tiistaina, marraskuuta 01, 2011

{ mulperi, laasti, tofu, jääruusu }

kkk

Silmälasihaaveista takaisin  remppatodellisuuteen :)
Remppahan siis ei ole edennyt vieläkään yläkerran kylppäriä pidemmälle mutta
ensi viikolla remppamiehet siirtyvät keittiötä purkamaan...

... jos joku on vailla kivaa keittiötä vaikkapa mökille
niin meillä olisi siis tarjolla Puustellin puiset kaapistot!

Uusi keittiö kun on jo tilattu, olen siirtänyt ajatukseni seuraaviin valittaviin juttuihin...
Yksi niistä on  eteisaulaan tulevan maalin sävy. Voi apua
miten vaikea valinta tuokin! Ja miten erilaisilta näyteliuskat näyttävätkään erilaisessa
valossa. Haluaisin meille siis jonkinlaisen  harmaan sävyn.. ei liian lämmintä mutta ei
täysin kylmääkään sävyä.  En halua kellertävää,  en vihertävää, enkä välttämättä
sinertävääkään sävyä. Ainoa sallittu sävy on siis punertava :)

Nämä värinäytteet ovat Tikkurilan sivulta ja nämäkin näyttävät aivan erilaisilta eri
näytöltä tsekattuna.  Nyt nimittäin osa noista näyttää ihan vihreiltä.. miltä ne eivät
toisella ruudulla näyttäneet yhtään... 


Omiksi suosikeiksini ovat valikoituneet nämä kaksi alinta (isointa) värimallia...
... vaan tuo oikeanpuoleinen näyttikin ulkovalossa aivan keltaiselta... mä en jaksaaaaaaaaaa!

harmaissa fiiliksissä,


EDIT. hohhoijaa, ja taas nuo näyttävät kotikoneella ihan erilaisilta mitä päivän(keino)valossa 
työkoneella... ja siis juujuu, on mulla toki ne väriliuskatkin hommattuina (ympäri olkkarin
lattiaa... :) ) mutta teille näitä sävyjä tänne otin netistä...

25 kommenttia:

 1. Moi Marja,

  Tsekkaa Tikkurilan "Tuhka" -- ne on sellaisilla isoilla näytelapuilla. Meillä on sitä poikien huoneessa tapettien kaverina -- aulanmaali taas meillä on ihan puhdas harmaa Tikkurilan M497. Siitä sarjasta löytyy hyviä harmaansävyjä, jotka ei väännä siniseen tms.
  T,Tilda

  VastaaPoista
 2. hiphei!

  Ihana blogi, aivan ihana!
  Mutta älä hyvä ystävä vain valitse sävyä netin perusteella, kipin kapin maalikauppaan ja sieltä paremmat brosyyrit. Mun ruudulla valitsemistasi toinen näytti vaaleanpunaiselta ja toinen violetilta. Ja seinässä, isona pintana näyttävätkin paljon tummemmilta kuin pikku lapuilla. voi valinnan vaikeus... tsemppiä kuitenkin :)

  VastaaPoista
 3. Remppaaminen on hauskaa puuhaa...
  Värien valitseminen on TOSI vaikeaa!
  Tuo vasemmanpuoleinen voi olla aika lila isolla seinällä.
  Kaikki värit missä vähänkään sinistä sävyä, on seinällä yleensä sinisempiä kuin mallissa. Harmaa on siis vaikea.

  VastaaPoista
 4. Meillä on G480 eteisen, olkkarin ja makkarin tapetoimattomissa seinissä. Ootko kurkannut sitä?
  Se ei ainakaan ole keltainen, mutta kylläkin aika vaaleanpunainen... Musta silti ihan kiva. :)

  VastaaPoista
 5. Harmaiden valinta tuntuu olevan aivan mahdottoman vaikeaa, itsekään en vielä ole päättänyt mitään. Maalasin lopulta valkoisella, onpahan pohjamaali harmaalle, jos saan joskus valittua oikean sävyn.
  Olen koittanut valikoida värejä oikeassa tilassa kaikissa valoissa ja värimalli pystyssä, silti tuntuu ettei sopivaa löydy.
  Hyviä vaihtoehtojahan on paljon, mutta se juuri oikea on paha päättää!

  VastaaPoista
 6. moiks.

  toi jääruusu on luonnossa kaunis. Meillä oli sitä väriä seinissä edellisessä kodissa..

  Ja mitä tulee keittiöön, kokeilepa myydä huuto.netissä... Myytiin keittiörempan yhteydessä vanhat kaapit + uuni parissa päivässä. Kannattaa kokeilla... Pääsee helposti tavarasta eroon ja saa vielä vähän rahaakin siitä.

  tsemppiä remppaan!

  VastaaPoista
 7. Ymmärrän et ei oo helppoo löytää täydellistä harmaata (just aiheesta postailinkin) kun samoissa merkeissä meni syysloma viime viikolla. Siis sitä harmaata ettiessä. Kaikissa oli jotain vikaa ja niin on tuossa nyt seinällä olevassakin harmaassa se on liian sininen tai jossaki valossa jopa violetin harmaa. Jos nyt voisin uuelleen asian järkeillä niin varmaan maalaisin koeplänttejä eri värisillä harmailla seinään ja sitten vasta ostasin sitä MIELUISTA väriä koko pänikän :D. Mielenkiinnolla jään odottamaan teiän harmaata ;)!

  VastaaPoista
 8. Maalaamisessa on aina vähän riski, tuntuu että maali ei koskaan ole sen sävyinen seinässä kuin mitä on luullut :) Onnea valintaan, kaikkihan nuo ovat kauniita sävyjä.

  VastaaPoista
 9. Eh, maalien valintatuska on kovin tuttua!!! Itse aina taivun koemaaleihin, muuten en uskaltaisi mitään. Plus kyselen aina maalikaupassa, mitä pastoja ko. maaliin laitetaan ja missä suhteessa. Se antaa aina hiukkasen kuvaa todellisuudesta.
  Jos MEILLE tuo tulisi, niin laittaisin noista alimmista tummemman :) Vaalea on aina tosi vaalea (mikähän pointti mulla tässä on...) ja tumma - tummempi.
  Terkuin eräs vaalea :D

  VastaaPoista
 10. mää en jaksa...tiedän ton tunteen varsin hyvin...viimeisiä värkätään ennen muuttoa (hieman aikataulussa muutoksia...)!
  mää väsyin etsimään oikeita sävyjä ja valitsin valkoista (tikkurilan paperi) melkein kaikkialle...maalataan sit joskus...

  VastaaPoista
 11. Hahaa, tiedän tunteen niin hyvin. Meidän asuntoon lopulta tuli kokovalkoista kaikkiin seiniin. Ehkä sitten seuraavaan, isompaan kotiin jotain muuta. Tsemppiä valintoihin, niitä riittää!

  VastaaPoista
 12. Hei,
  Me sudittiin tikkurilan pro grey-sarjan 1951 harmaan sävyä seiniin ja se on mun mielestä tosi jees. 1952 sävyä on hieman tummempi ja sitä käytettiin korostamiseen muutamassa seinässä.

  Raksaterkuin Päivi :)

  VastaaPoista
 13. Meillä on tuota Laastia olkkarin seinässä ja mä olen tykännyt siitä. Tosin välillä jossain valossa näyttää vähän "beigehtävältä"

  Nää on vaikeita juttuja :)

  VastaaPoista
 14. Minä suosittelen ehdottomasti ostamaan koemaalipurkin mieluisesta sävystä. Me ollaan maalattu sekä vanhassa että täällä uudessa talossa todella paljon, ja sen olen oppinut, että koepurkki ostetaan etukäteen. Sama sävy voi näyttää jossain toisessa tilassa aivan erilaiselta kuin toisessa, ja juuri esim. "keltaiseen tai punaiseen menevältä".

  Valot (onko hehkulamppu, enersiasäästölamppu tai LED) sekä itse luonnonvalo vaikuttaa väriin, samoin lattian väri saattaa heijastaa jonkin verran seinän väriä erilaiseksi. Tästä voin kertoa henk.koht kokemuksena, että leikkimökkimme on puhtaan valkoinen... tai oli, kunnes laitoimme nätin vaalenapunaisen muvimaton laittiaan. Nyt seinät ovat hailakan vaaleanpunaiset:(

  Ja sittenhän isolla pinnalla väri näyttää vaaleammalta... vai tummemmalta. Kumminkos päin se menikään???

  Toivottavasti oikea sävy löytyy!!

  VastaaPoista
 15. HEI! Saman ongelman kanssa painin ja maalasinkin parilla erillä harmaallaa ja lopuksi valkoisella päälle:). Aina seinä näytti niin likaisen harmaalta ja kaipasin sitä raikkautta. Onnea etsintään! Itse en siinä onnistunut. Laita joskus kuvia teidän kylppärirempasta. Itse olemme juuri siinä vaiheessa.

  VastaaPoista
 16. Voi, on sulla pohdiskeltavaa. Harmaa on varmasti vaikea! Meillä on täysin valkoiset seinät ja pari tapettiseinää. Toivottavasti löydät sen oikean sävyn :)

  VastaaPoista
 17. Moikka Maria,

  Pieni "varoituksen" sana tuosta Tikkurilan X428 sävystä. Meillä on sitä sudittu eteisen seinää,mutta meidän valaistuksessa se näyttää lilalta. Ei hyvä..

  -Mia-

  VastaaPoista
 18. Voih, maalin valinta on oikeasti tosi hankalaa. Vaikka kuinka mallaa niitä näytteitä seinään, niin koko seinä maalattuna saattaa näyttää ihan eriltä. Noista kahdesta alimmasta ottaisin tuon harmaan, mutta ite suosisin nyt enemmän hiekkaa.

  Tsemmpiä remonttiin!

  VastaaPoista
 19. Moi Marja, pitkästä aikaa...
  Itse en osaa sua sävyn valinnoissa auttaa, kun itsekin pähkäilen saman asian kanssa, mutta vanhaan kotiin maaleja valitessa laitoin meiliä Tikkurilaan ja pyysin sieltä valituista sävyistä maalinäytteet. Laittoivat ilmaiseksi postissa tulemaan. Suosittelen!

  VastaaPoista
 20. IHANAN paljon kommentteja ja vinkkejä, aivan loistavaa, k i i t o s !!

  TILDA - tuosta tuhkasta mulla taitaakin olla malliliuska... ja kiitos vinkistä, tsekkaan tuon toisenkin!

  ANONYYMI - voi kiitos :) Ja juu, en tietenkään valitse pelkän netin perusteella, on mulla tuossa vino pino malliliuskoja lattialla.. ja ajattelin kyllä tehdä koemaalauksia muutamalla värillä ennen lopullista päätöstä. Meille kun tuota väriä tulee koko eteisaulan ja porraskäytävän verran.. ja yläkerran aulan.

  VastaaPoista
 21. ANRINKO - kiitos vinkistä. Moni teistä näkee tuon vasemmanpuoleisen lilan sävyisenä - mun silmiin ei ole sitä mutta koska en liloja seiniä välttämättä halua, taidan suosista hylätä tuon sävyn...

  EMMI - jaahas, kiitos vinkistä! Punertava passaa meille, joten miksi ei vaaleanpunertavakin... ;) Ehdottomasti otan siis tuon yhdeksi vaihtoehdoksi!

  ESMERALDA - you said it, niinpä!! Minä luulin, että harmaa olisi suht helppo päättää mutta ihan mahdoton tehtävä! Sitten vielä pitäisi osata ottaa huomioon lattian sävy, valaistus yms. Portaista tulee anyway valkoiset eli ihan valkoista en seinistä haluaisi... saas nähdä mihin päädyn...

  LATTENAINEN - no mäkin niin tykkään jääruususta.. mutta luonnonvalossa se yhdessä malliliuskassa näytti ihan liian keltaiselta?! Se on valkoisista silti mun silmää miellyttävin sävy.. paitsi luonnonvalossa :) Ja juu, huutonetissä on keittiö myynnissäkin :))

  VastaaPoista
 22. SAILA - niinpä!! Mä kyllä varmaan maalaankin niitä koevedoksia seinälle - pakko sillä väriä on tulossa niin moneen seinään että sen on syytä olla hyvä! Tai oikeastaan täydellinen ;)

  HANNA - no niin on, miten kaikki onkin näin vaikeaa?! :))

  RILLA - kiitos vinkistä! Hih, vai valitsee vaalea tumman.. yllättävä veto ;D

  ANNE-MARI - jaahas, siellä siis muutto lähestyy, kiva kuulla! Tsemppiä rumban keskelle!

  VastaaPoista
 23. ALMA - tuntuu aikas monelle käyneen juuri noin.. että valkoinen vie sitten lopulta voiton.. katotaan vaan niin meilläkin on loppujen lopuksi valkoiset seinät kaikkialla :D

  PÄIVI - kiitos vinkeistä, pitää tsekata myös nuo värit!!

  KATJA - juu mä muistelinkin sitä sun laastiseinää :) Se näyttää ainakin kuvissa hyvältä.. passaakos se sen uuden mustapohjaisen tapetinkin kanssa edelleen? kyselee nimim. kyseistä tapettia yhteen seinään harkitseva ;)

  WILLA-OLIVIAN MIA - juu kiitos vinkistä, pakko testailla ennen lopullista päätöstä! Maaleja pitäisi olla sellaiset aivan pienet desin purkit mitä testailla...!!

  VIKTORIINA - ai teillä samat puuhat kuin meilläkin, ja samat pohdinnat :) Tuota mäkin pelkään, että lopputulos on likaisen harmaa. Sitä en tahdo sitten ollenkaan!! Apuuva.

  VastaaPoista
 24. EKATERINA - no hei, niin on. Ihan liikaa päätöksiä yhtäaikaa.. ei onnistu blondilta... ;D En yhtään ihmettele, että vyöhyketerapeuttini totesi mulle viime viikolla, että aivojeni stressipisteet ovat ihan jumissa. Indeed!! Ei ihme, että tukkakin siis lähtee päästä... oikeasti siis :(

  MIA - kiitos varoituksesta! Periaatteessa mulla ei ole mitään lilaa vastaan mutta en mä sitä ihan joka seinälle haluaisi... hui :)

  MARIA - arvaapa mikä on edelleen mun ihan ehdoton ykköslemppari... se sun lähettämänä malliliuska. Se on NIIN HYVÄ sävy.. enkä löydä vastaavaa täältä mistään :( E-p-i-s-t-ä!

  MIA - moikka, ja ONNEA :)))) ja kiitos vinkistä, eikun yhteys Tikkurilan maalilinjalle :) Siis lähettikö ne maalia vai malliliuskoja?!

  VastaaPoista
 25. Marja,
  hih, kiitos! :) Ne lähettivät Tikkurilasta sellaisia paaaljon isompia malliliuskoja maalattuna juuri sillä maalilla mitä sävyä halusin. Ne oli paljon parempia kuin ne kaupan pikkuiset, eikä vääristäneet väriä yhtään. Oli siis sitä mitä sitten seinässäkin...

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)