maanantaina, tammikuuta 31, 2011

tukka takana...

Yleisön pyynnöstä asiaa  hiuksista :)

Kävin siis pitkästä aikaa lauantaina kampaajalla, vakaana aikomuksenani leikkauttaa
hiukseni lyhyemmiksi, sellaiseksi eteenpäin piteneväksi polkaksi... ja leikkautinko... no en
tietenkään :) Aina viime hetkellä totean, että äh antaa olla pitkänä vaan jotta saan hiukseni
kiinni. Sillä nämähän ovat tosiaan minulla aina kiinni. Täysin päänsisäinen juttu, mutta en
vaan osaa pitää hiuksiani auki - oloni on heti paljon isompi. Tukka kiinni tunnen oloni edes
hieman sirommaksi. Eli tuolla logiikalla voisin leikkauttaa hiukseni ihan lyhyiksi... mutta en
osaa kuvitellakaan itseäni lyhythiuksisena.

No entäs tuo väri sitten.. näissä kuvissa itseasiassa näyttää siedettävältä ja luonnonvalossa
näyttää ihan kivalta - mutta höh, katseltuani kuvatustani eilen sellaisessa normaalissa sisä-
valossa, näyttää tämä tosi tylsältä, ihan tasaisen vaalealta - ei tipan tikkaa raikkaalta vaan
pikemminkin tunkkaiselta. Tosi ärsyttävää ettei sävy voi näyttää joka valossa samalta :)
Ja ainakin mulla hiukset näyttävät usein märkänä paljon paremman värisiltä kuin mikä
todellisuus on hiusten kuivuttua.. plääh.

Minähän siis halajan oheisen vanhan postaukseni kolmen ylimmän kuvan hiussävyjä...
sitä kylmää ja lämmintä, raikasta ja heleää, tummaa ja vaaleaa, elävyyttä!

Mietittiin kampaajan kanssa josko minun pitäisi antaa tyven tyynesti kasvaa ja sitten vaan
raidoitettaisiin päälle.. silloin saisin ehkä sen lookin mitä haen. Mutta sitten taas toisaalta
- en kestä katsella maantienväristä tyvikasvuani kovinkaan kauaa.. ja tyviväri kuitenkin
aina hieman kohottaa hiusta ja vähentää rasvoittumista - kohtalaisen oleelliset pointit
tällaiselle ohuthiuksiselle... :) Otsahiuksistakin haaveilen aina mutta eihän nekään kyllä
mulle sovi.

Antakaapa te muut vinkkejä millainen look siis sopii ihmiselle, jolla on

a) korkea otsa b) pitkänmalliset kasvot ja c) ohuet hiukset ?!


Huomaatteko, hiusprobleemista saisi kirjoitettua vaikka romaanin... :)

Mutta jatkan taas myöhemmin... nyt yritän saada näihin hieman sävyä silvershampoolla.
Liputan tällä hetkellä Schwarzkopf Professionalin BLONDME -sarjan puolesta. Mulla on
käytössä Cool Blonde -shampoo ja samaa sarjaa kiiltosuihke. Nämä myös tuoksuvat hyvältä.
Toinen mielestäni loistava tuote on Revlonin Nutri Color Creme 1002 White Platinum -hoitoaine.



Aurinkoista maanantaipäivää!
Enää neljä herätystä tällä viikolla.. ;D

 
Edit. niin tuo sykerö ja sivulle tehty letti siis oli tosi kivat! Arvatkaa osaanko itse väkertää... not.

21 kommenttia:

  1. Minusta sun tukka on kauniin värinen, vaikka raidat ei esille pomppaakaan.

    Tukkatyyleistä en osaa sanoa. Ihailen kaikkien ihmisten pitkiä hiuksia. Itsellä kun on niin ohuet, et pitää olla lyhyt malli.

    Minäkin kasvatin oman värin, jossa on sit vaan vaaleita raitoja. Olen hyvin tyytyväinen. Tosin se on helppoa kun on lyhyt tukka...

    Iloista maanantaipäivän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Mulla on myös sama ongelma, ettei kunnon väriä meinaa löytyä tukkaani. Viime kampaaja käynnillä pitkästä aikaa värjäytin hiukset tasaisen vaaleaksi. Ensiksi näytti tosi raikkaalta, mutta pari päivää sen jälkeen ei enää. Toisten hiukset ja niiden värit näyttävät aina paremmille, niin kuin sinunkin värisi on mielestäni tosi kiva.
    Ihanalle näytti kampaus, voi kun osaisi tehdä itse noin nättiä:-)

    VastaaPoista
  3. Minä tykkään sun hiuksista! En kyllä valitettavasti osaa sanoa millaiset hiukset sinulle sopisi, mutta ainakin tuo pitkä näyttää hyvältä! Mä olen sellainen, että välillä mulla on lyhyet hiukset ja sitten taas kasvatan ne pitkiksi. Nyt onkin taas se pitkä vaihe menossa, mutta syksyllä ajattelin poikkasta :)

    VastaaPoista
  4. Kateellisena katsoin hiuksiasi, ja oi, mikä kampaus. Teetkö sen itse, vai laittoiko kampaaja?
    Itselläni on ollut aina pitkät hiukset. Jossain vaiheessa menin hieman blondaamaan niitä ja ongelmana oli tuo tyvikasvu. Muutaman vuoden jaksoin värjätä ja sitten kyllästyin. Kampaajani ei osannut tehdä enää mitään. Tein "radikaalin" päätöksen ja vaihdoin kampaajaa -ja siitä päätöksestä olen kiitollinen. Hän ehdotti myös tuota osittain raidoitusta ja että antaa oman tukan vain kasvaa. Minulla meni MONTA vuotta, että sain blondauksen pois ja nyt olen tyytyväinen. Minulla vain on sama "vikaa" kuin sinulla, että tukka on aina kiinni. Omat hiukseni on yli puolenselän ja eihän niissä pysy mikään kampaus, koska ovat niin raskaat. Nyt olen menossa pitkän tauon jälkeen kampaajalle, ja jotain kivaa pitäisi keksiä;)

    VastaaPoista
  5. Mustakaan ei ole apua tuossa asiassa, että millaiset hiukset ne sopisi. Mun mielestä noi on kivat, jotka sulla onkin. Ja tietty jos tommoisia kampauksia osais laittaa. Olin jo ihan innoissani kysymässä miten sen teet, mutta toi edit-kommentti toisaalta lohdutti, ettei kaikki muutkaan osaa ja toisaalta blaah, että en vieläkään saa vinkkiä miten sen vois loihtia. Mulla itelläni on otsatukka vaihtelevasti. Nyt taas on ja veikkaan että muutamien kuukausien päästä ei taas ole :) Seilaan noiden kahden vaihtoehdon välillä jatkuvast. Ja väri-asia. Sama ongelma mulla, ettei siis mitään apua sulle asiaan täältä taholta.

    VastaaPoista
  6. Ihanat hiukset. Ehkei sinulle sopisikaan yhtä hyvin eteenpäin pitenevä polkka...Väri on oikein kaunis.

    VastaaPoista
  7. Onpas kiva kampaus. Ja tuo muka suuri kokosi on tosiaan päänsisäinen juttu, koska näytät todella sirolta ja hoikalta.

    VastaaPoista
  8. Mä olin blondi n.25 vuotta jos ei oteta välillä jotain värisähläyksiä huomioon. Nyt olen joutunut luopumaan vaaleudesta kun uusi kampaajani kiireellä värjäsi ja tukkahan oli sitten kukertavan kellertävä ja mitä milloinkin. Nyt on kampaaja sitten vaihdettu mutta en tiedä jaksaisiko sitä taas aloittaa sitä oikeanlaisen vaaleantukan metsästystä. Ja, juu tästä aiheesta olisi hyvä kirjoittaa romaani-kampaaajaliittoon;). Kuvassa näyttää kovin kauniilta tuo väri mutta TIEDÄN että mitä tarkoitat että siitä puuttuu jotain...

    VastaaPoista
  9. Upeat hiukset! Onkohan toi letti + kiharat joku uusin muoti tuulahdus, kun mun kampaaja teki mulle myös sellaisen tänään. Tosin ei siitä mun versioista kyllä noin hienoa tullut kun meidän hiukset on varmaan hiukka erilaiset :)

    VastaaPoista
  10. MINNI - eli hmm.. jos mäkin leikkauttaisin lyhyen niin voisin ehkä kestää kasvattaa oman värini esiin.. olisi kiva kun lopputuloksen näkisi ennen hommaan ryhtymistä! ;)

    VILLA ELINA - joo totta, toisen hiukset näyttää aina paremmilta.. kampaajan laittamana vaikutti tuokin sykerö tosi helpolta, nosteli vaan kiharoita pinneillä ylös.. vaan en mä silti osaa!

    JEMINA - kiitos :) Kunpa minäkin osaisin repäistä ja leikkauttaa ja kasvattaa.. mutta mulla nämä kasvaakin niin hitsin hitaasti =/

    VastaaPoista
  11. MIA - älä nyt sorru siis blondaamaan ;D Tuota oman värin kasvattamista voisi harkita itsekin mutta olisihan se kohtalaisen pitkä projekti (ja mulla kohtalaisen lyhyt tuo kärsivällisyys...). PAITSI jos leikkauttaisin nämä lyhyiksi. Niin ja siis todellakin kampaaja laittoi tuon sykerön, ikimaailmassa itse osaa mitään muuta kuin ponnarille hiukseni laittaa - ja just ja just ruotoletille.

    LEENA - hitsit, pitäisköhän mun uskaltaa kokeilla otsista... tosin seKÄÄN ei kyllä passaa mulle - korkea otsa ja ohut tukka =/

    JARNA - totta, sellainen eteenpäin pitenevä pidentää kasvoja entisestään... mutta silti mulla on joku ihme fiksaatio moiseen malliin. Ja on mulla sellainen aina ennen ollutkin, sellainen polkkamalli jossa takatukka ihan lyhyt..

    VastaaPoista
  12. LAURA - kiitos :) Pään sisällä tai ei, niin olen aina, pikkutytöstä saakka tuntenut oloni isokokoiseksi... eikä siitä tunteesta pääse ikinä eroon. Huoh. Siro mä en missään tapauksessa ole, romuluinen lähinnä :)

    NINA - hih, kyllä blondi blondia ymmärtää :)) Paljon varmasti riippuu pohjaväristäkin millainen lopputulos on.. tuntuu ettei mulla ole ikinä sellainen mitä ajan takaa.

    MUSSU - tosiaan hauska oli katsoa sun uusinta postausta :D Sama look meillä! Ja kuten sinne kommentoinkin niin juu, lettikampauksethan on olleet muotia jo jonkin aikaa.. tykkään sellaisista tosi paljon mutta ei sellainen oikein passaa tällaiseen ohueen kuontaloon. Paitsi ehkä just ja just tuollainen löysästi tehty sivuletti :)

    VastaaPoista
  13. Älä ainakaan leikkaa lyhyeksi :D
    Minä aina välillä pätkäisen hiukset lyhyeksi, värjään tummaksi, annan olla noin vuoden ja alan taas kasvattamaan pitkää vaaleaa. (kasvatukseen menee se parisen vuotta..) Jotenkin en osaa olla tummatukkainen pitkien hiusten kanssa. Joskus sitäkin olisi toki kiva kokeilla..
    Tällä hetkellä olen siis hyvin, hyvin kateellinen noista pitkistä ja vaaleista hiuksistasi. Täällä on nimittäin kasvatustyö juuri siinä inhottavassa vaiheessa, että hiukset muistuttavat lähinnä pottaa kuin jotain mikä kasvaisi päässä :D ja kun vaalentuakseen tarvitsee kampaajan apua, sitä kun ei ole elovenaksi täälläkään synnytty ;)
    Hyvä puoli toki lyhyeksi leikattaessa on, että saa nopeammin sen oman maantienharmaan kasvamaan mittaansa ;)
    En tiedä mikä oli kommentin pointti, ehkä se että pitkät ja vaaleat ovat ihanat, ja mitään vinkkejä en osaa antaa :D

    VastaaPoista
  14. Ihana kampaus! Kumpa tukka näyttäisi aamuisin juuri tuollaiselta rennon huolitellulta :)

    VastaaPoista
  15. kaunis sävy sun hiuksissa, nyt munki pitää pian rynnätä kampaajalle :)
    jos on tuollaiset piirteet, kuten kuvailit, silloin sopii otsatukka ja just se eteenpäin hieman pitenevä malli kuohkeana tai kiharana! kuitenkin lyhyemmät hiukset kuin olkapäille ulottuvat. jos hiukset roikkuu suorina kasvoja kehystäen, pitkänmalliset kasvot korostuvat :)

    VastaaPoista
  16. Älä vain mene leikkaamaan tuota ihanaa pitkää tukkaa. Pitkissä hiuksissa on se hyvä puoli, että voit laittaa niitä erilailla. Lyhyt malli on aina lähestulkoon samanlainen.
    Kaunis on myös värisävy, sinulle sopiva ja tyylikäs!
    Muutenkin olet hyvin näyttävän näköinen nainen!!

    Mukavaa talven jatkoa!

    VastaaPoista
  17. Hei Marja!

    Tosi hyvältähän noi hiukset näyttää!!
    Ja kampaus on ihana <3
    ...mä voin näyttää sulle miten tuollaisia tehdään kunhan tullaan Suomeen ;=)

    Väri näyttää ainakin kuvissa hyviltä, mutta näinhän se menee että on itse itsensä paras/pahin kriitikko. Me likes joka tapauksessa!
    ...Mä luulen että tuo sopii sulle paremmin mitä se eteenpäin pitenevä polkkis!

    Haliterkuin Maria

    VastaaPoista
  18. HANNA - kiitos :) ja niinpä... näyttäisipä hiukset aamuisin tuollaiselta tekemättä niille mitään. Tai voisin kyllä väkertääkin sykeröitä jos osaisin.. tänä aamuna tein itselleni sentään tuollaisen letin, jee!

    S - thanks :) Sullahan näytti kuvissa hiukset just ihanan värisiltä! Tosin noissa munkin kuvissa väri vaihtelee täysin valaistuksen mukaan - ja riippuen onko kuva otettu salamalla vai ilman.. ekassa kuvassa on mulle mieluisin sävy. Ja tuo on totta, mikäli tukka valuu sivuilla pitkänä, vaikuttaa mun pää vielä pitkänomaisemmalta - ehkä se on yksi syy miksi aina vetäsen tukan kiinni viimeistään aamulla töissä kun vilkaisen ekan kerran itseäni peilistä.

    ANONYYMI - kiitos sullekin :) Totta että pidemmistä hiuksista voisi tehdä vaikka mitä kampauksia JOS osaisi ja ehtisi. Tosiasia mulla ainakin on se, että nämä on aina miltei samalla lailla kiinni. Vai näyttävä :) Itse en jostain syystä ole ikinä pitänyt tuosta termistä - mulle näyttävä tarkoittaa isokokoista, hieman vanhempaa naista, joka ei ole kaunis. Toisaalta, sellainenhan mä just olen :) Eli en siis loukkaannu moisesta arviosta.

    MARIA - joo opeta!! KUNHAN nyt joskus tulisitte kotiin sieltä! Halaus takaisin <3

    VastaaPoista
  19. joo ne kuvat on otettu joulun aikoihin, nyt väri ei oo yhtä hyvä ja juurikasvua näkyvissä :D

    VastaaPoista
  20. Hei Marja!
    Itselläni on myös korkea otsa, "pitkulainen pää" (kivasti sanottu :) ja aika hennot hiukset. Minulla oli monta vuotta otsatukka, jota leikattiin aina vähän eri malliin. Ja niin omasta kuin kampaajankin mielestä nimenomaan korkeaotsaisella otsatukka sopii, kun sehän peittää sitä otsaa. Ja yllättävästi sitä tukkaa otsatukaksi vaan riittää hennoistakin hiuksista. Nyt olen kasvattanut otsiksen pois vaihtelun vuoksi ja näytän kuvissa ihan hömöltä kun koko otsa on näkyvillä :)

    Siispä minun mielestä sinulle voisi sopia malli, jossa on otsis ja kerroksittain leikattu sivuille hiuksia kehystämään kasvoja. Silloin hiuksia tulee pidettyä auki, kun ei niitä otsahiuksia ponnarillekaan saa :D
    Mutta tosi hyvin nykyinen malli sopii myös kauniisiin kasvonpiirteisiisi!
    Tiedän myös,että otsiksen leikkaaminen on vaikea päätös se kun on monen kuukauden kasvatus, jos ei miellytkään omaa silmää.

    Terveisin Essu

    VastaaPoista
  21. ESSU - kiitos kommentistasi! Sun pää kuulostaa ihan mun päältä :)) Tuo otsatukka on kyllä kaksipiippuinen juttu.. totta tuokin, että otsatukka peittää otsaa ja katkaiseekin pitkänmallisen pään mutta silti musta tuntuu ettei se minulle sovi. Johtuu kyllä osittain siitä, että mulla on (ainakin ollut silloin muinoin kun mulla on ollut otsis) pyörre otsatukassa - eli taipuvat ärsyttävästi toiselle sivulle. Siksi ne kasvatinkin veks. Ja sitten mulla on tosiaan just sellainen tunne otsatukalla, että sieltä muutaman haivenen seasta paistaa otsa läpi - ja ohut otsatukka rasvoittuukin tosi nopeasti. Huoh. Kunpa otsistakin voisi vaan pikaisesti kokeilla ja palata takaisin entiseen ellei olisikaan kiva :)

    Mulla on sen mallinen pää, etten ikinä osaa pitää otsatukkaa takanakaan - siis esim. pinnillä nostaa kokonaan pois otsalta, vaan aina nämä otsahiukset roikkuu puoliksi silmillä tai löysästi menevät korvan taakse.

    On tää vaikeeta :D

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)