torstaina, helmikuuta 17, 2011

kiireisiä kampauksia



Huoh miten kiireinen viikko..! Töissä sekä kotona sama homma.
Yhtään en siis ole ehtinyt postailla enkä teidän muiden blogeja edes lueskella,
saati kommentoida.. ensi viikolla sitten sitäkin enemmän :) Toivottavasti.

Tyttöjen eilistä oikeaa syntymäpäivääkään ei ennätetty juhlistaa
millään lailla. Tosin käytiin me illalla ostamassa tytöille omat puhelimet :D
7-vuotislahjaksi kun oli aikoinaan tullut moiset neideille luvattua... eiväthän nuo
vielä puhelimia tarvitse mutta voi sitä iloa! Ja voi tätä nykyistä sukupolvea
- kaupassa tytöt jo kyselivät, että voihan näillä kännyköillä sitten pelailla ja
ottaa kuvia... mistä ne edes tietää tuollaiset jutut?! Eskarikavereilta ilmeisesti
ovat oppineet :) Niin ja arvannette puhelimien värin... ;)

Enää tämä ilta ja huominen aikaa miettiä tyttöjen lauantaisille kaverisynttäreille
kaikki kuntoon, ja sitten sunnuntaina ovatkin kahvitteluvuorossa mummit ja kummit :)
Mulla siis hirveä stressi leipomisista ja siivouksista ja ja ja... mikäs siinä jos ehtisi
kaikessa rauhassa laitella paikkoja kuntoon mutta kun sitä aikaa ei ole...


Mitä tulee postauksen kuvitukseen niin viimeksi käydessäni kuntosalilla (maanantaina,
tällä viikolla en ehdi edes kuntoilla, ja sen huomaa tiedättekö heti olotilastaan =/ ),
lueskelin kuntopyörää polkiessani jostain lehdestä hiusjuttuja. Oikein huvitti kun jutussa
puhuttiin ohuista hiuksista ja erilaisista myyteistä vs. totuuksista. Opin, että ohuistakin
hiuksista saa upeita nutturakampauksia riittävällä tupeerauksella ja sopivilla aineilla.

Mutta lettejä ohuthiuksisen kannattaa lehden mukaan välttää.. ja just kun mä niitä
olen itselleni laitellut viime päivinä :D Vaikka kyllähän mäkin nyt sen näen ja tiedostan,
että onhan meikäläisen letti kohtalaisen (lue: todella) ohut, verrattuna esim. tuon ylimmän
kuvan mielettömän ihanaan lettiin... hmpfh. Tosin, saisi tuosta mullakin edes hieman 
paksumman jos kääntäisi takaraivoltakin kaikki hiukset eteen samaan lettiin :)



Tyttärille olen innostunut tekemään tällaisia ympäri pään kiertäviä lettejä...
Niinä aamuina (eli hyvin harvoin) kun meillä on aikaa, olen tehnyt jopa
toisen letin tuohon alempiin hiuksiin.. silloin kiharakampaus onkin jo aika
kiva kun letit avataan :) Aiemmassa korvispostauksessa todistusaineistoa..

Mutta nyt mä jatkan hommia, se on moro!

23 kommenttia:

  1. Meillä on hirsitalon rakennus käynnissä ja sisustusinspiraatiota etsiessä päädyin tutkailemaan blogiasi. Ihania kuvia muuten! Erityisesti minua miellyttivät kuvat olohuoneestanne. Olen aina ajatellut, että en IKINÄ halua puunväristä seinää kotiini, mutta nuo kuvat kyllä saattoivat juuri kääntää pääni lopullisesti... Siksipä minun on ihan pakko kysyä, että onko seinät käsitelty jollain värillisellä vahalla/lakalla vai ovatko ne saaneet tummua rauhassa ajan kanssa?
    -Aini

    VastaaPoista
  2. Moi Aini! Hih, minä nimittäin en yhtään tykkää meidän hirsiseinistä - tai tykkään kyllä mutta haluaisin valkaista niitä hieman jollain kuultovahalla (?).. käsittääkseni niihin on tehty ihan hentoinen käsittely jollain kuultoaineella mutta tosi kevyesti. Emme itse ole taloa rakentaneet, siksi hämärän peitossa tuo asia. Mutta kyllähän hirsi rakennusmateriaalina tuo ihan omanlaistaan tunnelmaa ja lämpöä! Siitä tykkään kyllä :) Mutta tosiaan itse kaipaan hieman raikkautta ja valoisuutta meille. Osasyy kaipuuseeni lienee myös lattioissa, pyökkiparketti yhdistettynä hirteen tuo mulle liian puisen olon.. Tsemppiä talon rakentamisurakkaan!

    VastaaPoista
  3. Itselleni oli päivänselvää (ainakin vielä viikko sitten), että seinät vahataan kuultovalkoiseksi... Mutta en vain yksinkertaisesti ole löytänyt sellaista valkoisen sävyä, joka miellyttäisi. Miten se voikaan olla niin vaikeaa?? Ei ole ensimmäinen eikä varmaan viimeinenkään kerta tämän rakennusprojektin aikana kun suunnitelmat muuttuu viime hetkellä!
    -Aini

    VastaaPoista
  4. Vaude mikä kampaus sekä äidillä että tyttärellä! Tosi hienot, lisää noita!
    Nuo lasten synttärit on aika kivoja, mutta työläitä ja puhelimista sen verran, että ennen kuin huomaatkaan, joudut kysymään tyttäriltäsi apua puhelinasioissa, niin taitavia ovat nuo nykytyttäret:)
    ps. viime viikolla juoksulenkit pakkasesta huolimatta ke,pe,la ja su ja to oli ratsastus. Ihanaa! Ja suunnittelen mehiläisen diettiä viitaten siihen aikaisempaan postaukseesi=kesäksi kuntoon. TOSIN juuri on uunissa key lemon-piirakka, hih hii!

    VastaaPoista
  5. Tosi kivat letit teillä! :)

    Synttärihulinat kuulostaa tutuilta. Meidän trio täyttää tässä kuussa 7v, 5v ja 3v ja viime viikonloppuna juhlittiin la ja su, ja huomenna on vielä kaverisynttärit. Mieheni päivystyksestä johtuen (ei välttämättä ole kotona jos tulee keikka) ja äitini miehen selkäongelmien takia on erittäin mahdollista, että mä vietän sen kaksituntisen yksin 13 alle kouluikäisen kanssa (nuorimmat pari-kolme on alle 3-vuotiaita).. Että huhhei! Mutta sitten on synttärit tältä vuodelta juhlittu. Meidän esikoinen sai myös 7v lahjaksi kännykän, pinkin, of course ;) Minusta on hyvä, että ehtii harjoitella sillä nyt tämän puoli vuotta ennenkuin koulu alkaa. On sitten tuttu kapine siihen mennessä. Ja voi sitä ylpeää ilmettä kun oma puhelin soi ja saa itse siihen vastata <3


    Hirsitalosta.. Me valkaisimme seinät ensin (vaikka uutta hirttä olikin), sellaisella Tremax-aineella (ei tosin taida onnistua asuttuun taloon koska haisee NIIIN hirveältä ja joutuu käyttämään sekä hengitys, että silmä- ja ihosuojia). Sillä kun vetää seinät, ne ei kellastu enää koskaan. Siihen päälle tein kunnollisen hionnan ja sen päälle vedettiin kaksi kerrosta Osmo-colorin läpikuultavaa valkoista vahaa. On tosi kauniit ja kuultavat, silkinhimmeät seinät. Selkeästi valkoiset, mutta puun syyt kuultavat sieltä läpi. On myös hengittävä, mikä oli meille tärkein ominaisuus. Seuraava talo (joka varattiin tänään!) tulee kyllä olemaan ihan jotain muuta kuin hirsitalo. Sen rakentaminen on niin työlästä kaikkine painumavaroineen, että yhden rakentaminen kyllä riitti, vaikka ihana talo kaikinpuolin onkin. Tuleva talo tehdään suurelementistä, tai siis Kannuksen miehet tekevät.


    Tosta Osmosta vielä, että se pitää sutia puhtaalle puulle. Mutta mä olen hionut meidän talon kaikki sisäseinät ainakin kahteen-kolmeen kertaan (ennen tremaxia ja sen jälkeen)hiomahiirellä, joten se ei ole kovin työlästä, vaikka niin aluksi ajattelin. Okei, pölisee aika paljon mistä ei raksa-aikana ole haittaa, mutta asutussa talossa voi taas käyttää niitä pölynkeräyspusseja.


    Aurinkoisia päiviä!


    Iidanunelmia IIDA :)

    VastaaPoista
  6. hei, kerro mitkä puhelimet ostitte! Meillä sama homma edessä huhtikuussa :-)


    Kiks

    VastaaPoista
  7. No pöh, kyllä sulle menee hyvin tuo lettikampaus! Ei oo yhtään liian ohut karva :) Pitäis itekin kokeilla. Mulla muutenkin taas kerran (eka kerta tosin vasta tän vuoden puolella :D) iskemässä hiuskriisi, heh. Ettei vaan mee kampaus ihan jutaksi.

    VastaaPoista
  8. Ihana kampaus tuossa sivukuvassa, hiustenväri on myös aika täydellinen.

    Miten teidän keittiöremppa etenee?

    VastaaPoista
  9. Heips!

    Lösyin jokin aika sitten blogisi blogimaailmasta. :) Ja kiva blogi onkin, meni heti suosikkeihin. Tämäntyylisiä lifestyleblogeja on aina kiva lukea. Erityisesti sisustusasiat kiinnostaa aina! Annoit mulle hyvän vinkin noihin Sennerholtin (meniko nimi oikein?) postareihin liittyen, että voihan niitä koittaa väsätä itsekin! Niin tein, ja ihan kiva tuli! Tuo Tuplapulma-postauskin oli kiva, sillä minäkin ostin ihan hiljattain ko. valaisimen Kodin Ykkösestä, kun se oli Plussa-tarjouksessa 199€. Vähän piti mullakin kotona sitten miettiä, että passaako se meille vai, mutta pidin sen silti. Ja hyvinhän tuo passaa. :)

    Tuo sun viimeisin kampausaiheinen postaus oli kiva. Sulla on kivannäkönen tuo letti, älä huoli! Se on varmaan ihan tosi, että ammattilaiset suosittelee ohuthiuksisia jättämään letit väliin, ja parempiahan ne tietty paksuilla hiuksilla onkin, mutta saa kai sitä silti harrastaa mekin, joille ei oo suotu sitä paksua kuontaloa... Mä ainakin sain sulta hyvän inspiksen tehdä huomenna itsellenikin lettikampauksen, vaikka ohuenohuet hiukset onkin. Vanhemmalla tyttärelläni noita lettejä olenkin jo harrastanut paljonkin, ja kivoja ne on!

    Terveisin,
    Minna

    VastaaPoista
  10. Mä olen aika innostunt myös letittämään omaa tukkaa ja kuviakin nappaillut, missäköhän ne on..mutta tuo eka ois ihana, jos ei meillä ois tukka samaa kalibeeria ;)

    VastaaPoista
  11. AINI - no päättäminen on aina vaikeaa, ainakin mulle. Nyt olen pari päivää vatvonut lastenkutsujen kertakäyttölautasia yms. enkä OSAA PÄÄTTÄÄ edes niitä - puhumattakaan keittiön kaapeista tms. Huoh :)

    SELMA - jaahas, mitäs se tuollainen piirakka on? Kuulostaa nimittäin hyvältä :P Samoin nuo sun juoksut kuulostaa hyvältä! Mähän en ole juossut yhtään yli viikkoon, en sen jälkeen kun tuo polvi (tai siis joku lihas polven alapuolella) revähti =/ Toisaalta tuli tämä kiire viikko ja tyttöjen synttärit hyvään saumaan - en anyway ehtisi juosta tällä viikolla. Ensi viikkoa odotellessa - mikäli koipi jo kestäisi niin pakko päästä juoksemaan joka ilta :) Se on kuin huumetta, terveellistä sellaista :) Ja totta, luultavasti neidit osaa kohta puhelimen ja tietokoneen käytön mua paremmin - vaikka kuinka kuvittelen olevani tässäkin aika haka ;)

    IIDA - hitsit, haluaisin nähdä teidän kodin ja ne hirsiseinät!! Kuulostaa nimittäin tosi hyvältä.. ja vähintään yhtä hyvältä kuulostaa tuo tuleva talonne...!! Olen kyllä ihan kade! Arvaapa muuten onko meillä nyt ilta soiteltu mummille ja vaarille ja pyydetty niitä soittamaan takaisin tyttöjen OMIIN puhelimiin :D Voi tuota intoa...!

    VastaaPoista
  12. Ihania lettejä!! :)

    Ja Marja, tiedätkö sulle sopis tollanen "pitenevä" otsis tosi hyvin... Ois tosi reippaan ja pirteän näköinen. Kauniin värinen tukka sulla, teitkö sille vielä jotain sen kampaamoreissun jälkeen, kun valitit että ei oo hyvä?

    Mulla on nyt tukan kasvatus menossa. Mulla on melkein koko aikuisiän ollut pitkä tukka, paitsi viimiset 5 vuotta. Lyhyessä on se hyvä puoli, että se on aina tavallaan huoliteltu ja föönattu kuosiinsa, mutta siinä se sitten onkin. Joka päivä sama fleda. :)

    Pitkässa tukassa on taas enemmän mahdollisuuksia, jos jaksaa niitä hyödyntää, mulla se usein oli vaan ponnarilla!!

    Pitäisi löytää vaan joku kiva väri tähän myös... Mulla on ollut lähes musta tukka jo viimiset... apua... 20 vuotta ja nyt olen viimein alkanut sitä pikku hiljaa värjäämään aina vaan vaaleammaksi. Värin poistoa en uskalla tehdä. Nyt pohja on kutakuinkin 6 tasoa, mutta mulla on punapigmenttiä sen verran paljon, että kaikki värit näyttävät punaisilta mun päässä... Apuva!! Mistä katsot noita ihania hiusmalleja?

    VastaaPoista
  13. RILLA - totuuden nimissä on nämä liian ohuet lettilookiin mutta olkoonsa - kivaa vaihtelua anyway! Vaan ei kauhean kivan näköistä kun otsan iho kuultaa hiuksista läpi... ;( Kyllä mä olen naureskellut sun Jutta-jutulle :DD Terhi on btw joskus väittänyt mua Eva Biaudet´n näköiseksi eli meissähän on selkeästi poliitikkoainesta molemmissa?! Siinäkö ratkaisu mikä minusta tulee isona -pulmaan?! :))

    KIRSI - hmm kyselet ihan liian vaikeita :) Pitää ottaa sulle puhelimista kuvat :D Mutta siis Peppi valitsi Nokian pinkin 7230 (sellainen liukuva malli) ja Nelli puolestaan Nokian 3710 Fold -simpukkamallin vaaleanpunaisena. Oltais haluttu tyttöjen kanssa niille Samsungin vaaleanpunaiset kosketusnäyttöpuhelimet (kun mulla on samanlainen itselläni ja tytöt osaa sitä hyvin käyttää) mutta herra pisti vastaan kun ei tykkää Sampan luureista. No onhan tuo mun aika kökkö mutta mä tykkään siitä silti :) Tosin hyvinhän nuo tytöt tuntuvat osaavan käsitellä noita nokialaisiaankin...

    ANNI - eikö oliskin.. mun mielestä tosi kaunis! Tosin niin on tuo mallikin, huoh. Kohtahan säkin saat jo Lottiksen hiuksia letittää :)

    HANNA - jaa tolla Nicolella (?)? Niin munkin mielestä! Keittiöremppa on taka-alalla tämän viikon kun on niin haipakka viikko.. en ole itseasiassa edes ehtinyt miettiä koko asiaa (järkkyä ;) ). Ensi viikolla kun on synttärit juhlittu, keskitytään taas keittiöön! Itseasiassa ensi maanantaina mennään tsekkaamaan Topi-keittiöiden ehdotus...

    VastaaPoista
  14. MINNA - kivaa että löysit ja vielä mukavampaa kun kommentoit! :) Meillähän tosiaan taitaa maut mennä varsin yksiin, ainakin mitä tulee lamppuihin ja tekstitauluihin :) Mä olen muuten tuohon tuplakuplaan tosi tyytyväinen, en enää luopuisi mistään hinnasta! Tai en ainakaan kovin halvalla :)) Se on meillä öisinkin yövalona, ja aina säntään sen ensin sytyttämään kun tullaan kotiin.

    VastaaPoista
  15. Wau! Tosi hienoja lettejä osaat tehdä! Miten sä ton sun oman letityksen olet tehnyt?

    VastaaPoista
  16. MIA - hmm... mä olen joskus miettinyt just sellaista pitenevää otsista mutta en ole uskaltanut toteuttaa.. kun mulla on niin pitkänmallinen pää ja korkea otsa että otsatukasta tulisi anyway niiiin tosi ohut. En tiiä! Pitäisi joskus räväyttää mutta sitten siinä on hirveä kasvattaminen veks. Toisaalta ehkä mun pitäisikin alkaa jo peitellä näitä mun a) otsaryppyjä ja b) maksaläiskiä (damn niillekin, vanhaksi ei tosiaan ole tulemista ;) ) edes otsatukalla?! En ole itseasiassa tehnyt hiuksille sen kampaamoreissun jälkeen mitään - paitsi pessyt tosi usein silvershampoolla. Niin usein, että myös mun kuivat kädet ja kynnet alkoi välillä jo sinertää :D Mutta mun tekisi kyllä mieli käydä laitattamassa tähän lisää kirkkaanvaaleaa raitaa! Ja ehkä sitä tummempaa kaveriksi. Hirveä dilemma kun tiedän mitä haluan mutta ikinä siitä ei sellaista tule =/

    Ja hmpfh, eipä tätä pitkää tukkaakaan tule ikinä mitenkään laitettua.. mun ainakaan. Kyllä mä aamuisin yritän ja käännän ja väännän mutta viimeistään töissä vetäsen tukan kiinni heti kun näen itseni peilistä. Mutta tuo liittyy enemmänkin siihen mun päänsisäiseen juttuun - kun siis tunnen oloni edes hieman sirommaksi tukka kiinni.. ja niinpä se on AINA kiinni, vuodesta toiseen. Tylsää. Noita hiuskuvia bongailen milloin mistäkin - googlesta jollain tietyllä hakusanalla ja sitten on yksi kiva hiussivusto minkä nimeä en nyt saa päähäni...

    JEMINA - siis samallalailla kuin tuossa alakuvassa Pepillekin eli otan aina päällimmäiseen osioon lisää hiuksia, alempaan en ota. Ymmärtääkö tuosta mitään? :)

    VastaaPoista
  17. Iltaa! Voin pistää sulle sähköpostiin seinäkuvia jos haluat nähdä lopputuloksen Osmon kanssa?

    Iida

    VastaaPoista
  18. Ymmärtäähän tuosta :) Sitten asiasta ihan kukkaruukkuun. Jos ehdit jossain vaiheessa käymään siellä mun blogissa, niin kerropa mitä tykkäät. Kaipaisin jotain mielipidettä, kun itse en ihan ole tyytyväinen ulkonäköön...mutta en tiedä mitä tekisin vai jätänkö noin ;D Sä olet katsos ihan guru näissä hommissa!
    Mukavaa viikonloppua ja hauskoja synttäreitä!! Niin ja se osoite blogiin on http://koodinimiturkoosi.blogspot.com/

    VastaaPoista
  19. Nyt vasta ehdin kommentoimaan tätä.. Oli hauska lukea tää eilen, kun olin just tullut ystävältä, joka oli hetkeä aiemmin opettanut mua tekemään tuollaisen letin :) Arvannet, että tänään mulla on siis ollut letti :O

    VastaaPoista
  20. Ainiin Marja, piti tulla kertomaan yks juttu, kun nyt tuli mieleen...

    Meinaan muista kysyä noita keittiön kaappeja valitessasi sellainen juttu, että kellastuuko se valkoinen korkeakiiltokaapinovi... Meillä on Isku-keittiöiden korkeakiilto-ovet eteisessä ja kylpyhuoneessa ja musta Isku-keittiöt nyt on aika laadukas paikka kuitenkin. Ovet on olleet meillä nyt 2½ vuotta ja ovat aika tavalla kellastuneet. Meillä ne on ehkä sellaisissa paikoissa, ettei niin haittaa (mm. eteisemme on aika pimeä), mutta olisin pettynyt jos keittiössä olis sama juttu. Niissäkin varmaan on eroja, joten kysymällä selviää...

    Miten meni synttärit?

    VastaaPoista
  21. Ihania lettejä, niin sinulla kuin tytölläsikin!
    Toi ensimmäisen kuvan letti on myös ihan mahtava, voi kun osaisi tehdä jotain tuollaista, kun se oma tukka roikkuu aina vaan auki tai on ponnarilla.
    Tunnustusta pukkais myös, jos tulet vilkaisemaan! :)

    VastaaPoista
  22. IIDA - joo laita ihmeessä mulle kuvia! Kivaa :)

    JEMINA - yritän tänä iltana ehtiä tutkailemaan sun blogia tarkemmin...! Nyt pitäisi kiireiden vähän helpottaa joten on taas aikaa kaikkeen tällaiseen tärkeään ;))

    TERHI - no sun hiuksista saakin paksuja lettejä, toisin kuin meikäläisen hiirenhännästä..

    MIA - kiitti vinkistä! Ei olisi tullut mieleenkään että korkeakiiltoinen valkoinen ovi voisi kellastua?! Mitä materiaalia nuo teidän ovet siis on? Maalattu valkoinen vai onko niissä joku pinnoite? Synttäreistä lisää myöhemmin :)

    EMMI - sulle saisi ihania lettejä! Näen ne oikein sieluni silmin :) Niin ja kiitos tunnustuksesta, otan kopin!

    VastaaPoista
  23. Marja,

    piti ihan kaivaa tuolta arkistoista tilausvahvistus niistä kaapinovista, jotta näin tarkemmin mitä ovat (kun en enää muista)... Eli ovat Iskun Geo ja ovi on MDF:ää. Olen kuullut, että puuovet eivät kellastu, mutta tuo kalvopäälysteinen kellastuu. En edes osannut kysellä tuolloin tarkemmin...

    Toivottavasti tuosta oli apua. Jatkossa haluan KAIKKI huonekalut, ovet, you name it, puisina!!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)