitten päästä suihkuun.

Ja nyt meillä siis vihdoinkin remontin jälkeen päästään myös suihkuun. Uuteen suihkuun :)
Olisin halunnut meille Oraksen Hydra -kattosuihkun mutta äh, tila oli tuolle suihkulle liian matala.
Monta muutakin kaunista suihkua jouduimme hylkäämään joko väärien mittojen tai hinnan vuoksi.
Lopulta päädyimme kokoamaan suihkusetin itse, irrallisista osista. Sekoittaja on Moran, kattosuihku
(vai mitä nuo ovat nimeltään - sadevesisuihkuja?) Bauhausin omaa mallistoa, käsisuihku toistaiseksi
ikivanha. Se menee vaihtoon kunhan ennätämme uuden hankkia...

Summasummarum, ei hullumpi setti. Kattosuihkustakin tulee onneksi riittävästi vettä.
Ja olen niiiin tyytyväinen tuohon mustaan väriin saunassa ja kylpyhuoneessa




Eilispäivä kuluikin rautakaupoilla - saatiin hankittua kylppäriin sieltä puuttuvat koukut.
Niin ja porraskäytävään uudet valot. Tänään vuorossa maalikauppa sillä tulevalla viikolla
maalataan yläaulan kaide sekä Pepin huoneen hirsiseinä - se siniseksi petsattu. Siitä tullee
valkoinen, siis peittovalkoinen... let´s see.

Nyt raivaushommiin - tyttären huone pitää tyhjentää huomiseen mennessä jotta remppamiehet
pääsevät työn touhuun.. tosin olohuoneen lattiakaan ei ole vielä paikoillaan joten hommaa
riittää vielä ainakin koko ensi viikoksi...



Rentoa pakkassunnuntaita!

33 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää kylppärissä, ja tyylikkäältä. :)

    VastaaPoista
  2. Tuo suihku näyttää todella tyylikkäältä! Itse olen tässä juuri suuremman suihkuosan perään katsellut, joten tää tuli loistavaan aikaan :) Olen kuullut, ettö osassa "sadesuihkuja" paine jää liian kevyeksi. Pitkän ja paksun tukan kanssa sellainen ei tulisi kuuloonkaan.. Taidat olla tyytyväinen tuohon Bauhausiin? Hmm...pitänee käydä tarkemmin tutkimassa!

    Muutenkin teidän kylppäri näyttää upeelle!

    VastaaPoista
  3. Oikein kauniin suihkun saitte! Näyttää niin houkuttelevalta näin hiihtolenkin jälkeen. :) Meillä on tosi alhaiset vedenpaineet. Se vie suihkuttelun iloa. Ihana ilma!

    VastaaPoista
  4. Todella upea suihku!
    Aivan ihanat nuo kuvat myös.
    Mä haaveilen meidän saunarempasta. Tosin mitään upeaa ja hienoa sinne ei tule, kunhan saadaan se käyttöön.
    Tuollainen suihku olisi kyllä aika ihana. Minkä merkkinen se on?

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva suihku! Meilläkin haaveillaan saunarempasta, kukakohan sen vain tulisi tekemään...:D

    Minä myös nautin niistä ihanista hetkistä lenkin jälkeen lämmin suihku, villasukat jalkaan ja relax, ihan parasta!:)

    Leppoisaa sunnuntaita sinne <3

    VastaaPoista
  6. Upewa suihku.

    Olen aikoinani asunut pytkiremontin läpi asunnosa, jossa ei ollut vessaa tai suihkua käytössä miltei kolmeen kuukauteen, aina piti lähteä kellariin... Lähettelinkin hurmioituneita tekstiviestejä "Mä meen suihkuun!", kun kylppäri oli vihdoin taas käytössä. Kaikki eivät osanneet jakaa innostustani...

    VastaaPoista
  7. Ihana suihku!! Ja kiitos tuosta kuvasta joka oli kuvattu saunasta päin.. Mä jotenkin inhoan noita "puolilasiseiniä" mut tuo voiskin olla hyvä ratkaisu, ett mennäänkin yli puolenvälin ja ylhäälle sit sitä lasia.Kiitos!(jos tä ny enää meillä onskaa kuitenkaan!)
    Musta katto jees!

    VastaaPoista
  8. Voi vitsit, ihan kuin meidän edelliseen kotiin remppaama kylppäri! Ikävä tuli!

    Olette kyllä tehneet mielettömästi töitä, mutta lopputulos on upea!

    VastaaPoista
  9. Kylppäri näyttää oikein tyylikkäältä.
    Meillä remontoitiin syksyllä kylppäri ja sauna. Lähes 5 viikkoa ravattiin muualla suihkussa, niin kyllä sen huomaa että miten tärkeä se on.
    Meillä on Hydra ja olen todella tyytyväinen siihen.

    VastaaPoista
  10. U-p-e-a!!!!!!!! Ja et siis vielä päässyt sisustamaan olohuonetta, meinasinkin asiaa eilen tiedustella. No, hyvää jaksaa odottaa :)

    VastaaPoista
  11. kiva tuo suihku sekä saunan tumma katto. Tykkään.

    Saako kysyä mitä toi sadesuihku maksoi??? Haaveilen sellaisesta uuteen kotiin, mutta hinnat on ihan jäätävät. Saako bauhausista kenties edullisemmin?

    VastaaPoista
  12. VALKEA HÖYHEN - kiitos, hienoudesta ja tyylikkyydestä en tiedä.. kiva jos näyttää siltä :)

    CHERRY - kiitos, ihan kiva tuosta tuli, ainakin entiseen verrattuna. Meillä on ns. kattosuihku myös yläkerran suihku/höyrykaapissa ja kieltämättä siellä tulee vesi voimakkaammalla paineella kuin tuossa kylppärin suihkussa. Jännitettiin hieman tuleeko tuosta vettä kunnolla ollenkaan. Mutta tulee siitä riittävästi... ei hirveällä paineella mutta sopivasti. Paksujen hiusten pesuun ei paine ehkä riitä.. vaikea sanoa. Olisi kiva päästä ensin testaamaan kaikki suihkut jotta osaisi ostaa sen omiin tarpeisiinsa juuri sopivan.. mulla ei ole mitään tietoa miten vettä tulee esim. Oraksen Hydrasta tai Hans Grohen malleista tms. Mutta sanotaanko, että tuo ajaa asiansa. Käsisuihku on sitten meillä sitä varten jos tarvitsee vettä kovemmalla paineella...

    VastaaPoista
  13. TUIRE - voihan hiihtolenkki.. mulla on kuntoilut ihan talviteloilla tämän rempan vuoksi.. kunhan remppa on ohi, ehtii jälleen kuntoilla enemmän!

    ANRINKO - kiitos :) Ei tuo meidänkään mitenkään upea ole, eikä iso. Saunakin ihan perussaunan kokoinen.. turha oli haaveillakaan esim. mistään vastakkaisista lauteista... mutta hassua kyllä, tuntuu kuin saunasta ja kylppäristä olisi tullut rempan myötä tilavammat! En tajua mistä moinen vaikutelma minulle tulee kun värityskin on nyt paljon entistä tummempi - musta lattia, musta katto, musta sauna, musta seinä... Mieheltä juuri huhuilin mutta hänkään ei muista tuon suihkun merkkiä.. joku Bauhausin oma merkki se siis on. Lupaan käydä tsekkaamassa sen ja kerron sitten! :)

    VastaaPoista
  14. SOFIINA - voi kunpa ehtisikin kunnon lenkille! Sitä odotellessa.. onneksi remppa alkaa olla voiton puolella... vaikkei tällä hetkellä siltä tunnu, kun olkkari, tv-huone ja Pepin huone on tyhjillään... ja muut huoneet täynnä muuttolaatikoita ja ties mitä roinaa.. huoh.

    LUMO - :) minä niin osaan kuvitella tuon sinun fiiliksesi! Vaikka saunaan on päästy nyt parisen viikkoa ja suihkuunkin jo monta kertaa, on fiilis edelleen yhtä ihana!! Vielä hienommalta takuulla tuntuisi jos rempan aikana ei olisi ollut tuota yläkerran suihkukaappia käytössä.. itse olisi voinutkin käydä kuntosalilla tai vaikka töissä suihkussa mutta lasten kanssa olisi ollut vaikeampaa suorittaa iltapesut..

    VastaaPoista
  15. RIDE - ole hyvä vaan kuvasta :) Itseasiassa minä kuvittelin, että meillä tuo lasi tulisi matalammalle ja hieman mietitytti millainen se on.. ja onko kiva katsella toisia suihkussa :) Mutta siitä tulikin tosi hyvä juuri noin! Eli lasi on tosiaankin vaan tuolla ylhäällä eli saunassa istuessa näkee ainoastaan tuon kattosuihkun ja kenties miehen hiukset, ei muuta :D

    JASSU - kiitos! No jaa, enemmän remppamiehet on ahkeroineet kuin me. Ihme juttu miten sitä silti on ihan poikki.. siis niin väsynyt koko ajan. Tuumittiin tuossa miehen kanssa, että takuulla iskee flunssat ja kaikki kun tämä remppastressi helpottaa...

    TARA - indeed, juuri tuossa ylempänä LUMOLLE kommentoinkin tuota samaa.. ja voihan Hydra, se oli minunkin ykkössuosikki! Kuinka kovalla paineella siitä tulee vettä?

    VastaaPoista
  16. TERHI - k-i-i-t-o-s :) Ehkä kerrankin kehdataan lämmittää sauna kun tuutte meille kylään :) Ja siis juu, en päässyt olkkarin kimppuun.. sieltä olikin vasta purettu lattia, uutta eivät ehtineet vielä edes alkaa laittaa... siellä on niin paljon fiksattavia kohtia, kiitos sen kaadetun seinän. Eikä mulla ole minkään valtakunnan käsitystä miten sisustan olohuoneen.. voi olla että väliseinä on tosiaan pakko rakentaa uudelleen ;)

    VastaaPoista
  17. LATTENAINEN - no niin on, hinnat jäätäviä :( Mä löysin montakin ihanaa suihkua, Moralta, Orakselta, Hans Grohelta ja ties mitä muita mutta kas kun kaikissa kokonaishinta lähenteli 1000 euroa - tai ylitti sen... niin oli pakko soveltaa :) Vähän kuin meidän kesäreissuissa - räätälöitiin suihkukin itse. Eli siis Moran sekoittaja (olisko ollut 250 euroa?), tuo nousuputki 120 euroa ja kattosuihku 50 euroa. Käsisuihku on tosiaan vanha, mutta mies on kuulemma löytänyt siihen jonkun hyvän uuden :) Käy kurkkaamassa Bauhausissa, tuossa sarjassa oli erilaisia vaihtoehtoja - idea siis se, että eri osista voi koota mieleisensä setin... laadusta en vielä ole varma - toivotaan parasta! Edes että hinta-laatusuhde olisi kohdillaan :)

    VastaaPoista
  18. Ihana!!!! Koska pidetään blogitapaaminen saunaillan muodossa? ;) Kyllä tuolla kelpaa suihkutella! Mä niin odotan, että mekin päästäis tuon saunaosaston kimppuun...tuppaan vaan kuluttamaan kaiken, mitä Mr N säästää. Joten näillä näkymin saunotaan vielä monet löylyt vanhassa saunassa. Ainoa toivoni on tietty tuo lämminvesivaraaja, joka lähestyy elinkaarensa loppua. Sit kun se simahtaa niin joudutaan purkamaan koko sauna, että saadaan uus tilalle. Koskahan me nyt ehdittäis näkee ? Ruuhkavuodet, ruuhkavuodet :)

    VastaaPoista
  19. Kaunis suihku! :) Ja kylppäri yleensäkin. Mä olen myös harkinnut (päättänyt) laittaa sen Oraksen Hydran mun uudistuvaan kylppäriin. Minkä korkuinen teidän kylppäri on, jos se ei sinne mahtunut? Tosi kauniilta kyllä näyttää toi teidän nykyinen suihkukin ja hintakaan ei huimaisi päätä :) Aikalailla Hydran tyyppinenkin toi on. Pitäisiköhän sitä suunnata Bauhausiin vai pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa... =)

    VastaaPoista
  20. AIKA mahtava, voi huokaus! Ihan mielettömän hyvän näköinen tila. Vitsi, pakko sanoa, että 5-6vuodessakin muuttuu "kaikki" - siis sisustuksen suhteen. Tarjonta ja maku :D Oo nyt tässä sitten jotenkin :)

    VastaaPoista
  21. Tosi kivannäköistä. Siistiä, tyylikästä ja viihtyisää! Tuo eka kuva on ihan huippu! Kelpais vaikka tuotteen mainoskuvaksi :)

    VastaaPoista
  22. MARIA - ei olis hullumpi idea! Saatais rauhassa istua lauteilla ja vaihtaa kuulumiset siinä samalla :) Oikeasti, kunhan remppa on valmis, tulette meille!! Me voidaan toki tulla teille koska vaan... :) Paitsi tää viikko on aika haipakkaa...

    VastaaPoista
  23. RILLA - hmpfh, no mulle kyllä olisi kelvannut se teidän hulppean iso sauna ja kylpyhuone! Saati kodari.. meillä tilat puolta pienemmät... että revi siitä... ;)

    IIDA - :) kiitos. Jännästi tuli salamalla otettuun kuvaan pisarat näkyviin - kun taas ilman salamaa otetussa näkyy ihan erilailla tuo suihkuava vesi...

    VastaaPoista
  24. Sama on värimaailma, kuin meidänkin tulevassa saunassa/kylppärissä. Voi että sitä jo kaipaa oman saunan lämpöön näillä pakkasilla! Ei malttaisi odottaa, ei sitten yhtään. :)

    VastaaPoista
  25. Näyttää niiiin hyvältä!
    Tästähän saa loistovinkkejä rakennushaaveisiin. :)

    VastaaPoista
  26. Tuosta teidän kylppäristä tuli tosi hienon näköinen!! Itse en uskaltanut kattoa maalata mustaksi, koska pelkäsin siitä tulevan liian piemä. Mutta teillä näyttää kyllä hyvältä!!!

    VastaaPoista
  27. Hei Marja,

    minkä korkuinen on tuo tila, jossa kattosuihku on?

    VastaaPoista
  28. NANNA - tiedän fiiliksen... mä niin odotin, että pääsee taas saunaan :) ja kyllä on saunottukin nyt :D nimim. juuri combatista tullut ja sen jälkeen puoli tuntia saunassa relannut... Muistankin katselleeni teidän saunasuunnitelmia - ne näytti niiiiiin upeilta.

    VastaaPoista
  29. EMMI - kiitos ja ole hyvä :) Mulle on salakavalasti hiipinyt haave rakentaa uusi talo (siis rakennuttaa, peukalo kun on keskellä kämmentä sekä mulla että miehellä), sellainen jossa saisi toteuttaa kaikki (okei, melkein kaikki, tai edes osan) niistä haaveista mitä unelmataloni/kotini pitäisi sisällään... tosiasia lienee kylläkin se, että tässä asutaan kunnes tytöt muuttaa kotoa - ja sitten me vanhukset muutetaan Tampereelle, johonkin vanhaan kivitaloon :)

    WILLA OLIVIAN MIA - kiitos! Toivottavasti itselläkin säilyisi pitkään tämä uutuudenviehätys! Tai edes tyytyväisyys suihkuun ja saunaan!

    VastaaPoista
  30. ANONYYMI - ihan piti käydä mittaamassa. Hieman alle 220 cm, kaadoista riippuen vaihtelee hieman..

    VastaaPoista
  31. Tosi hyvännäkönen ja tyylikäs kylppäri-sauna :) Saunoisin (vai miten tuo sana taipuu) :)

    VastaaPoista
  32. Voi nyt minä aloin haaveilla mustasta kylppärin katosta! en muuten tiennyt että suihkun voi koota tuollatavoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mullekaan olisi tullut mieleen moinen :) Miehelle tuli :)

      Poista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)