tiistaina, huhtikuuta 27, 2010

kukkivia puita ja juoksevia ihmisiä...


Siinä lyhyesti viikonloppukuulumiset Hampurista.
Olipa mukava reissu! Lennettiin lauantaiaamuna Bremeniin, sieltä tunnin junamatka Hampuriin. Mies lähti samantien ilmottautumaan sunnuntain maratonille, minä jäin tutustumaan kaupunkiin. Hassua ettei olla ikinä aiemmin Hampurissa edes käväisty - olemme nimittäin muutaman kerran autoilleet Eurooppaa ristiin rastiin, mutta Hampuriin ei olla milloinkaan pysähdytty. Nyt tykästyin kaupunkiin kovasti - johtui varmasti osittain täydellisestä kevätsäästä ja kukkivista kirsikka- ja magnoliapuista :) Kevät oli selkeästi pidemmällä kuin täällä, monissa puissa ja pensaissa oli jo lehdet - ja ilma tuntui niin paljon keväisemmältä! Oli ihanaa heittää sukat pois ja kulkea ballerinoissa avojaloin...

Yllätyin mukavasti kun lauantai-iltana kaupat olivat kahdeksaan, jotkut jopa kymmeneen saakka auki. Ehdin siis kierrellä kaupoilla monta tuntia - keskityin lähinnä kenkäkauppoihin... ja sen huomaa. Kannoin nimittäin kotiin viidet(!) ballerinat :D Myönnän, sekosin. Eniten Görtz -nimisessä kenkäkaupassa, voi vitsit miten laaja tarjonta... Kenkien lisäksi ostin Zarasta yhden takin, siinä shoppailusaldoni.

Sunnuntai valkeni yhtä aurinkoisena kun aamuvarhain suuntasimme maratonin lähtöalueelle. On muuten ihan järkky aika lähteä juoksemaan 40 km aamuyhdeksältä! Varsinkin jos sattuu olemaan iltaliikkuja, kuten mieheni ja minä myös. Mutta niin vain about 30.000 hullua juoksijaa reitille lähti... katsojiakin oli ihan mieletön määrä ja tunnelma hieno. Minä aina miltei liikutun kun olen niin fiiliksissä tuollaisessa tapahtumassa. Ja nyt vielä enemmän kun kohta pääsen kokemaan tuon fiiliksen ihan itsekin. Tosin en kyllä ikimaailmassa jaksa maratonia juosta kun treenikilometrejä on sattuneista syistä liian vähän takana - mutta juoksen sen minkä jaksan ja that´s it. Hieman kauhistuttaa kun miehenikin totesi juoksun jälkeen, moisen urakan olevan ihan hullun hommaa. Mutta niin vaan kipitti uuden ennätyksensä 3.22 ja risat!

Maratonin jälkeen meillä oli vielä aikaa kierrellä Hampurissa - en kyllä ymmärrä miten mies jaksoi kävellä metriäkään juoksemisen jälkeen... Illalla suuntasimme takaisin Bremeniin, ja eilen aamuvarhain takaisin kotiin. Oikein onnistunut reissu! Mutta nyt on olo ihan väsynyt - vaikka en edes juossut maratonia.

Mullekin kelpaisi yksityisvastaanotto tällaisessa talossa kauniin kadun varrella,
kukkivien puiden katveessa :)Miksi Suomessa ei ole Starbucks-ketjua?! Tai oikeastaan onneksi ei ole, sillä rakastan
Starbucks´n White Chocolate Mochaa... puoli litraa meni kevyesti kerralla :)

8 kommenttia:

 1. kuulostaapa ihanalle reissulle ja onnittelut miehellesi upeasta suorituksesta!itse joudun olla lääkärin määräyksestä tämän viikon juoksematta ja ylipäätään hikoilematta ja kyllä tekee tiukkaa!!
  tuo räntäsade onneksi vähän helpottaa tuskaa päästä ulos liikkumaan..

  VastaaPoista
 2. Olipas teillä kivan oloinen reissu! Huh mikä suoritus mieheltäsi! :) Ja tosi kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 3. Usein sitä ei osaa katsoa lähelle tarpeeksi tarkasti. Euroopassa olisi valtavasti tosi kivoja kaupunkeja, joihin matkakaan ei kestä kuin hetkisen.

  Tuollaiselle maratonille minäkin voisin osallistua, jos kerran saa juosta kukkivien magnolia-puiden alla, ihanaa!

  VastaaPoista
 4. Itse juoksin ensimmaisen maratonini viime toukokuussa Clevelandissa, Ohiossa. Taalla kilpailu alkaa 7.00 aamulla. Se tuotti hieman pahkailya tankkaamisen ja heraamisen suhteen. Mutta helteen ja liikenten vuoksi se on oltava nain. Oli ihan kiva olla valmiina ennen puoltapaivaa:)

  VastaaPoista
 5. Hampuri on kyllä kiva kaupunki! Itse olen käynyt siellä kans keväällä...

  Ihanat kyllä nuo kukkivat magnoliat, oi!

  VastaaPoista
 6. Mä vaan tuijotan tota ekaa kuvaa, mieletön:) Niin kaunis, huoh!

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihania kukkivia puita! Kevät on siellä pitkällä. Olen kerran käynyt kaupungissa ollessani nuorena tyttönä kuoromatkalla; bussissa istuttiin ja katseltiin 'maisemia'. :)

  Starbucks´n White Chocolate Mocha - kuulostaa tosi ihanalta!! Namia! Toivon itsekin että ketju rantautuisi Suomeen, ainakin pariin kolmeen suurempaan kaupunkiin. Minusta tulisi myös heti sen ketjun kahvilan asiakas..

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia ja kaikin puolin onnistunut reissu!
  Meillä asuu ystäväpariskunta Hampurissa ja olivat olleet maratonia seuraamassa. Olen heillä vieraillut pariin otteeseen, mutta keväinen Hampuri on vielä näkemättä. Joulumarkkinat olivat todella hienot!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)