tiistaina, helmikuuta 01, 2011

DIY kalenteri

Noniin, päätin siis tehdä kaipaamani  seinäkalenterin ihan ite!
Viime yönä tuota väkertelin ja hitsit, mähän olen tyytyväinen aikaansaannokseeni.
Lisäksi ostin vitosella 50x70 kokoisen valokuvakehyksen - sellaisen fläppiversion
missä ainoastaan taustalevy ja päällä muovipleksi mikä lie. Maalasin tuon pleksin
liitutaulumaalilla ja nyt mulla on siis ajatuksena kiinnittää kalenteri jollain lailla
tauluun kiinni - kunhan keksisin miten...

Idean toteutukseen sain täältä. Blogi täynnä loistoideoita ja kaikkea kaunista.
Ideana mulla on vaihdella kalenteriin noita meidän kuvia eri viikkoina tai kuukausina...
Sitten tuumin, että tuohon voisi toki laittaa maisemakuviakin vaikkapa liittyen tuleviin
reissuihin... muutenkin ajattelin käyttää liitutaulua lähinnä  ideatauluna,
ensi tilassa kiinnitän siihen kuvia upeista keittiöistä ;)
Vielä muutama vuosi sitten en olisi uskonut tekeväni  itse  mitään tällaisia..
en ole ikinä aiemmin ollut missään määrin askastelevaa sorttia - paitsi joulukortit
olen useampina vuosina itse kyhännyt. Mukavaa puuhaahan moinen askartelu on,
vielä kun löytäisi aikaa toteuttaa päässä pyöriviä ideoitaan...

... joista uusimpana on työhuoneemme hirsiseinien maalaaminen ei valkoisiksi, vaan
hyvin tummanharmaiksi! Nythän kaksi seinää on siis sinertäväksi kuultokäsiteltyä
hirttä - kuulostaa karmeammalta kuin mitä on... Sininen ei vaan ole meikäläisen
sisustuksen väri :) Toiset kaksi seinää on tapetoitu vaalean maitokahvin värillä...
näen siis sieluni silmin huoneen tummanharmaan ja maitokahvin väreissä, lattian
vaaleana ja siihen sitten leveät valkoiset jalkalistat. Sitten valkoisia kalusteita (eli
mitäs muutakaan kuin sitä mun Beståa :D ) ja kattoon oheinen lamppu... ehkä..
sotii nimittäin hieman mun yksinkertaista makuani vastaan :)


Kukahan vaan tulisi tuonkin ideani toteuttamaan?! :)

do it yourself -fiiliksissä,

28 kommenttia:

  1. Aivan ihana kalenteri!!! Itse tekemällä saa kyllä just sellaisen kuin haluaa. Taidanpa alkaa askarrella kalenteria minäkin.;)

    Ihanaa aurinkoista päivää Sinulle!
    Piku

    VastaaPoista
  2. Huippumagea ja varmasti oman näköinen kalenteri.
    Sisustuspohdinta kuulostaa hyvältä, utuisia harmaita ja ruskeita raikastettuna valkoisella kuulostaa toimivalta combolta.

    Edellisen postauksen kampaus on tosi kaunis. Kohtahan sulla on ylitarjontaa letittäjistä, kun tytöt voi tehdä sulle letin ja sitten vaan itse parilla pinnillä sutaiset kiharretut latvat sykerölle.

    VastaaPoista
  3. Hieno kalenteri! Mä taidan apinoida sun ideaa ;)

    VastaaPoista
  4. WAU, hyvä sinä! Ihan loistava tuli - perempi kuin mikään kaupan!

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Marja, aivan mieletön - siis sekä sinä ja sun kalenteri!! Kohta mäkin apinoin ja kaikilla sun blogia lukevilla on samanlainen :D Ja tuo lamppu, hieno!!!

    VastaaPoista
  6. PIKU - hih, kohta kalenterifirmat menee konkurssiin kun meillä kaikilla on omatekemät :) Aurinkoa myös sinne! Täällä taisi pahus mennä jo pilveen...

    TUATARA - kiitos kehuista ja tuesta mun värimaailmaideaan :) Meillähän mies vastustaa mun valkoisia ideoita joten luulisi tämän edes kelpaavan... ;) Ja totta, tytöthän ne kohta saakin mun hiuksia väkertää :D

    MURUHUTTU - ole hyvä vaan!

    JASSU - ainakin henkilökohtaisempi kuin kaupasta saatavat. Sinne niinikään kivaa viikon jatkoa!! Sulla reissu vaan lähestyy...!

    MARIELISA - kiitos, olen jopa itse tyytyväinen - ainakin vielä :)

    VastaaPoista
  7. WAU! Sä olet tosi taitava :) Olispa aikaa väsätä kaikkea ihanaa, huoh!! Profiilikuvassa olet muuten tosi kaunis!!!

    VastaaPoista
  8. Ihan mielettömän hyvä idis!!! Vaan kun saisi edes viime kesän suomen lomakuvista tehtyä albumin niin siinäkin olisi saavutusta :D

    VastaaPoista
  9. TERHI - :D matki ihmeessä! Ei ollut vaikea tehdä, tosin meni siinä pari tuntia viime yönä... Tuokin lamppu bongattu Bauhausista kuten se minkä kuvan laitoin sulle.

    JEMINA - no ei tuo kauhean paljon taitoa vaatinut ;) Mulla on aikaa kun nipistän sen sitten yöunista - ja senhän huomaa kyllä silmäpusseistaan ja ihostaan =/ Nuo meidän kuvat on otettu itseasiassa laivalla viime vuonna kun oltiin suuntaamassa Tukholmaan maratonille :)

    VastaaPoista
  10. mielettömän hyvältä kuulostaa työhuonesuunnitelmat!! voi että ku se ois äkkiä valmis ni voisin ihastella kuvista :D

    VastaaPoista
  11. Kiva että sait mieleisen kalenterin, ja ihan itse tehden! Todella kiva toteutus! Mahtaiskohan toimia meillä? Kun tuo nykynen allakka keittiön seinässä jää niin vähälle käytölle..

    Ja mielettömät remppasuunnielmat myös. Sulla puhaltaa siellä nyt jotkut energiset uudistustuulet! :)

    VastaaPoista
  12. Hienoa, että sait kalenterin tehtyä. Siitähän tuli aivan uskomattoman upea. Itse ainakin arvostan sitä kun joku tekee itse.

    Ja tuo lamppu, voi juku, että upee :)

    VastaaPoista
  13. Mielettömän hieno kalenteri, oletpa taitava! :)

    VastaaPoista
  14. MIA - niin munkin mielestä, ihme kyllä :)

    S - sanos muuta! Mulla kun on suunnitelmat ihan joka huoneeseen ja mitä ollaan saatu aikaiseksi?! EI MITÄÄN. Mutta ehkä joskus... kesällä viimeistään. Tuon työhuoneen mä voisin ehkä jopa yrittää toteuttaa itse.. paitsi lattian osalta.

    TEIJA - joo ihan ihmetuulet puhaltaa :D Johtuu varmaan osittain siitä, että kompensoin tällä turhautumista töissä.. nyt aloin jo miettiä olisko koko kuukauden kalenteri sittenkin parempi - ja toimivampi. No, senhän voi sitten vaihtaa jos siltä tuntuu! Kokeile säkin! ONNEA muuten vielä tätäkin kautta sylintäydeltä :) Yritin eilen jättää viestiä sun blogiin mutta mulla tökkäs systeemit just sillon..

    JOHANNA - tai siis sain tehtyä pari viikkoa ;D Demoversiot. Ensi yönä teen lisää... Ja just tuollaista lamppua olen kieltämättä pitkään halunnut.. nyt vasta keksin mihin se passais :)

    VastaaPoista
  15. Voi, kuinka upea kalenteri! Todella hieno.
    Hiukan samantyyppisiä olen tehnyt paaaaljon yksinkertaisempana ja alkeellisempana, mutta kylläpä tuli kuvistasi inspiraatiota jatkokehitellä hommaa! :)

    VastaaPoista
  16. Tosi tosi hieno ja vau miten tuottelias olet!

    VastaaPoista
  17. Marja, sä olet kyllä uskomaton!! Miten ihmeessä sun aika riittää kaikkeen? Nukun nyt jo n. 5-6h yössä, enkä silti ehdi mitään... Kertakaikkiaan ihana kalenteri, just siis sitä mitä halusit ja vieläpä itse tehtynä!! Waude!! Tolla FruFly:llä on ihana blogi... Kauniita kuvia ja paljon inspiraatiota!! Laitahan vielä kuvaa valmiista kokonaisuudesta... Mä just tulostelin itse niitä taulutekstejä!! Hihhii...

    VastaaPoista
  18. Vautsivau, tuohan on hieno! Liityn ideankopioihin, täytyy hetipiankohta tehdä tuollainen. Kiitos siis vinkistä!

    VastaaPoista
  19. Heips! Kiva idea tuo kalenteri. Meillä on joku elukkakalenteri, joka on jonkun lehden kaupanpäällisinä tullut. =)
    Meidän kaupassa on noita valaisimia muistaakseni kahtakin eri mallia, toinen on tosi kallis ja toinen varmaan yli puolta halvempi. Ja samat valkoisena. Tosi kivat, eivät vaan sovi meille.
    Tää kävi tänään kans hakemassa uutta väriä päähän ja ens viikolla myös pidennykset. Mulla on ollut raitoja tosi pitkään, kun niitten kanssa ei tartte niin huolehtia siitä tyvikasvusta. Minusta toi sinun väri on tosi kiva!
    Terkkuja!

    VastaaPoista
  20. Tosi hieno on. Mulla on huomattavasti brutaalimpi versio. Tulostan Outlookin kalenterin viikottain ja nakkaan magneetilla kiinni eteisen sähkökaapin oveen. Ei kovin kaunis, mutta toimiva ja nopea toteuttaa..

    VastaaPoista
  21. Jumankekka, miten hienon kalenterin oot tehnyt! Tyylikkäin ever :)! Kuulostaa hyvältä tuo tummanharmaa ja bestå :)
    PS. Aivan mielettömät nuo sun hiukset!! Mä (saatikka mun kampaaja ;) en ikinä saa tuollaista puhdasta blondia väriä...menee aina liian keltaiseksi :(

    VastaaPoista
  22. Tosi hieno kalenteri! Ottaisin heti tuollaisen meidänkin seinälle! nim. vieläkin kaikki kalenterit hankkimatta tälle vuodelle..

    VastaaPoista
  23. NINA - ei tossa paljon taitoa tarvittu - paitsi osata käyttää tietokonetta :) Eikä sitäkään tarviis jos vetäisi viivottimella viivat ja kirjoittaisi kaiken käsin..

    ESMERALDA - kuvaa sitten tuotekehittelyn tuloksista! :)

    SELMA - thanks! Ideoita tosiaan on pää täynnä (selkeästi poskiontelotulehdus helpottamassa kun päähän mahtuu muutakin kuin räkää ;) ) mutta aika ei riitä...

    VastaaPoista
  24. MIA - no kato mä nukun vaan nelisen tuntia arkiöinä ;D Eihän mullakaan muuten olisi aikaa kun päivät menee töissä ja illat joko tyttöjä harrastuksiin kuskatessa tai itse kuntoillessa.. ja kuntoilusta en suostu luopumaan! Siksi sitten kupeksinkin kaikki yöt. Ja kun vielä seuraan ties mitä tv-sarjojakin niin kiirettä pitää ;) Aamuisinhan mulla on tapana herätä riittävän aikaisin jotta ehdin käydä suihkussa, laittaa itseni about valmiiksi, syödä aamiaista kaikessa rauhassa JA surffailla hetken (yleensä kirjoitan aamuisin blogipostaukset valmiiksi) ennen muun perheen heräämistä :) Eli mä pihistän yöunista - ja kyllä se alkaa näkyä =/ Ei jaksamisessa sillä olen aina tullut toimeen vähällä unella, mutta ihan kasvoilla ryppyinä. Huoh. Vai sielläkin tekstijulisteita siis kehystellään :)

    VastaaPoista
  25. TIINA - jee kohta meillä kaikilla on oma kalenteri :) Tosin tytöillä ei nyt vielä välttämättä tarvitsisi olla omia sarakkeita - varsinkin kun harrastuksetkin on yhteisiä by so far.. mutta ovat itse nyt niin innoissaan omista ruuduistaan että olkoonsa :)

    JAANA - mä bongailin tosi paljon kivoja lamppuja eilen Bauhausista. Teidän kaupassa ei ole täällä ihan niin suurta valikoimaa.. mutta sieltä raahasin tummanharmaan lattialaatan kotisovitukseen :) Kuinka pitkät jatkeet sulle tulee? Sun pitäisi päivittää blogiasi :))

    NINA - ei hitto, mä väkerrän aivan suotta kun tuollalaillakin olisi asian voinut ratkaista ;D Tosin itse olen maailman huonoin outlookin kalenterin käyttäjä anyway... mutta kuulosti himpan verran nopeammalta ja kätevämmältä ratkaisulta :) Ja mulle kelpais yksinkertaisuudessaan tuokin!

    SUNNA - eikun kalenteria tekemään siis vaan! Äkkiäkös te Kirsikan kanssa tehtaassanne tuollaisetkin teette! Ellei tietokoneella niin kankaalle jotenkin painettuna :D

    VastaaPoista
  26. MARIA - no älähän nyt sentään liioittele :D Vaikka kieltämättä olen tuohon itsekin tyytyväinen. TOISIN KUIN näihin hiuksiin. Töissä ihan sama mistä peilistä asiaa tarkastelen, hiukset näyttää liian joltain.. en edes tiedä miltä. Ehkä liian tummilta tai tunkkaisilta, niistä puuttuu ne kirkkaanvaaleat raidat mitkä niihin piti tulla.. kampaaja ei vaan tainnut uskaltaa tehdä riittävän tuhdilla aineella kun mulla vaarana on hiusten kärtsähtäminen... nyt mietinkin yrittäisinkö tehdä näihin itse raidat... DIY! Tosin sillon ainakin lopputulos lienee kärtsähtänyt - tai vihreä, tai just se keltainen..

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)