maanantaina, toukokuuta 24, 2010

vanhan valokuvakansion mä löysin yllättäin...Eilen illalla unohduin katselemaan   vanhoja valokuvia ... digisellaisia siis.
Meidän kuvat on kaikki ihan sikinsokin sekaisin
jos jossakin hakemistoissa ja kansioissa...

Nykyään sentään kuvat siirtyvät automaattisesti oikean kuukauden kansioon.
Mutta nämä vanhat kuvat - on pienennetyt versiot, on alkuperäiset...
on oma kansio tytöistä, on mun korujutut, sisustuskuvat yms. yms.
Toisin sanoen meidän kone hukkuu kuviin :)
Ja miestä ärsyttää kaikki mun turhat koru- ja vaatekuvat...

Jos vaan joskus olisi aikaa käydä kaikki kuvat läpi ja järjestellä ne järkevämmin!
Ja muistaa taas tallentaa tärkeimmät kuvat myös levykkeelle, ulkoiselle kiintolevylle
ne onneksi automaattisesti varmuuskopioituvat...

Onko teillä muilla kuvat koneella siistissä järjestyksessä?
Poistatteko huonot / epäonnistuneet kuvat heti?

Minulla on paha tapa siirtää kaikki kuvat koneelle ja sinnehän ne
epäonnistuneetkin otokset tuppaavat jäämään... ja kun ottaa huomioon,
että räpsin kymmenittäin kuvia aina samasta kohteesta niin... kuvia riittää :D

Tässä kuitenkin muutama onnistuneempi otos menneiltä kesiltä...
onko meidän tytöt muka joskus olleet noin  pieniä pirpanoita ... :´)

Tällaisia kesäpäiviä odotellessa, ulkona sataa kaatamalla...
Raikasta alkanutta viikkoa  siis toivotellen,

15 kommenttia:

 1. Meillä oli tytöillä nuo aivan samaiset hatut ja vieläpä samanvärisinäkin! Ovat kyllä parhaimmat mihin olen törmännyt! Ja niin kauniitkin vielä.


  Mulla menee vähän kausittain tuo kuvien järjestely. Pyrin polttamaan n. 3kk välein kuvat kahdelle cd:lle (toinen varmuuskopio), vähän riippuen miten paljon kuvia tulee. Otan yleensä ihan hirveästi kuvia ja pistän ne yhteen kansioon. Sieltä siirrän ne sitten jonkun ajan päästä kuukausikansioihin ja samalla sitten poistan kaikki turhat/tuplat/huonommat kuvat ja poltan ne cd:lle. Aikamoinen homma, mutta kaveriltani simahti kone ja hän menetti yli 1500 valokuvaa, joten sen jälkeen en ole itsekään uskaltanut säilyttää kuvia kauaa koneella.

  Vielä kun saisi kaikki kuvat kansioihin täällä kotona.. Tilasin viime talvena n. 500 valokuvaa, lähinnä lasten kuvia, joten vielä pitäis ehtiä tehdä lasten kansiot niistä valmiiksi.. Mut aattelin, ett jos sit tytöille häälahjoiksi saisin ne tehtyä ;) ;)


  Iloista viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Tutun kuuloinen kaaos. Samoin menee meillä!

  Kivoja postauksia olet viimeaikoina kirjoittanut. Kiitos niistä. Vaatejutut on minun mieleeni!

  Viikon alkuja!

  VastaaPoista
 3. Mite suloisia kuvia! ♥ Kyllä teillä on tosiaan tupla-onni!

  Itselläni on omalla läppärillä kuvat muutamassa sekavassa kansiossa, kameran muistikortti täynnä vaikka mitä (juurikin noin, että kymmenen kuvaa/ asia) ja mies niitä välillä yrittää sitten siirtää ulkoiselle kovalevylle talteen oikeisiin kansioihin.

  Meiltä on nyt kokonaan jäänyt paperikuvien teettäminen. Viimeksi olen paperikuvia tilannut, kun tyttö oli n. 1.5v....

  VastaaPoista
 4. <3 Mä niiiin muistan nuo pirpanat :) Ja moni noista kuvista löytyy täältä meiltäkin. Mä siirrän yleensä kuvat koneelle samana päivänä ne otettuani ja poistan samalla ylimääräiset (mies kun ei tykkää yhtään, että kone täyttyy turhista valokuvista). Säännöllisin väliajoin yritetään polttaa kuvat cdlle.

  Nyt valokuvien teettäminen on ihan rempallaan, viimeksi oon teettänyt vuosi sitten huhtikuussa, joten aika hitsin monta otosta olisi seuraavaan tilaukseen. Harmittaa, kun en oo saanut teetettyä, sillä musta on kiva, kun lapsilla on omia kuvia omissa kansioissaan.

  Kivaa, vaikkakin sateista viikkoa! Koita pärjätä varvastossuinesi ;)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavia ja suloisia kuvia tytöistänne! Tuossa laituri kuvassa on sitä jotain.

  Meidän kone myös täyttyy kuvista. Varsinkin kun itselläni on tapana kuvata vaatteita, kenkiä, sisustusta , niiden kaikkien lasten kuvien lisäksi. Aina joskus saan niitä huonoja aikaiseksi poistaakkin! Sitten kun mieskin viellä harrastaa valokuvasta, niin odotan vain päivää kauhulla kun kone kaatuu kokonaan. Onneksi kuvia varmuuskopioidaan välillä.

  Ihania postauksia, Tykkään!

  VastaaPoista
 6. suloisia kuvia! mihin se tuo aika vierähtääkää?

  meilläkin kone täytyy kuvista ja kansioista. aina kun siirrän kuvat koneelle joka päivälle muodostuu automaattisesti oma kansio eli niitä sitten piisaa... nyt taas yli vuoden tauon jälkeen muistin tilata kuvia ja polttaa niitä levylle ja sain ne jopa albumiin (hyvä minä!) :)

  Mukavaa viikkoa!!

  VastaaPoista
 7. Voi, että miten suloisia tyttöjä <3 ja ihanan kesäisiä kuvia!
  Mukavaa viikkoa Marja Sinullekin!
  PS. Kone alkoi toimimaan vasta muutama päivä sitten ja pääsin lukemaan sun uusimmat postaukset vasta nyt. Sinusta on myös tosi hyviä kuvia. Olet kyllä tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 8. Muistan noista kuvista jok´ikisen <3


  Kiks

  VastaaPoista
 9. Voi miten söpöset pikkutytöt :)

  Meillä kuvat säntillisesti omissa kansioissaan ajankohtien mukaan - ja vielä varakovalevyllä, jos joku katastrofi tulisi. Se, mitä kaipaisin, olisi ne kuvakansiot... Aina meinaan niitä tehdä, eikä ole viimeisiin vuosiin yhtään paperikuvaa nähty. Pitäisi ja pitäisi...

  VastaaPoista
 10. Heippa!
  Mullakin on tapana ottaa monta kuvaa samasta kohteesta.. ja sitten paiskaan kaikki koneelle. Joskus aikanaan tein niin, että joka kuukausi järjestin kuvat (laitoin ne muutenkin aina suoraan kyseisen kuukauden kansioon), poistin turhat, numeroin kuvat järjestykseen ja joskus jopa nimesin kuvat vielä muutenkin. Ja aina välillä sitten otin kuvat talteen levykkeelle. No sitten se jäi.. ja kauhea homma olikin kaikki kuvat sitten setviä kuukausien ajoilta. Sitten vaihdoin tietokonetta..... ja se vasta olikin kuvien kanssa kauhea ruljanssi. Otin koneelta kaikki kuvat pois ja siinä vaiheessa tein taas kunnon invetaarion. Kuvat otin tikuille ja ajattelin että järjestän ne sitten joskus..... en ole vielä järjestänyt. No uudet kuvat tällä uudella koneella on sitten viimeksi varmaankin eilen just järjestetty, poistin turhia ja siirtelin paikoilleen oikeisiin kansioihin. Nyt jos sais järjestyksen pidettyä...
  Kuvaaminen on kivaa ja digikameralla varsinkin, voi ottaa vaikka sen miljoona otosta eikä maksa mitään. Joskus aina sitten saa jopa jonkun helmen kuvattua. Ihan paras harrastus!!

  Ja nuo teidän typsykät, voi miten suloisia!!!

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia! :)
  Meillä kans kuvat koneella sikinsokin, mut yleensä koitan poistaa epäonnistuneet kuvat.. tai ainakin sellaset sumeet ja valottuneet... =)

  VastaaPoista
 12. Suloiset kuvat!!

  Meillä on aivan liikaa kuvia koneella...vaikka säännöllisin väliajoin siirrämmekin niitä cd-levyille. Kummasti tulee koneeseenkin uutta puhtia, kun välillä vähän siivoilee sitä kaikesta turhasta!
  Me onkin nyt ladattu kuvia vain tälle uudemmalle, tehokkaammalle läppärille ja jätetty toinen kone enempi työkäyttöön.

  Sen jälkeen kun aikoinaan eka digikamera laitettiin, niin yhtään paperikuvaa ei (valitettavasti) olla teetetty. Mulla on siis edelleen 'pahasti vaiheessa' tyttöjen omien valokuvakansioiden tekeminen, kummastakin vain parin eka vuoden kuvat niissä...hups!

  Nyt kun esikoisella on oma kamera, niin kuvia tulee päivittäin hirvittävä määrä. Olen yrittänyt sanoa, että karsisi pois joutavia otoksia, ettei kaikkia lataisi koneelle...

  VastaaPoista
 13. Voi ihanuudet! ♥

  Alkoi tekemään ihan tuhottomasti mieli kaksostyttöjä ;) Sehän olisi siis tosi helppoa ja vaivatonta...

  Koneelle valitettavasti lataantuu ihan kaikki otokset, myös ne karmeimmat ja turhat vaatekuvat. Onneksi tallennustila taitaa olla suht rajaton. Ne varmuuskopioituu automattisesti jonnekin verkkolevyn uumeniin.

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia ihanista tytöistä! Tuo Laukontori-kuva on niiiiin helluinen :)

  VastaaPoista
 15. Oi miten ihania kuvia, tytöt on niin suloisina ja kaikesta voi oikein aistia kesän!
  Mä pyrin vähintään kerran vuodessa (eli siis tosi harvoin) teettämään sen vuoden ajalta valokuvat ihan paperiversioiksi. Osasta teen valokuvakirjoja, joita on muuten tosi kätevä tehdä (mä teen extrafilmillä). Yritän aina poistella päivän asu -kuvia yms, mutta kyllä eilenkin sisustuskuvia koneelta etsiessäni huomasin, että onhan niitä silti sinne jämähtänyt. Ulkoiselle kovalevylle yritän aina aika ajoin muistaa siirtää kuvia.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)