sunnuntaina, helmikuuta 13, 2011

onnelliset tytöt...


... ja syy iloisiin ilmeisiin löytyy korvista :)
Vastahan siitäkin on hetki kun nuo neidit syntyivät, saati siitä kun podettiin 
korvatulehduksia yksi toisensa perään... Nyt tytöt ehtivät jonkin aikaa potea 
 korviskuumetta 
kunnes eilen käytiin laitattamassa tytöille reiät korviin. Hitsit kun mulla ei ollut
siellä kameraa mukana (olisi ollut, autossa, damn), sen verran ihanan jännittyneitä
ilmeitä olisi ollut tarjolla... :) Kaupungilla tytöt suuntasivat jokaisen mahdollisen
peilin eteen peilailemaan uusia korviksiaan ja tänäänkin aina ohimennen kurkkaavat
itseään peilistä :) Pienistä jutuista se iloisuus on kiinni - tai oikeastaan, onhan tuo
aika iso juttu pikkutytölle!

Hassua miten samalla muistui mieleen omat harjoituskorvikset joskus 30 (?) vuotta
sitten... ihan samanlaisiahan nuo näyttävät olevan edelleen ja Nellillä taitaa olla
juuri samat korvikset mitkä mulla aikoinaan. Ja samat desinfioimiset ja korvisten
pyörittelyt saatiin ohjeiksi. Eli jotkin asiat pysyvät näemmä ennallaan vuosien kuluessa...





Ja nyt me puetaan lämpimästi päälle ja lähdetään koko perheen voimin
Hippo-hiihtoihin tuonne kylälle... yli 350 lasta näyttää ilmoittautuneen 
hiihtokilpailuun - tosin pakkasta on hieman liikaa joten kilpailun toteutuminen
lienee vielä pienoinen kysymysmerkki... Keli on muuten aivan mahtava!



Aurinkoista pakkassunnuntaita kaikille!

18 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Vielä on tarkassa muistissa itselläkin ekat reiät ja korvikset. Ja nuo hoito-ohjeet olivat silloin jo tosiaan samat :). Meidänkin perheessä tuli toissa viikolla reikä yhteen korvaan, nimittäin murkkuikäiselle pojalla ;D.

    VastaaPoista
  2. Voi kun söpöä! Meilläkin isommalla tytöllä on korvikset ja nyt nomination-korukin ja on sitten niin naisellista valkkailla omannäköisiä juttuja. Mukavia kisoja!

    VastaaPoista
  3. Oi oi, ihanat ja tulee mieleen kun itse sain korvikset, taisin olla tokalla luokalla. Ja voi tauti kun se sattui kamalasti..ja ihnottavaa se pyörittelykin oli, auts. ;)

    VastaaPoista
  4. Venlalle laitettiin vuosi (vai onko siitä jo kaksi vuotta) sitten, ystävänpäivänä. Nyt ei sitten halua pitääkään korviksia ja reijät varmasti jo ummessa. Moka tuli siinä, kun ostin jotkut mukamas ihanat rihkamat ja reijät tulehtuivat hieman. Hopeaakaan ei meinaa pystyä pitämään. Plääh!

    Mutta niin nättejä nuo teidän tytöt korviksineen vaatteineen. Ja ihanat takit olet tilannut!

    Ja sitten vielä ONNEA 20v -päivästä! Meillä tuli syksyllä ja ihan uskomatontahan se on, puolet elämästä... <3

    VastaaPoista
  5. Antoivatko kiltisti laittaa korvikset?
    Meidän Pepille laitettiin syksyllä, oli siis silloin 6,5v ja olin tehnyt ERITTÄIN selväksi että jos sinne mennään, ne otetaan ja otetaan molempiin korviin. Asia oli mennyt perille vaikka ekan korviksen jälkeen itki aika kovasti ja vähintään yhtä paljon toisenkin jälkeen. Kamalampi huuto oli kuitenkin harjoitus korvisten vaihto pois jouluaattona kun pukki toi kahdet uudet korvikset. Lahjontaa, uhkailua ja kiritystä käytettiin ja koko talo kaikui kun neiti itki karjui ja haukkui meitä koska korvisten poisto kuulemma koski niin paljon. Olen monesti miettinyt että onko hällä joku yliherkkyys kipuun kun ei kestä pienintäkään kolausta tai naarmua ja niihin kuulemma koskee ihan älyttömästi vielä päivienkin jälkeen. Nyt en noihin korviksiin koske ihan heti kun lopulta saatiin ne vaihdettua:)

    VastaaPoista
  6. Iso juttu! Muistanpa omanikin, jännäähän se oli!

    Onnittelut tyttösille ja voimia äidille. Niin se aika vain rientää!

    Mukavaa sunnuntai päivää!

    VastaaPoista
  7. Oi sitä onnen määrää varmasti siellä teillä. Itsekin muistan kun hykertelin jännityksestä kun ne ekat korvikset sai korviin. Tsemppiä hiihtoihin.

    VastaaPoista
  8. Mikä sattuma, mekin käytiin eilen tytölle laittamassa korvikset! :)Olin alkuun vähän ihmeissäni kun ensimmäinen meitä "palvellut" myyjä totesi vähän ikävällä äänenpainolla, että ei suostu rei´ittämään 4 vuotiaan korvia, koska hänen mielestä on liian pieni, eikä osaa niitä itse hoitaa. Hänen mielestä 6-7-vuotias osaa. ;D Totesin vain, että meidän tytöllä on onneksi vanhemmat, jotka hänestä huolehtii ja toinen myyjä tuli laittamaan korvikset! :)

    VastaaPoista
  9. Voi tuota kummin söpöä murusta ja siskoaan <3 Ihanaa, että tytöt tykkäsivät!! Mulle laitettiin aikoinaan harjoituskorviksiksi kultaiset, pienet renkaat. Muistan olleeni ekalla tai tokalla ja menin YKSIN laitattamaan niitä, kun kummitäti maksoi, mutta en yhtään muista sitä laittotilannetta. Ihmettelen, että miten ne renkaat pujotettiin, kun napit on niin paljon kätevämmät.

    VastaaPoista
  10. JOHANNA - siis teilläkin desinfioidaan korvaa :)

    SELMA - joo meillä myös Nellillä on Nomination ja kohta Pepilläkin... kovasti paloja valkkaavat myös :)

    PIENI LINTU - no niin mäkin muistelen, että se pyörittely oli inhottavaa...? Tytöt kovasti omiaan jo pyörittelivät eikä kuulemma tunnu miltään. Hyvä niin :)

    IRA - ai teillä kanssa jo yhtä kauan yhteiseloa takana? Ihan uskomatonta miten nopeasti aika kiitää! Ja saas nähdä kuinka nuo nyt innostuvat korviksia sitten käyttämään.. pitääkin pitää huoli että käyttävät ainakin aluksi vain aitoja.

    Odotan kyllä mielenkiinnolla millaiset nuo takit livenä on! Toivottavasti kivat! Ja nuo tyttöjen puserot on ihan mun lempparit - Nellin kuviollinen on KappAhlista (ja kun menin ostamaan toista samanlaista niin olivatkin sitten jo loppu =/ ), Pepin Henkasta, samoin tuo Pepin hame joka on mun mielestä tosi kiva! Ja tietty loppu kun yritin ostaa toista...

    VastaaPoista
  11. MARI - siis yllättävän reippaasti menivät ja istuivat rei´itettävinä! Peppiä ei kuulemma kuin vähän nipisti, Nelli sanoi että hieman sattui mutta eivät kyllä näyttäneet sattumista millään lailla. Ihmettelin vallan! Eikä kuulemma satu yhtään desinfiointiaine, eikä pyörittelykään. Mä nimittäin muistan, että mulla sattui, ja muistan kuinka sattui ottaa nuo harjoituskorvikset pois. Kyllähän jokaisen kipukynnys on niin erilainen, hyvinkin voi teidän Pepillä olla matalampi. Terkkuja täältä kaimalta :)

    EMILIA - kiitos! Niin se meni sunnuntaikin, ja mulla edelleen hirveästi hommia tekemättä. Siis kotihommia.

    VastaaPoista
  12. JOHANNA - hih, ovat nuo kieltämättä ihan onnessaan. Ja mun mielestä niistä tuli niin isot tytöt kertalaakista. Missä on meidän pienet pirpanat?! Toisaalta on niiin ihanaa, kun kulkevat jo itsekseenkin, äskenkin olivat muutaman tunnin ulkona kavereittensa kanssa naapurin pihaan jäädytettyä mäkeä laskemassa...

    TANJA - vai teilläkin sai tyttö eilen korvikset, hauskaa :) Ja siis hmm... onhan korviksia vieläkin pienemmillä?! Eihän nuokaan niitä itse osaa hoitaa - tai ehkä osaisivat mutta lienee kuitenkin parempi että minä ne desinfioin :)

    TERHI - KIITOS vaan kovasti <3 Tuostahan jää tytöille nyt pysyvä muisto kummitädistä ;) Kuulostaa aika jännältä renkaat harjoittelukorviksina - muutenkin pelottaa, että repeytyisivät tuon ikäisillä. Ja miten ne tosiaan ammuttiin sulle korviin?!

    VastaaPoista
  13. Ihmettelen edelleen tuota ohjetta desinfioida korvia. Sehän tappaa oman bakteerikannan ja näinollen tulehtuu helpommin. Samoin kuin korvisten pyörittely, "rupi" korvassa ei pääse paranemaan kun se rikotaan jatkuvasti. En sitten tiedä, mikä tapa hoitaa niitä on oikea. Itse en ole koskaan desinfioinut eikä yhtään tulehdusta ole ollut. Toki kaikki tali ja nöyhtä putstaan pois, mutta ei desinfiointiaineella.

    Ps. Muistan kuinka HIENOA oli saada korvikset, tuli niin isomainen olo! =)

    VastaaPoista
  14. PIIPI - hitsit, kuulostaa järkeviltä nuo sinun pointtisi desinfioimisesta yms.! Pitäisköhän meidänkin jo suosista vähentää kerrat edes kahdesta kerran yhteen per vuorokausi.. Sen pyörittelyn toisaalta ymmärrän - tuntuu että muuten iho arpeutuisi niihin korviksiin kiinni? Tai en mä tiedä?! Hitto kun ottaa mahasta ajatellakin asiaa :) Mies siis hoitaa desinfioimisenkin :))

    VastaaPoista
  15. Söpöjä nuo teidän tytöt :) Minäkin muistan, kun sain korvikset. Tuntui, että ikää tuli monta vuotta lisää ja oltiin muka niiiin vanhoja. Heh, heh...just vissiin 7-vuotta ;D Aurinkoista viikkoa teidän perheelle!

    VastaaPoista
  16. voi muistan ton tunteen :)). noita ekoja seuraski sitte "muutamat" korvikset lisää :P et varo vain! :D (iskältä aina niitä yritin salata, mut huomashan se ne aina melkeen heti :D)

    VastaaPoista
  17. hei ja ku luin ton Piipin kommentin ni en voi muuta ku olla samaa mieltä hänen kans! minäkään en oo koskaan desinfiointiaineella putsaillut eikä IKINÄ mitään ongelmia missään ja korviksia on yhteensä 8 :P

    VastaaPoista
  18. Meidän 4-vuotiaat kaksostytöt ihastelivat kovasti teidät tyttöjen korviksia, syviä huokauksia kuinka ihanat ne oliskaan.... :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)