torstaina, helmikuuta 03, 2011

vaihteeksi keittiöitä...

 

... nämä tarjoilee HTH-keittiöt.

Tällä viikolla meillä onkin kahdet keittiösuunnittelutreffit ja haluaisin ehtiä käymään
myös tuolla HTH:lla ja Nixi-keittiöillä - liike on ollut remontissa tammikuun mutta jospa
se nyt jo olisi auennut uudelleen!

Tuossa yläkuvassa on varmasti eniten sitä lookia mikä minulla on itselläni mielessä
meidän keittiöön. Paitsi siis tuollaisesta saarekkeestahan mun on turha edes haaveilla =/
Mutta siis muuten - valkoista, musta kivitaso.. ja mä en vaan voi sille mitään, että olen
nyt menettänyt sydämeni tuolle pyöreälle liesituulettimelle.. mies ei kuulemma ole... huoh.
Kodinkoneet haluaisin juuri tuollalailla puoliväliin kaapistoja - eikös tuo ole toimiva
korkeus työskentelynkin kannalta?!

Lattialaattoja olen tällä viikolla raahannut kotisovitukseen... mulla on fiksaatio nyt
selkeästi kaikkeen mustaan tai tummanharmaaseen eli haluaisin hyvin tummat laatat.
Ja niihin sitten yhdistän tietenkin valkoiset hieman leveämmät jalkalistat. Uutena ideana
viime yönä mulle tuli mieleen josko lattia (siis eteisaulan ja keittiön) olisikin valkoista
laattaa (kunhan löytäisin edes yhden kivan valkoisen laatan!) ja sitten maalattaisiin
keittiönkin hirsiseinä tummanharmaaksi eli samalla sävyllä mitä havittelen työhuoneeseen.

Arvannette mitä rakas mieheni tuumii näistä mun kaikista ideoista... ;) Mä oikeasti
kadehdin ihmisiä, jotka tekee ja toteuttaa ideoitaan - mä en pääse puusta pitkälle.
Mutta toisaalta - tämä suunnitteluvaihehan on vähän kuin lomareissun odottaminen...
miltei puoli ruokaa :)


Jos nyt saisin suunnitella kokonaan uuden keittiön (uuteen taloon) niin haluaisin sinne
tuollaisen ihanan kulmaikkunan!


Hih, huomaatteko, en muusta kirjoitakaan kuin keittiösta, tai remontista :)
Olen juuri tällainen - kun jostain innostun, innostun täysillä. Ja nyt ei kiinnosta
lastenvaatteet, ei omat vaatteet, ei edes kengät ;) En edes muista koska olen käynyt
viimeksi vaatekaupoilla! Voisin kierrellä kaiket päivät vaan rautakaupoissa :D

Mutta lupaan kirjoittaa myös muita juttuja... jossain vaiheessa :)

Edit. Kuntoilu sentään onneksi kiinnostaa kuten ennenkin - tämän viikon saldona ma
juoksulenkki, ti kuntosali + venyttelytunti, ke juoksulenkki. Edellisestä kunnollisesta
venyttelytunnista taitaa olla about kolmisen vuotta joten tuli kuulkaa tarpeeseen!!
Olen nimittäin aina reteillyt kuinka notkea olen - se notkeus on nyt kyllä totaalisesti
kadonnut aloitettuani juoksemisen... voihan lihashuolto sentään!

18 kommenttia:

  1. Tykkään :) Toi kulmaikkuna on kans ihana, harvemmin näkyy suomalaisissa kodeissa. Vehoniemen laatalla oli 60 x 60 kiiltävän valkoinen laatta. Mä olisin niin halunnut sen meidän keittiöön, ruokatilaan ja eteiseen, mutta siinä oli toimitusaika parisen viikkoa ja me tarvittiin laatta kahden päivän varotusajalla. On tuo murrettu valkoinenkin ok, joka meillä on. Sitä aikaa odotellessa, kun lapset eivät enää sotke syödessään. Tai mies ;) Pikkasen oot ollut ahkera kuntoilun kanssa. Mä pitänyt tämän viikon löysempää tahtia...syönyt kermamunkkia, eilen American Dinerissa tuhdin iltapalan ja sitä rataa ;))

    VastaaPoista
  2. On tosi valoisia nuo keittiöt. Minuun iski tuo keittiö jossa oli kirjapino lattialla. (vai se kirjapinoko?hih, se näytti kodikkaalta) Meillä on valkoinen lattia yläkerrassa ja se on puulattia tosin muttamutta, en kyllä laittaisi eteiseen valkoista lattiaa sillä siinä näkyy jo-kai-nen murunen. heti.ja kaukaa. Olen ihastunut sellaiseen lasiseen liesituulettimeen vähän niinkuin kristallikruunun näköiseen, oletko nähnyt? Mieletön blingbling-ihanuus! No se ei sopisi meidän taloon ikinä, ainakaan tähän, ehkä siihen unelmieni villaan sitten.

    VastaaPoista
  3. Mä oon todennut, että seuraavaan keittiöön mikro tulee ehdottomasti alemmaksi, että lapset yllettyvät paremmin. Siis sitten kun vielä vähän kasvavat. :) Nyt mikro on tiskikoneen päällä ja tiskikone korotettuna. Kyllä olisi lasten hankala käyttää. No, aina oppii uutta ja seuraavaan kotiin sitten mikro paremmalle korkeudelle.

    VastaaPoista
  4. Hienoja keittiö kuvia! Meidän keittiö on ihan viittävaille valmis! Aikasmoinen urakka takana kun kaikki tehtiin itse.

    VastaaPoista
  5. MARIA - no hei... mä vetelin tänä aamuna kokonaisen Polly-pussin aamukahvin seuraksi täällä töissä. Niin hirveä suklaahimo on vaivannut monta päivää. Arvannet, että nyt on hieman huono olo =/ Vehoniemen laatta on mun seuraava visiittikohteeni, ehdottelin sitä jo miehelle viime viikonloppuna :) Mun pitäisi nähdä se teidän murrettu valkoinen!

    NINA - totta tuokin... pitäisiköhän säilyttää siis nykyinen kirjava laatta - siinä ei näy roskat. Mutta muuten en sitä kyllä voi sietää... Ja joo, tiedän mainitsemasi liesituulettimen - ihana! Mutta ei passaa meillekään =/ Samoin ihailin Ikeassa jotain valkoista liesituuletinta.

    PAULA - totta!! Meillä on mikro nyt työtason yläpuolella olevalla hyllyllä. Aiotaan laskea se pöytätasolle jotta tytöt pääsevät käyttämään sitä. Nyt on aivan liian vaikeassa paikassa lasten käyttää. Tiskikone meillä on nyt jo ylempänä ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä sen paikkaan.

    VastaaPoista
  6. Moi, meillä on keittiö HTH:ltä. Juurikin noilla valkoisilla kiiltäväpintaisilla ovilla ja päällä musta kivitaso. Lattialla on myös kiiltävä musta kivilaatta. Olen ollut keittiöön enemmän kuin tyytyväinen, pinnat on helppo pitää puhtaana ja kiskot ja vaimentimet toimivat moitteettomasti ovissa ja laatikoissa.

    Meillä on minimalistikeittiö, joten uuni on sijotettu lieden alle, kuten myös tiskari lattiatasossa. En halunnut menettää yhtään laskupinta-alaa ja en ole vakuuttunut etenkään tiskarin sijoittelemisesta korkeammalle, olen sellaista kyllä "käyttänyt" monesti. Lapsuuden kodissa uuni oli ylemmällä tasolla ja mielestäni se oli ihan hyvä, tosin ei siinäkään mitään etua mielestäni ollut laskutason alapuolella olevaan uuniin -itse valitsisin mielummin enemmän sitä pöytäpinta-alaa. Akteekkarinkaapin ottaisin ehdottomasti jos sellainen meille mahtuisi.

    Tälläsiä kokemuksia :) Onnea valintaan!

    VastaaPoista
  7. Me ollaan kans oltu tosi tyytyväisiä, kun tiskikone on ylempänä. Toimii!! Meillä on nyt valkoiset korkeakiiltoiset kaapit, mutta tämä olis mun unelma http://www.kvanum.com/kitchen/tradition/broby-pearl-green/%7BB9632C16-7AF7-42B1-821D-A4EC0AF690D3%7D
    Mutta noi Kvänumin keittiöt on ihan sairaan kalliita! Nykyinen keittiö kyllä sopii tähän nykyiseen kotiin. Otin loparit töistä ja nyt on talo myynnissä. Jännittäviä hetkiä elämässä! :D

    VastaaPoista
  8. Yllättäen aika sama maku!Meinasinkin vinkata sulle ananan keittiöstä, joka on mun mielestä tosi kaunis!Mä haluaisin kanssa korkeakiiltoiset kaapit ja sitten laattalattian. Sekin voisi olla kiiltävä valkoinen, mutta sitten menisi liian valkoiseksi. Musta olisi kanssa mahtava, mutta en tiedä sopiiko oikein hirsitalon tyyliin.

    Ja veikeä tuo liesituuletin!Nykyään niitä on vaikka minkälaisia, yksikin ihana mikä näytti ihan vaan lampulta, mutta olikin liesituuletin. En muista enää missä näin, olisiko ollut asuntomessujen sivuilla.

    Tiesitkös muuten, että esim viime vuoden asuntomessujen sivuilla on yksityiskohtaiset tiedot ja kuvat kaikista kohteista? Kävin juuri surffailemassa ja kiva kun oli laitettu selkeästi mitä laattaa, laminaattia, keittötä ym on käytetty. Eksyin sinne goolettamalla asuntomessut Kuopio.

    Jään innolla odottamaan muodonmuutosta. Meillä keittiöön riittää aikaa varmaan vasta vuoden parin päästä.

    VastaaPoista
  9. Muhun iski eniten myös keittiö jossa kirjapino lattialla. Vaikka onkin se tummanharmaa/musta -kausi menossa itselläkin:) Jos siinä keittiössä olis mustaa vähän enemmän vielä mausteena esineiden tmv. muodossa, niin sit se olis loistava. Ehkä ottaisin itse myös vähän tummemmat tasot kun valkoiset. Enkä oikeestaan tykkää siitä välitilan materiaalista, näyttää vähän liian beigeltä :) Mutta joku siinä kokonaisilmeessä oli silti tosi kiva kuitenkin.
    MUTTA koska teillä on sitä hirttä, niin modernin steriilit keittiönkaapit olis just kivat.
    Mun kaverilla on tosi tummaksi käsitelty hirsiseinä olohuoneessa ja se on IHANA!! Voin pyytää laittamaan kuvan mulle, niin voin välittää sen sit eteenpäin sulle, jos antaa luvan. Sitä tummaa seinävaihtoehtoa suosittelen lämpimästi! Vielä kun laitat jonkun spottivalaisimen siihen osoittamaan.

    VastaaPoista
  10. voi ihania!!! varsinki toi eka kuva :)

    VastaaPoista
  11. Marja, sulla on mun luonto. Höyrähdykset on osaltaan ohimeneviä mutta niiiiin mukaansa tempaavia. Mun on ehkä myös kiellettävä itseltäni näiden sun keittiöpostausten katselu. Voin perustella itselleni vaikka mitä hankintoja, mutta keittiöremppaa en vielä :D Mut nää kuvat vaan on niin IHANAT!

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia, toi toka alin kolahtaa ihan täysin! Et satu muistamaan mistä kuva on? Ihana,ihana, ihana. Olen myös miettinyt jos maalaisin jonkun seinän keittiöstä tuollaisella hyvin vaalealla harmaalla. Välitila näyttää olevan jotain beessiä ja viereinen seinä harmaata, itsellä ei tulisi mieleen yhdistää näitä mutta näyttääpä tosi hyvältä! Taidan tallentaa kuvan itsellekin :)

    VastaaPoista
  13. No mutta kiva kun muutkin on keittiöiden pauloissa! Mun olo on ollu niin yksinäinen viimiset... Noh, monta kuukautta! :D
    Mulla oli aluksi haaveissa oikeinki perinteinen Kvänumin keittiö mutta sieltä ääripäästä (rahallisesti) hypättiin sitten Ikean valikoimia selailemaan. ;)
    Kulmaikkuna on kyllä ihana ja minuun uppos erityisesti tuo "kirjapinokeittiö", moderniin keittiöön on saatu pehmeyttä ja kodikkuutta juuri sopivasti.

    VastaaPoista
  14. Siis tästä tykkään blogimaailmassa eniten (ihanien blogiystävien lisäksi)! Että saa hyviä kommentteja ja apua omiin pohdintoihinsa teiltä muilta! Kiitos siis taas kerran tuhannesti kommenteista :)

    PIIA - hitsit, odotan innolla kuvia teidän uudesta keittiöstä!!

    ANANA - arvaa ihailenko joka kerta tuota sun banneria kiiltävine lattialaattoineen :) Eli HTH:lle käy tiemme viimeistään huomenissa! Tuo laskutilapointti on hyvä - meillä ei nimittäin laskutilaa ihan hirveästi ole nytkään.. mutta meillä on siis nyt sellainen korkeampi kaapisto missä tiskikonekin hieman ylempänä - ja olen tykännyt tosi paljon, sekä kaapistosta että tiskikoneen sijainnista. Ärsyttävää kun tilaa ei kauheasti ole. Apteekkarinkaappi meille tulee, se on varma :) Ainiin, arvaa mitä käytiin eilen ostamassa - KappAhlista tytöille vaaleanpunaiset takit ja mustat housut :) Se takki on yliherkullisen värinen!

    VastaaPoista
  15. PAULA - uhuu, rohkea veto, siis loparit töistä. Olen miltei kateellinen :) Nuo Kvänumin keittiöt oli pitkään minunkin unelma, nyt ovat hieman liian maalaisromanttisia mun makuuni.

    SINI - joo, liesituulettimissakin on nykyään valinnanvaraa vaikka mitä. Mun pitää laittaa vaikka nyt viikonloppuna kuvia nykyisestä keittiöstämme niin ymmärrätte miksi haluan uudesta mahdollisemman simppelin - myös liesituulettimen osalta :) Ja kiitos vinkistä, kulutan ensi yön asuntomessusivuilla... Ja Ananan keittiö on ihana, I know :)

    LEENA - oi, kuva olisi tosiaan kiva!

    VastaaPoista
  16. S - meillä on sama maku :) Toihan on vähän kuin teidän keittiö :))

    RILLA - ja sulla mun luonto :D Pitäiskö mun laittaa tänne joku rajoitin mikä estää Rillan pääsyn blogiin mikäli siellä puhutaan (keittiö)remonttijutuista ;)

    HANNA - siis nuo kuvat on mun mielestä kaikki HTH-keittiöiden mallistosta! Kurkkaa niiden sivuilta. Minuakin houkuttelisi nyt kummasti harmaa seinä..

    TANJA - Ikeassa meidänkin pitäisi vielä käydä oikein ajan kanssa.. sieltä just bongailin liesituulettimia yms. Ja siellä olisi IHANA tummanharmaanmustanruskea korkeakiiltoinen ovimalli minkä haluaisin edes meidän kodariin, ellen sitä keittiöön saa.

    VastaaPoista
  17. Arvaat varmaan, että luin, ja tulen palaamaan tähän postaukseen monta kertaa!! Ihania valkoisia unelmakeittiöitä!

    VastaaPoista
  18. En voi suositella Nixiä. Meidän projeksti oli aivan katastrooffi. Ovet vaihdettiin neljä kertaa ja eipä ne viimeisimmätkään kiiltävät ole kaikki samaa laatua. Tosi kirjavaa laatua ja ihan hirveesti reklamoitavaa. Reklamaatioiden hoito aivan pyllystä jne. Itse kiertäisin kyseisen firman niin kaukaa kun ikinä!!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)