keskiviikkona, joulukuuta 29, 2010

kylmää kyytiä... no frost...
Jeesaatkaas nyt blogiystäväni!
Tämän elämää suuremman ;) jääkaappi/pakastin hankintamme kanssa...
Yksi ilta (lue: monta tuntia) kulutettiin kodinkonekaupoilla eikä päästy puusta pitkälle...
kuvittelin haluavani ehdottomasti vaihtelua nykyisiin valkoisiin kaappeihin ja valitsevani
rosteriset systeemit.. mutta sitten katseltiinkin myös niitä valkoisia...
Ja ihastuin mustiin :D

Kokemuksia siis haluaisin kaikenlaisista jääkaapeista, pakastimista, jääkaappipakastimista!?
Meillä vanhat siis mallia jääkaappipakastin eli ylhäällä jääkaappi, alhaalla pakastin.
Mies haluaisi edelleen samanlaiset, minä liputan nyt korkean jääkaapin ja vastaavan
pakastimen puolesta... toisi hieman vaihtelua keittiön arkeen :) Mutta entäs sitten ne
hieman pienempikokoiset side-by-sidet jääpalakoneineen?! Tosin mikäli hankittaisiin
sellainen, tarkoittaisi se samalla koko keittiön remonttia... ei paha?! ;) Mutta kallis =/
Edit. jääpaloille ja kylmälle vedelle ei tarvetta mutta tuon mallisia saa ilman ko. speksejäkin.

Tässä vielä linkki mun aikaisempiin keittiöremppahaaveisiini...

.. ja tässä muutamia ihanuuksia... tosin hintaakin sitten ihan liikaa... nuo ylläolevat
Gorenjet on aika makeita... ja allaolevat retrot niinikään mutta ne ei ehkä ole
sitä meidän ominta tyyliä kuitenkaan...

Oho, nämä oli kaikki nyt miltei näitä rosterin sävyisiä... äkkiä vaan
kuvia selailin... mutta siis vinkkejä ja kokemuksia otan ilolla vastaan!
Niin ja ne sormenjäljet - näkyykö ja missä ja kuinka paljon?! Yksi myyjä
sanoi yhtä, toinen toista...

ihan viileenä (tosin flunssassa ja kuumeessa ja töissä),

20 kommenttia:

 1. Minäkin unelmoin uusista keittiön koneista ja koko keittiöstä. Mutta minä haluan integroidut koneet, joten en ota muuta kantaa kuin, että no frost on ehdoton sekä jääkaapissa että pakastimessa. Sellaiset on jo huvilalla ehkä joku päivä kotonakin...

  VastaaPoista
 2. Meillä on erilliset pakastin ja jääkaappi koska sitteen on tilaa mihin mättää... pakastin nimenomaan se itsesulattava joka on kyllä ehdoton!!! Hyvä vaihtoehto voisi olla myös kaksi jääkaappi-pakastin yhdistelmää silloin lämpötiloja voisi säätää enemmän sisällön mukaan (näin meidän kavereilla) Meillä tosin pääsyyttiin erillisiin siksi, koska koneet ovat eri puolella keittiötä...

  VastaaPoista
 3. Hih, on sulla tuossa ongelmaa kerrakseen :D No, makuasioita ja tiedät, minkä puolesta mä liputan vaikka aika turhamaisuuksia siinä onkin. Hyväksi havaittu kuitenkin. Mulla ei ollut ongelmia asian päättämisessä, kun mies valitsi kuulemma parhaat, tiedä sitten millä mittapuulla..

  VastaaPoista
 4. Meille hankittiin edelliseen kotiin keittiörempan yhteydessä rosterinen side-by-side systeemi juurikin sellaisella jääpalakoneella. Perheen teinit kolisuttelivat jääpaloja vähän joka yhteydessä, mutta sitten into laantui. :-) Kesällä toki kätevä, jos halusi juomiin jääpaloja tai jäämurskaa. Mutta omasta mielestä oli loppujen lopuksi sen verran turha ominaisuus, että en pelkästään sen takia maksaisi maltaita(Meille se systeemi tuli isomman kodinkonepaketin kyljessä).

  Nykyiset rosterit ovat sellaisia ettei niissä juuri sormenjäljet näkyneet.

  VastaaPoista
 5. Voi ei! Kurjaa, että hajosi :(

  Meillä on daewoon (ei samsung) side-by-side ja siinä on hyviä ja huonoja puolia..

  Nyt jälkikäteen viisaampana ottaisin valkoisen tai mustan koneen, mutta en rosterista/harmaata, vaikka onkin ulkonäöltään upea. Kyllä ulkokuoren puhtaanapito menee värin edelle :D

  Jääpalakone on ihan paras! Siitä saa myös muuten suodatettu vettä.

  Pitäisi olla kaksi erillistä kaappia tai sitten täysileveä, pakastin tuntuu ajoittain liian pieneltä.

  Täysikorkeat ovet (ei siis ylä- ja alaosaa) ovat ihanat!

  VastaaPoista
 6. Meillä kolmen hengen taloudessa jääkaappi-pakastinyhdistelmä on jo auttamattoman pieni. Meillä ei kuitenkaan sovi keittiöön sekä jääkaappi että pakastin täyskorkeina. Olenki suunnitellu, että ko tuo posahtaa, niin ostaisin korkean jääkaapin yhellä ovella ja arkkupakastimen sitten joko lämpimään varastoon tai toiseen makkariin.
  Mulla on aina ollu valkoset kylmälaitteet - ehkä siksi just haluaisin vaihtelua. Mutta nykyseen keittiöön(valkoset yläkaapit, tumman ruskeat alakaapit) ei musta ainakaan sopis, rosterinen passais. Mieki mietin vain sitä sormenjälkipeliä. Tosin näkkyyhän tuossa valkosessaki jo joku on käyny mustikkamehupullolla. ;o)

  VastaaPoista
 7. Tyylikkäitä!
  Meillä oli vanhassa kodissa valkoiset jääkaappi-viileäkaappi-yhdistelmä ja erillinen pakastekaappi vieressä.
  Nyt uudessa kodissa on rosteriset korkea jääkaappi (yksi iso ovi) ja vieressä samannäköinen korkea pakastin. En missään nimessä luopuisi enää näistä! Jääkaappi on todella ihana yhdellä isolla ovella eikä rosteripintoihin tule pahemmin sormenjälkiä, kosa niissä on sellainen pinnoite jo valmiiksi. Eivät ole siis sitä aataminaikaista rosteria mitä on joskus ollut. Pyyhkäisen niitä silloin tällöin niinkuin muitakin kaappeja. Meillä on 2- ja 4-vuotiaat lapset, joten pieniä tahmeita tassuja löytyy, mutta pinta ei ole mahdoton =)

  VastaaPoista
 8. Meillä on rosteripintaiset kylmäkoneet ja niihin ei jää sormenjälkiä. Meillä oli edellisessä kämpässä Gorenjen kamat ja voin suositella, hinta-laatusuhde erittäin kohdallaan.

  VastaaPoista
 9. HEi, jos pidätte viineistä niin suosittelen AEG:n (rosteri)viini-pakastin-jääkaappiyhdistelmää. Lasiovillinen viinikaappi tuo keveyttä. Googlettamalla varmaan löytyy kuva netistä.

  VastaaPoista
 10. Meillä on Festivo-kotikylmiö ollut käytössä 3 hengen perheessä nyt 6 vuotta enkä ymmärrä, miten isomman perheen ruuat yleensä sopivat pienempään;) Tässä on siis isompi jääkaappipuoli ja pienempi pakastin, ja on riittänyt meille hyvin (en ole mikään säilöjä/pakastaja). Alhaalla on vielä erilliset, ulosvedettävät viileälaatikot juureksille ja kasviksille sekä lihalle. Koko ajan ei tarvitse kaupassa juosta, kun jääkaappiin sopii. Olemme olleet todella tyytyväisiä! Jääapalakonetta ei ole, ja valkoinen valittiin säästösyistä, kun rosterinen oli silloin kalliimpi. Minusta ne pelkät jääkaappi ylhäällä, pakastin alhaalla -jutut ovat jo aikalailla menneen talven lumia...en tiedä yhtään uutta ok-taloa, johon sellainen olisi perheen käyttöön ostettu.

  VastaaPoista
 11. Meillä on LG:n side-by-side jääpala/vesiautomaatilla.
  Muuten tykkään tosi paljon, mutta etenkin pakastinosa on turhan pieni. Tai riippuu minkä verran haluaa esim. marjoja syksyllä pakastaa :) Meidän 5 hengen talouden ruuat mahtuvat mainiosti jääkaappipuolelle.
  Jäävettä tulee otettua monta kertaa päivässä ovesta, jääpaloja harvemmin. Ei tartte turhaan juoksuttaa vettä kraanasta jotta sais kylmää.
  Sitten seuraavaan keittiöön tahdon Festivon kylmiöt. Ei tarvitsisi juhlapyhien aikaan pähkäillä että minne sen kaiken ruuan tunkee :)

  VastaaPoista
 12. Heips, meillä on boschin rosteripintaiset itsesulattavat erilliset jääkaappi ja pakastin. Aluksi tuli sormenjälkiä, mutta luin jostain, että tipalla oliiviöljyä kaikki jäljet häviää hetkessä, eikä pintaan tartu jäljet yhtä herkästi kuin ennen käsittelyä - mutta tähän on myös oma teräksenhoitoaineensa siivoustarvikeliikkeissä. Sitä en ole vielä hankkinut, kun tuo ruokaöljykin toimii ;)

  Nuo mustat olisi aikas ihanat, ei ihme että ihastuit! Kaikkia kodinkoneita saa nykyään muuten kiiltävän mustina... ;)

  VastaaPoista
 13. Ihanaa kun tulee kommenttia laidasta laitaan! Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä ;)

  Tarkennuksena tähän väliin, että meillä (vaikka kaksi lastakin taloudessa on), on jääkaappi yleensä aika tyhjä. Käydään monta kertaa viikossa ruokakaupassa eli kerralla ei tule hankittua kaappia täyteen.. Samoin pakastin, eipä siellä kauheasti tavaraa ole.. muutamat marjat jaksan pakastaa ja leipiä pakastetaan kohtalaisen paljon - toisin sanoen päivittäin sulatetaan pakkasesta sitten pari tuoretta ruisleivän palasta tms.. mutta siis tarve jätti-isoille systeemeille ei ole jättisuuri :)

  Siltikin ihastelin myös muutaman mainitsemaa Festivoa - se olisi aika ihana! Mieheni veljellä (terkut vaan :) ) on sellainen ja onhan se hieno.. mutta meidän budjettiin tällä hetkellä hieman liian kallis. Varsinkin tietäen, että kohta menee uusiksi myös astianpesukone ja hella, niin ja se liesituuletin - ja ehkä koko keittiö.. huoh :)

  Mutta jee, kirjoitelkaa lisää kommentteja - nää oikeasti auttaa mua (siis meitä ;) ).

  VastaaPoista
 14. Meillä on just tuo alimman kuvan LG :)
  ja olen ollut ihan tyytyväinen näiden kolmen kuukauden käytön kokemuksella, jonka olemme tässä asuneet.
  Vaikka rosterinen onkin, niin ovissa ei sormenjäljet näy, kahvoissa sen sijaan kyllä kun ovat mattapintaisemmat.
  Tykkään myös pakastimen jääpalasysteemistä, varsinaisella jääpalakoneella ei meillä olisi varmaankaan tarpeeksi käyttöä - nyt tulee jääpalat reilussa tunnissa ja se on ihan riittävä nopeus, etenkin kun aina on jääpaloja kuitenkin valmiina lokerikossa riittävästi.
  Meidän neljän hengen taloudessa tuo olisi varmaankin yksinään riittämätön kooltaan, mutta kun lisäksi varastossa on arkkupakastin ja takkahuoneessa toinen samanmoinen jääkaappi (tosin kooltaan pienempi ja pelkällä pakastinlokerolla varustettu) niin arjen tarpeisiimme tuo on ihan riittävän kokoinen systeemi. Ainoa, mistä en niin tykkää on liian avonainen pakastinosa, kun on vain yksi kori ja loput suoria hyllyjä...mutta 'tasaiset paketit' pysyy hyvin niilläkin kyllä.

  Toivottavasti löydätte mieleisen (ja budjettiin sopivan) combon teille!

  VastaaPoista
 15. Meillä on täyskorkea jää-viileäkaappi ja pakastin samanmoinen vieressä. Tykkään. Jääkaapissa yhtenäinen ovi, pakastimessa kaksi erillistä. Pakastin ois kivemman näköinen yhdellä ovella, mutta energiataloudellisesti toi kahden oven ratkaisu lienee järkevämpi.. En kyllä itse tällä hetkellä tietäisi, minkä väriset valitsisin...

  VastaaPoista
 16. Sun remppahaavekuviin parhaiten osuisi tuo rosterinen :) Mutta itse voisin kuvitella kilahtavani tuohon mustaan. Itse asiassa, mun haavemaailmassa meillä on täydellinen rantatontti ja uusi talo siellä. Mutta, saas nähdä, voipi jäädä haaveeksi, tai tapahtuu vasta joskus vuosien päästä...

  Mutta - aiheeseen palatakseni. Meillä intregroidut siemensin koneet keittiössä. Tyytyväinen olen ollut muuten, mitä nyt on jouduttu muutamaa jo korjailemaan (4,5v vanha talo), vierekkäin kaksi jääkaappi-pakastintornia (2/3 jääkaappia, 1/3 pakastinta). Ihan jees. Mutta ei mitään himosäväreitä herättävää :)

  VastaaPoista
 17. Meillä on 1,5 vuotta vanha rosteri, ja siihen ei jää kyllä jälkiä. Aina keittiön siivoilun yhteydessä tietty tulee pyyhkäistyä, mutta kun vertaa kaverin vanhempaan rosteriin, niin meillä on helppo pinta!

  Onnea valintaan!

  VastaaPoista
 18. Hei, ehdottomasti kannattaa ottaa alumiinipintainen kaappi, jos mahdollista :) Siihen eivät jää sormenjäljet, mutta väri on sama tyylikäs "teräs". t. Siivousfirmassa nuorena työskennellyt :)

  VastaaPoista
 19. Mun suosikki kaikista erilaisista vaihtoehdoista on ollut kaks erillista jk-pakastin yhdistelmaa keittiossa (vierekkain). Kun on erilliset tilat ja saadot niin voi sailyttaa eri juttuja eri j-kaapeissa ja saataa lampoa sen mukaan. Jos pakastin ammottaa tyhjyyttaan niin yhden voi ottaa pois paalta. Ennen joulua tai juhlia tai marjoja pakastaessa on kiva kun on reilusti pakastustilaa. Meilla myos kaks lasta ja syodaan paljon kotona ja tuo on ollut toimivin systeemi. Te ehka ette tarvi niin paljon kylmatilaa.

  Vedensuodatuksesta viela - Suomessa on muuten todella laadukas kraanavesi ja enpa tieda tuleeko siita suodattamalla yhtaan sen puhtaampaa tai parempaa. Kylmaa tietysti kylla. Jaapalat on tietysti kivoja jos niista tykkaa, meilla mies laittaa jaata kaikkeen ja mina vilukissa taas en kaipaa.

  VastaaPoista
 20. Ihan kaikkia kommentteja en lukenut, mutta samaa mieltä ainakin alkupään kommentoijien kanssa, että ei rosterisessa kovin sormenjäljet näy. Meillä nyt ei vielä pikkuväkeä olekaan sormilla taplailemassa, mutta kyllä ne aikuistenkin sormet välillä osuu muuallekin kuin kahvaan eikä jälkiä näy. Eikä olla mitään himosiivoajiakaan :)

  Eli älä ainakaan sen takia jätä rosteria ostamatta!

  terv.Eeva

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)