lauantaina, syyskuuta 24, 2011

pikaisia kuvausvinkkejä!!



Apuuva!
Olen viemässä tyttöjä huomenna  valokuvaukseen - ajatuksena saada 
tytöistä vielä yhdet kunnolliset kuvat pikkutyttöinä (olemme käyneet ammattikuvaajalla
ainoastaan 1-vuotiskuvassa by so far), seuraavat kuvat lienevätkin sitten rippikuvat.. :)

Mutta nyt en osaa päättää miten pukea tytöt kuvaukseen?! Ensin ajattelin farkkuleggareita
ja jotain paitiksia, sitten päädyin hameisiin ja saapikkaisiin. Punaisena lankana sellainen
koulutyttömäisyys, ei liian juhlavaa, mutta ei ihan perusarkivaatettakaan... mutta nyt kun
pitäisi päättää mitkä vaatteet tytöt huomenna kuviin laittavat niin en enää yhtään tiedäkään?!

Ehkä sittenkin ne farkut? Jotkut mekot ja neuletakit? Hameet?! Ehkä sittenkin raahaan
mukanani monet vaatteet ja vaihdetaan lennosta ;) Mitään uutta en ole ostanut, enkä enää
ehdikään. Olisikohan pitänyt tajuta kysellä eri vaatemerkeiltä sponsorointia?! Eipä tullut
mieleeni kuin tasan juurikin nyt, lueskeltuani tässä blogien piilomainonnasta yms. :)

Entäs mitä tuumitte  rekvisiitasta?! Omasta mielestäni yksinkertainen on kaunista,
ja kun kyseessä jo 7-vuotiaat neitokaiset, en halua kuviin ainakaan mitään nalleja...
töissä ehdottivat sateenvarjoja - siitä ideasta kovasti pidän... toinen kiva voisi olla
ilmapallot.. joku sellainen juttu mikä saisi tytöt unohtamaan olevansa kuvattavina... :)




Sana siis on vapaa! 
Kaikki viimehetken vinkit otetaan ilolla vastaan :)
 
kiitollisena,

18 kommenttia:

  1. ilmapallot, ruusun terälehdet tms touhuttava on kyllä kivoja lasten kuvissa. musta nuo tyllit on loistavat kuvausvaatteet muuten :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköiset setit!
    Sateenvarjot ja ilmapallot ovat hauskat ideat, jääkö sateenvarjojen kanssa jompi kumpi tytöistä "vahingossa"i varjon piiloon? Entäs saippuakuplat?

    VastaaPoista
  3. Siis viemässä oikein valokuvaamoon vai tarkoitatko koulukuvausta? Valokuvausta valokuvaamossa varmaankin. Mun silmään nuo valitut vaatteet näyttää tosi kivoilta, just tuollaiset osaan hyvin kuvitella tyttöjen päällä. Ja nuo on juurikin sellaiset ei juhlavat, muttei arkisetkaan. Koulukuvissahan lapsilla mun mielestä on ihan perusarkivaatteita. Toivottavasti kuvausreissusta tulee onnistunut, menettekö sinne, jota joku aika sitten suunnittelit? Me just saatiin 1v. kuvat, ei ehkä parhaat mahdolliset, mutta ihan ok. Koulukuvaus on ens vkolla.

    VastaaPoista
  4. Joo, ne ilmapallot esimerkiksi toisivat varmasti sellaista helppoa rentoutta kuviin. Vaatteet noissa kuvissa ovat kyllä hyvä valinta, joten eiköhän se pähkäily ollut siinä?! : )

    Minä muuten ajattelin aikoinaan, kun lapset olivat reilu 1-vuotiaita ja osallistuivat päivähoidon kuvauksiin, että miten ne valmiit kuvat natsaavat sisustukseen. Eli niillä vaatteillahan on se merkitys myös, että ovat kuvien välityksellä osa sisustusta : ))
    No joo, ehkä vähän kreisiä...

    VastaaPoista
  5. Ihania vaatteita.. MUTTA..itse laittaisin ainakin osaan kuvista jotain hyvin yksinkertaista.. esim. farkut, valkoinen trikoopaita ja paljain varpain.. :)

    Rekvisiittana voi toimia: maapallo, kirja, vanha kamera, saippuakuplat,matkalaukku, ilmapallo kuulostaa oikein hyvälle..

    Olisi kiva nähdä lopputulos kuvista. Meillä kuvaus edessä n. puolen vuoden kuluttua.. :)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Nuo kuvissa esiintyvät tyllihameet paitoineen ja saappaineen ovat musta tosi nätit. Laittaisin ne ja ilmapallot ideana oikein loistava!

    VastaaPoista
  7. Yksinkertainen on kaunista, itse ainakaan en halua liikaa mitään rekvisiittaa taustalle. Meillä myös pian ajankohtaiset pikkuneidin kuvaukset, 3v tulee mittariin :) Ollaan viimeksi oltu 1v kuvauksessa. Otetaan varmaan perhepotrettia siinä samalla, joten siinhän sitten saan pähkäillä urakalla miten me kolme pukeudutaan!

    Jos mahdollista miten olisi jos ottaisitte kahdet vaatteet, toiset juhlavat ja toiset farkkutyyliset. Itse suunnittelin juuri niin, pikkuneidin yksinkuviin nättiä mekkoa ja perhepotrettiin kaikille jotain rentoa farkkua ja yläosaksi valkoista, maybe katotaan nyt montako kertaa mieli muuttuu ennen kuvauksia, hih :D

    VastaaPoista
  8. Hauska vaatekuva :) Tosi suloiset ja tyttömäiset. Mitä tytöt haluaisi ottaa itse mukaan rekvisiitaksi? Ilmapallot kuulostaa hauskalta ja niitten kanssa ei varmaan menisi turhaksi pönöttämiseksi :) Mukavaa tulevaa kuvaushetkeä!

    VastaaPoista
  9. Miten olisi hyppynarut, katuliidut tai leija... riippuen tietysti säästä? Ilmapalloja ja varjoja on näkynyt aikuisten/lasten kuvauksissa jo pidemmän aikaa ja ne luo musta kyllä tosi kivan fiiliksen :)

    Krista Keltasen valokuvia kannattaa tsekata, jos ideoita kaipailee sekä Noa Noan autum kids 2011 catalogissa on aivan ihania muksuja vaatteineen :)

    VastaaPoista
  10. Saippuakuplat ja sateenvarjot (siis ei tavalliset) on tosi kivoja. Yhdessä kuvassa näin enkelin siivet ja höyheniä... tykkäsin itse tosi paljon.

    Itse vaihdoin Alexille vaatteet kesken kuvauksen, koska en osannut päättää. Nuo tyttöjen vaatteet näyttää kyllä tosi hienoilta!!

    VastaaPoista
  11. Musta vaatevalinnat on tosi kivat, mulle tuli mieleen sellaiset cherleader-huiskat tai jotain sellaista millä neidit sais ehkä leikkimään= rentoutumaan, jos siis sellaisia toiminnallisia kuvia halajat. Näytä sitten meille ne valmiit kuvat!

    VastaaPoista
  12. Molemmat setit mukaan ja vaatteiden vaihto kesken kuvauksen ;)

    VastaaPoista
  13. Hei, valokuvaajana suosin, että lapset saavat olla mahdollisimman paljon oma itsensä myös kuvissa. Vaihtovaatteiksi ei kannata ottaa enempää kuin yksi vaatekerta, sillä enempään ei ole aikaa tai vaikka olisikin niin se stressaa ja lapset (myös koululaiset) väsähtävät nopeasti. Jos otat nuo vaatteet mitä sinulla tuossa on niin en ottaisi kyllä mitään rekvisiittaa mukaan...
    Rekvisiittanahan voi toimia esim. hatut, huivit ja erilaisilla tukkatyyleillä saa kans nopeasti uutta kehiin kuviin.
    Yllä ehdotellut jutut käyvät varmasti rekvisiitaksi, jos sellaisia haluaa ;)

    Katja- ekaterinan ajatuksista

    VastaaPoista
  14. Taitaa olla eka kirjoitus sinulle : )

    Meillä esikoinen on kuvattu erittäin taitavalla ammattikuvaajalla alastomana alle vuoden ikäisenä ja jonkin verran päälle vuoden ikäisenä vaatteet päällä. Tytölle, vauvalle aiomme tehdä samoin ja vaatteita olemme valinneet pojalle aikoinaan ajattomat farkut ja valkoisen paitapuseron.

    Vaatteet joita ei voi mieltää mihinkään tiettyyn muotisuuntaukseen tai vuoteen ovat hyvät. Kuvat näyttävät siltä kuin ne olisi otettu minä vuonna tahansa. Tausta myös ajaton.

    Rekvisiitta jotain tosi ajatonta, puhuiko joku ilmapalloista ja ruusunterälehdistä eli ne esim. ovat ajattomia. Niistä en nyt jaksa mitään ideaa antaa tarkemmin eli olen aika valmis petiin tällä hetkellä.

    Hannele

    VastaaPoista
  15. Kiitos kiitos kiitos! Soviteltiin eilisilta vaatteita ja koska niiiin pidän noiden tyllihameiden sävystä ja koska ihme kyllä tyttäretkin hameista pitävät, niin niillä mennään! Satuin löytämään vielä aivan samaa sävyä olevan rimpsureunaisen sateenvarjon. Jos johonkin kuvaan sen ottaisi mukaan.

    Sitten tytöt keksivät itse haluavansa mukaan hyppynarunsa. Mun mielestä hauska idea, juuri sellainen ekaluokkalaisten juttu! Jonka avulla tytöt varmasti rentoutuvat..

    Muuten tuumin että suurin osa kuvista saa olla ilman mitään rekvisiittaa! Tärkeintähän ovat tytöt. Ja tosiaan koska yksinkertainen on kaunista niin mitään tuon monimutkaisempaa en päälle pue. Toiseksi setiksi otan varmaan pellavamekot, yksinkertaiset ja yksiväriset. Niiden kanssa leggarit ja paljaat varpaat?

    Farkkuja ja valkoisia paitojakin ajattelin - olisi yksinkertainen setti ja haluaisin nimenomaan sellaisen kuvan koko perheestä missä vaatetus olisi tuo. Mutta ääh, jotenkin tuntuu että valkoinen vie kaiken värin tyttöjen kasvoilta..

    TERHI - juuri samaan paikkaan ollaan menossa mikä vuosi sitten peruuntui. Pidähän peukut pystyssä että saataisiin muutama niin hyvä kuva, että kummitkin saisivat sitten omansa ;)

    KIKS - ne lilat ruusut on hiuspinnit.. sori jäi illalla tekstariin vastaamatta :)

    Hih, mua jännittää tyttöjen puolesta :)

    VastaaPoista
  16. Hei, ihanat nuo mustat "saappaat"! Muistatkohan mistä ne mahtaa olla? Ja muutenkin aivan ihana blogi! Oon ahminu tätä jo monta päivää... :)

    Marianna

    VastaaPoista
  17. MARIANNA - kiitos kiitos :) Toivottavasti et saa vallan ähkyä ahmimisesta... ;) Nuo mustat saappaat on Bisgaardin parin vuoden takaista mallistoa. Muistaakseni eBaysta ne taannoin ostin.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)