lauantaina, lokakuuta 22, 2011

{ wanted: kylpyhuoneideoita }

jsf

Viikonloppu - eikä mitään sen kummempaa agendaa, ihanaa!
Rautakaupoissa pitäisi varmaankin hieman kierrellä ja tsekata vielä kerran kaikki
kylppärijutut, laatat, suihkut yms...

Luulin siis (jälleen kerran) jo tietäväni tarkkaan, millaisen saunan ja kylpyhuoneen
haluan - mutta nyt kun pitäisi oikeasti päättää, en enää olekaan varma... mulla käy
selkeästi joka jutun kanssa nyt samoin... se perinteinen viime hetken jahkailu... 

Keittiö sentään on nyt tilattuna! 

Mutta kylppärin laattoja ei vielä ostettuna joten niitä ehdin vielä jahkailla ja vatvoa... ;)
Ollaan siis suunniteltu saunaan ja kylpyhuoneeseen miltei mustia laattoja lattiaan (ja
ne onkin päätetty, niistä olen varma) ja kylppärin seinille isohkoa valkoista laattaa.
Mutta sitten satuin bongaamaan menneen viikon Pientä Pintaremonttia -ohjelmassa
olleen kylppärin (kuva alla) - ja sen seurauksena aloin miettiä tuollaista mustaa seinää. 
Ja tuollaista muurattua tasoa mihin saisi kaikki pesuaineet siististi riviin. Ja tuohon
tasollehan voisi viritellä myöskin kynttilöitä luomaan tunnelmaa...


Yritin etsiä netistä  inspiskylppärikuvia  mutta niitä löytyi tosi huonosti...
alla kuitenkin muutama kuva - kaikissa se jokin kiva juttu tai idea, vaikka kokonaisuus
ei täydellinen olisikaan.

Alla olevassa kuvassa viehättää tuo betoniseinä ja lattia... sellaisen haluaisin ehdottomasti
meille johonkin kohtaan kylppäriä... siis vaikka vain yhden seinän tuollaiseksi. Mutta
arvatkaapa kannattaako mies ideaa... ei todellakaan.





Entäs mitäs tuumisitte tästä seuraavasta ideasta... valkoiset nojatuolit kylppärissä?! :D :D
Okei, ehkä juuri ja juuri passaisivat johonkin hotellin tai ravintolan wc-tiloihin missä
ei käydä suihkussa :) 

(Photos borrowed from Pinterest or somewhere else in internet.)

Ainiin arvatkaapa mikä selvisi menneellä viikolla. Valitsemaani tapettia ei enää valmisteta.
Mä en ala. Kyseinen tapetti nimittäin oli yksi niistä jutuista mitä olen jo pitkään tiennyt
meille haluavani (siis todella haluavani)... pitänee metsästää sitä vielä jostain netistä...

Tänään onkin varsin oiva surffailupäivä sillä ulkona sataa vettä - siitä huolimatta
ihanaa viikonloppua  itse kullekin! 


11 kommenttia:

  1. Inspiroivia kuvia tosiaan! Tekisi mieli antaa lekalle töitä ja tehdä oma kylppäri uudelleen... Tulisi tehtyä montakin asiaa eri tavalla. :) Mäkin muuten tykkään kovasti noista muuratuista tasoista, joista saa hyllyt; olisivat käteviä, kun ei tartte porailla seiniin irtokalusteita... Ja nuo betoniseinät ja lattiat, oih! Miks miesten täytyy ajatella kaikki aina niin käytännöllisesti?! (ei mene meilläkään läpi, epäilee nimittäin niiden käytännön toimivuutta kylppäritiloissa... plääh..)

    Rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Tuo toinen betonikuva on ihan huippu! Mä haluan myös betonia meidän kylppäriin! :)

    VastaaPoista
  3. Meidän kylppäriin tulle/tuli (osa siis jo laatoitettu) isot valkeat laatat sivuseiniin ja takaseinään musta kiven näköinen ohut laattaa, ovat sellaisia ohuita ja pitkiä. Lattia mustaa laattaa ja samat systeemit pienempään vessaan joka on heti kylppärin vieressä. Sama teema jatkuu saunassa ja juuri tänään aloitettiin muurata savunharmaata sisutuskiveä saunan yhteen seinään. Koko muu talo onkin sitten todella vaalea. Betonille en lämpene mutta makuuhuoneen päätyseinän tein tunto "laastilla" tai miksi sitä sanotaan ja maalasin hopealla lasyyrilla päälle ja siitä tuli kyllä hieno:) Meidän edellinen talo joka myytiin vuosi sitten valmistui 2006 ja siitä olisin voinut jo vaihtaa lähes kaikki pinnat. Toivottavasti nämä uuden talon valinnat olisivat menneet paremmin nappiin:)

    VastaaPoista
  4. Kauniita ja inspiroivia kuvia :)

    Me rakensimme nykyisen talomme noin kolme vuotta sitten, ja minulla oli alkuun myös suunnitelmissa tumma lattia kylpyhuoneeseen (tummanruskea tai -harmaa). Meillä on kuitenkin täällä päin niin kalkkipitoinen vesi, että hautasin toiveeni tummasta lattiasta nähtyäni naapurin siniset lattialaatat noin vuosi asennuksen jälkeen - olivat kamalan kalkkikerroksen peitossa, ja myös saippua jätti jokaisen pesukerran jälkeen inhottavat jäljet lattiaan :( Nyt olen ollut tyytyväinen "neutraaliin" valintaani (beige, pieni laatta josa pieniä huomaamattomia helmiäishippuja) mutta seinälaatan voisin jo melkein vaihtaa (yhdellä seinällä olevan tummemman laatan, muut ihan perus valkeaa 30x60cm vaakaan)... Maku muuttuu nopeaan :)
    Riikka R.

    VastaaPoista
  5. Voi jukrat, mutta toi betoniseinä on kyllä niin upee. Puhut nyt vaan sen miehes ympäri ja betonia seiniin, nih;)

    VastaaPoista
  6. Tuo I love water on kyllä kaunein viemäröinti ever <3

    VastaaPoista
  7. Hejsan! Olen täältä löytänyt pari sellaista tapettia jota ei ole enää Suomesta saanut:

    https://www.kleurmijninterieur.nl/webwinkel/index.php?c=100&nm=behang


    En ole tilannut, mutta koriin ole jo laittanut ;) Mielestäni ei ollut ollenkaan pahat toim.kulut.

    VastaaPoista
  8. KATRI - indeed, miehet on niin ärsyttävän käytännöllisiä... ;) Ja nimenomaan, haluan jonkun muuratun tason tms. purnukoille jotta niitä ei tarvitsisi säilyttää ikkunalla tai lattialla.. irtokalusteita en huoli :)

    PELLAVAUNELMIA - eikös vaan.. niin mäkin! :)

    LASTENPUOTIKUPLA - kuulostaa tosi hyvälle teidän uusi kylppäri ja sauna, vau! Ja tuo Tunto-laasti muakin houkuttaisi... en vaan sillekään ole keksinyt vielä paikkaa.. voiskohan sillä maalata yläkerran kylppärin wc-pöntön matalan takusseinän?!

    VastaaPoista
  9. RIIKKA R - sepä se, kun maku pysyisikin samana niin ei kyllästyisi valintoihinsa.. :) Minua niinikään mietityttää jääkö tummaan lattialaattaan kalkkijälkiä.. toivottavasti ei! Olen niin kyllästynyt meidän nykyiseen vaaleaan lattiaan että aivan sama :D Ainakin nyt tuntuu siltä, tuskin sitten enää jos joudun hankaamaan kalkkia viikottain veks... meillä ei kyllä pitäisi ihan niin kalkkipitoinen vesi olla.

    SANNA-RIIKKA - arvaas puhutaanko mun miestä ympäri.. ei. Ei taipunut keittiön kulmauunissaankaan, sen halusi, ja mä luovutin... huoh.

    LPP - niin munkin mielestäni! Muistan elävästi kuinka menetin sille sydämeni asuntomessuilla joilta tuon kuvankin otin... oli asuntomessujen paras juttu silloin! Harmi vaan ettei meille saa tuollaista - pitäisi tehdä koko lattia uusiksi. Onkohan tuollaisia neliskanttisina perusmalleina?!

    IIDA - kiitti vinkistä!! Jossain vastaavalla sivulla jo kävinkin ja löysin sitä unelmieni tapettia, en vaan vielä tilannut kun en tiedä paljonko sitä tarvitsen...

    VastaaPoista
  10. Mullakin oli alunperin suunnitelmana tuo valkoiset seinät ja lähes musta laatta. Mutta, mutta. Tällä paikkakunnalla myös tuo kalkkionglema. Mitäs nyt? Beige ei sovi minun makuuni eli pitäiskö sitten ottaa joku betoninharmaa? Voi tuskien tuska! Olisin halunnut jättää muuten betonille meidän lattiat, mutta mies sanoi jyrkästi ei. Ylläri...
    Mitä mieltä olette laatan pinnasta kylppärissä? Joka toinen myyjä sanoo, että ei väliä, toiset, että ehdottomasti epätasainen, etteivät lapset liukastu. Toiset sanovat, että veti sitten mihin tahansa laattaan saippuaveden päälle, niin kaatuu siinä kuitenkin.

    VastaaPoista
  11. Ullis, Meillä oli edellisessä talossa kaikkein karhein ja mattapintaisin laatta kylppärissä mitä löytyi siitä liikkeestä ettei lapset kaatuisi mutta arvaa kuinka monta kertaa pää nasahti lattiaan kun lattialla oli saippuaa:/ Eli ei onnistunut. Meillä on nyt vuokra asunnossa valkeat kaakelit suihkussa ja asunto on vuoden vanha ja kaakelit on aivan oranssit tietyistä kohdista? mikähän ne värjää. Sain kyllä pesemällä puhtaaksi mutta ensitinen talo oli muutaman km päässä ja siellä ei valkoisiin seiniin tullut tuollaista. Me valittiin musta lattia pääasiassa tunnelman mutta myös puhtaanapidon kannalta. Vaikka moni sanoi että tummassakin näkyy lika niin edellisen talon kokemuksella sekään ei ole kiva kun tietyistä kohdista vaaleat saumat on ihan harmaana ja lähellä seiniä ne on vaaleat. Testataan nyt sitten tummia:)
    Marja-minäkin jo mietin että mihin muualle vetäisisin sitä tuntoa kun siitä tuli niin hieno mutta kaikki seinät on jo maalattu niin en taida viitsiä uusien maalien päälle alkaa tekemään.
    -mari-

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)