keskiviikkona, tammikuuta 26, 2011

aurinkoisen päivän inspiraatiot



Voi kuinka kauniisti ulkona paistaa  aurinko! Ihan tuskaa olla sisällä...
Tahtoo ulos! Tahtoo kotiin! Kumma kuinka minun tekee aina tällaisella talvisäällä
eniten mieli siivoamaan kotia - tuulettamaan petivaatteita, pyyhkimään pölyjä...
... ja sitten olisi ihanaa istahtaa kaikessa rauhassa hetkeksi nojatuoliin kahvikupposen
kera nauttimaan yksinolosta, puhtaasta tuoksusta, sisustuslehdistä. In my dreams...

Eilen illalla unohduin hetkeksi ihailemaan näitä kauniita asuntoja, yllättäen
jälleen ruotsalaisten Alvhemin ja Stadshemin sivuilta. Miksi ihmeessä kotimaisissa
kiinteistövälitysfirmoissa ei osata ottaa tällaisia kuvia - väitän että nämä ainakin
naispuolisiin asunnonostajiin vetoavat.. terävät kuvat, hyvät kuvakulmat, ihanat
yksityiskohdat, riittävästi kuvia... huoh! Huhuu, kiinteistövälittäjät - voisin ryhtyä
teille valokuvaajaksi :)


Tässä aivan ihana keittiö! Tahtoo!! Valkoista. Raikasta. Rosteria. Uutta. Vanhaa.
Ihan jo nuo kattovalaisimetkin kolahtaa täysillä... ja tuo simppeli liitutaulu ;)







Tässä keittiössä niinikään on juuri sitä fiilistä mitä meillekin haluaisin ja kaipaisin...


  Allaolevaa hanaa ihastelin juuri jossain keittiöliikkeessä. Onko kellään tuosta
käytännön kokemusta?! Vaikutti nimittäin hieman vaikealta käyttää...
mutta olisi niiiiin kaunis!


Ja alla kaksi hyvää esimerkkiä yksityiskohdista.. eihän tuollaisilla kuvilla toki
asuntoa myydä, mutta mielikuvia senkin edestä...!



 Mitä enemmän selailen netissä keittiökuvia, tai ihan mitä vaan asuntokuvia, sitä
vakuuttuneempi alan olla ettei meidän kodista ikinä saa sellaista mitä haluan... =/
Mutta kun nyt saisi edes jonkinlaisen! Ja tiedän, ei saisi valittaa kun kuitenkin on
kiva koti missä asua! Mutta netissä jotenkin sokaistuu näistä kaikista kauniista
kuvista ja tunnelmista... samoin blogeissa... huoh!

keskiviikkoterveisin,


Edit. mulla on työidentiteettikriisin ohella havaittavissa myös blogi-identiteettikriisi.
Olen kyllästynyt blogin pitkään nimeen ja tuohon hirsitalossa-otsikkoon... mutta kun
en keksi muutakaan - kun tuo elämää vaaleanpunaisessa hirsitalossa nyt vaan kuvaa
parhaiten blogin sisältöä :) Mutta muutin tuon otsikon nyt kokeilumielessä
 hirsitalosta muotoon marjan elämää - onhan tämä sitäkin :)
Mutta ettette ihmettele..

22 kommenttia:

  1. Nämä ovat kyllä aivan ihania kuvia! Kodikkuutta pullollaan...

    VastaaPoista
  2. Oih, niin kauniitä kuvia ja täynnä ideoita - joita ei itse kuitenkaan saisi toteutettua.

    meillä päin on ihan juuri aloittanut uusi kiinteistövälitys firma, joka on tajunnut kauniiden kuvien arvon ja sen että pikkasen stailaa - välillä näkee ihan älyttömiä kuvia, jostain sotkuisesta kirjahyllystä, jolla ei ole mitää arvoa ostajalle.

    VastaaPoista
  3. Edes taloa rakentaessa ei saa ihan kaikkea mitä sinne haluaa :/ Meillä ainakin on vähän pakko pysyä aisoissa talon koon kanssa, jotta se on järkevän näköinen tontilla. Ja että tallikin mahtuu vielä ;) Samoin kun meille tulee talo kahteen tasoon, niin alakertaa jos venyttää, se venyttää isoilta osin myös yläkertaa (jos nyt ei monen metrin erkkereitä halua ;)), ja sitten menee jo budjetti pieleen.. Eli sillä on mentävä mitä on ja mitä voi saada :)


    Et usko, mutta justiinsa viime viikolla puhuin ystävättäreni kanssa puhelimessa ja sanoin, että pitäs varmaan vaihtaa alaa juurikin valokuvaajaksi juurikin kiinteistövälitysfirmoille :) :) Meidän talon kuvat kun ei tod. ole mitkään parhaat, ja otinkin jo omat kuvat jotka lähetän välittäjälle..


    Aurinkoisia päiviä! Kerrassaan ihana ilma! Vaikka töissähän sitä itsekin tulee tämä upea päivä vietettyä.. :/


    t. Iida

    ps. en saanut töistä mun tiliä toimimaan, eli Iidanunelmia-Iida :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia! Ja totta, ei juurikaan etuovi.comissa vastaavanlaisiin törmää :) Olen monesti miettinyt sitäkin, että miksei asuntoja ole edes siivottu ennen kuvausta. Ei hirmuisesti tee oikeutta millekään asunnolle, jos likaiset astiat lojuvat tiskialtaissa, likapyykkikorit pursuavat kaapeista yms.
    PS. Mä haluan kans valkoisen keittiön. Ja noi mustat kodinkoneet on ultratyylikkäät... Suostuiskohan mies keittiöremppaan...johan toi keittiö ehti meillä pari vuotta olla :)

    VastaaPoista
  5. YLVA - eikös vaan olekin! Noita kuvia voisi vaan tuijotella :)

    AMALIA - indeed! Ja mulla ainakin huomio asuntoesittelyissä ja kuvissa kiinnittyy monesti sisustukseen vaikka pitäisi osata katsella ratkaisuja sisustuksen alla... huoneratkaisuja, pintamateriaaleja yms.

    IIDA - sinne meni se auringonpaiste, höh. Toivottavasti viikonloppunakin paistaisi niin ehtisi siitä nauttimaan! Kummasti nimittäin mieltäkin tuo aurinko piristää. Ja totta, ei kai sitä ikinä saisi rakennettuakaan tismalleen sellaista taloa minkä haluaisi - puitteet kuitenkin ratkaisee siinäkin. Ja raha. Ja muuttuva maku ;)

    MARIA - :) Hei saataiskohan alennusta jos ostettais kimpassa valkoiset kaapit ja mustat kodinkoneet?! ;) Mun onkin btw pitänyt kysyä sua meille sisustussuunnittelijaksi!

    VastaaPoista
  6. Jaahas, mä ihmettelinkin, että mikäs tää Marjan elämää nyt oikein on ;) Kauniita ja valoisia kuvia nuo. Tiedätkö muuten miten tuo lasisysteemi toimii välitilalaatan paikalla? Siis pysyykö siistinä vai heijastaako likaa kuinka hyvin? Mä jossain vaiheessa mietin sitä meille, mutta valitsin sitten laatat. Onpa kaunis tuo hana!

    VastaaPoista
  7. TERHI - joo kato nyt tää on Marjan elämää vaaleanpunaisessa hirsitalossa :D Ei mitään tietoa miten lasi toimii.. pitääpä tehdä siitäkin gallupia! Jukka on nyt täysin tykästynyt lasiin ja mä kyllä myös. On niin simppeli ja tasainen ja ERILAINEN meidän nykyisiin laattoihin verrattuna. Ne on mun mielestä ärsyttävä pitää puhtaina. Toinen ihana olisi rosterinen välitila mutta sitä en takuulla jaksaisi putsailla...?! Mutta laseissa vaihtoehtoja on joko laittaa sen alle tapetti tai sen värinen maalipinta minkä ikinä haluaakaan. Tai sitten lasi voi olla värjätty tai maitolasia. Toi hana on ihana! Mutta tosi vaikealta tuntui käyttää kun kuuma ja kylmä piti säätää erikseen sillälailla liu´uttamalla.

    VastaaPoista
  8. Tykkään kanssa juuri tuosta tyylistä mitä postauksesi kuvissa on. Olen suunnitellut Ikeaohjelmalla ja Kvik myymälässä keittiöt, joissa on juuri tuota fiilistä. Itse ajattelin kuitenkin laittaa harmaat tasot. Yläkippikaappeja funtsin myös mustina avohyllyinä. Ah, koska pääsee toteuttamaan...

    Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
  9. Kivalle kuullostaa tämä uusi Marjan elämää myös. Ja ihastuttavia kuvia olet poiminut.
    Voin omasta puolestani kommentoida lasista keittiön välitilassa: Meille laitettiin se reilu vuosi sitten keittiöremontin yhteydessä (takaa kuultaa savunharmaa sävy) ja on toiminut tosi hyvin. Suihkaisu lasinpesunestettä ja pyyhkäisy talouspaperilla; puhdasta tulee.
    PS. Tunnustus sulle blogissani...

    VastaaPoista
  10. Voi remonttikateus taas. Ja meilläkin, hei, 4v vanha talo ja olisin remppaamassa jo ties mitä. Maalia on saanut yksi jos toinenkin huone täällä jo. Muhun vetosi erityisesti tuo tiiliseinä... Olen pimeä! Mies sanoisi, että näyttää vanhalta teollisuushallilta, musta iiiihana.
    Kriisiä täälläkin, töissä jatkuu! Jahei, olen NIIIN samaa mieltä kanssasi tuosta kotien kuvaamisesta välittäjillä. Netissä kuitenkin tehdään nykyään se ensivaikutelma- lähteekö ees katsomaan.

    VastaaPoista
  11. Mielettömän hienot keittiökuvat!

    VastaaPoista
  12. Samaa mäkin olen ihmetellyt, miksei Suomessa stailata koteja myyntikuviin? Noissakin kuvissa on paljon Ikean kamaa, ettei sen pitäisi rahastakaan olla kiinni.

    Mä olen ihan fiiliksissä näistä sun remonttihaaveista:)

    VastaaPoista
  13. Kauniita kuvia..tuo hana on kyllä tosi nätti!

    VastaaPoista
  14. Vitsit miten upeita koteja ja kuvia! Voisin muuttaa mihin tahansa noista, vaikka suoraan siihen aamiaispöytään :-)

    Ai täällä on uudistusmieltä sekä keittiörempan että blogin nimen kanssa! Sitä se keväisen auringon pilkahdus teettää!

    VastaaPoista
  15. Totta tosiaan kiinteistövälittäjät saisivat miettiä millaisia kuvia ottaa. Käyttäisi ammattikuvaajaa, jos itse ei osaa ottaa!

    Täällä myös auringonpaiste saa hihat heilumaan siivouksessa ja niin kävi myös eilen. Ehkäpä minulla johtuu siitä, kun auringonvalo näyttää kaikki ihanat pölypallerot!

    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  16. Jestas, mitä koteja! Meillekin on hiipinyt mustaa yhä enmmän ja maalaisromanttiset tavarat katoilee... Kyllä Suomen kiinteistövälityksellä olisi hieman opittavaa:) Tosin eihän nekään voi ihmeitä tehdä kuvilla, jos asunnot ei näytä tollaisilta. Mulla on kanssan pieni identiteettikriisi, tosin ei työ vaan tyyli sellainen. Kiitos taas kivasta piristyksestä!

    VastaaPoista
  17. ANNE - mulla on muuten jossain aiemmassa remonttihaaveita-postauksessa kuva Ikean tummasta keittiöstä mistä tykkäisin tosi paljon. Itseasiassa Ikean tumma kiiltäväpintainen ovi on juurikin sen sävyinen mitä halajan.. mutta toisaalta Beståt ja Paxit koonneena (siis mies kokosi ne), meistä tuntuu siltä että sitä suurempia Ikea-kokonaisuuksia meille ei tule. Mutta kyllä mä aion vielä käydä Ikean tarjonnakin tsekkaamassa. Kvikilla käytiin myös mutta miehelle tuli siellä kuulemma liikaa Ikea-fiilis =O Mä tykkäsin kovastikin muutamasta mallista..

    CARLINA - kiitos tätäkin kautta tunnustuksesta :) Ja kiitos myös kommentista välitilaan liittyen, lasi alkaa tuntua entistä houkuttelevammalta vaihtoehdolta! Ja juuri tuo sävykin kuulostaa ihan meiltä :) Sun pitää laittaa kuvia keittiöstänne!

    RILLA - hahaa, samaa sano mun mies tuosta seinästä. Ihme tyyppejä!! Ja voihan kriisit sentään, sama täällä. Pitäisi vaan itse saada jotain aikaiseksi...!

    NINA - munkin mielestä ihana keittiö :) Rento mutta tyylikäs.

    NINA - hih, mäkin alan olla ihan fiiliksissä! Itseasiassa niin paljon etten oikein pysty keskittymään mihinkään muuhun :)

    VastaaPoista
  18. HELI - joo tuo hana oli livenäkin todella kaunis! En vaan oikein tiedä onko se toimiva.

    JASSU - mäkin voisin muuttaa miltei mihin tahansa Alvhemin kodeista.. huoh! Näin keväisin tosiaan tulee aina hirveä hinku uudistaa kotia. Tai mulle tulee aina into rakentaa (siis rakennuttaa) uusi koti :) Nämä mun innostukset menee niin aaltoina - nyt kun ei ole lastenvaatekuume, vaivaa sisustuskuume. Ja kohta taas lastenvaatteet :)

    VILLA ELINA - niinpä... toisaalta jos asunnot menevät kaupaksi ilman hyviä kuviakin niin mitäpä sitä suotta panostaa.. mutta silti! :) Täällä on tänään ihan harmaa päivä, höh, minne se ihana aurinko katosi?!

    SELMA - totta, onhan nuo Alvhemin ja Stadshemin asunnot kohtalaisen makeita ja hulppeita...! Joten ne lienee kohtalaisen helppo stailatakin. Hih, vai teilläkin maalaisromanttisuus katoamassa :) Ja mikäs tyylikriisi sulla nyt on? Tosin on mulla sellainenkin, aina.

    VastaaPoista
  19. Heissa, täältä töistä;)...

    Vitsit, ku mullakin tää työnteko tahtoo tökkiä ja pahasti, tekis mieli lähtee, mutta kun toi op omistaa vielä seuraavat 15v mein talon niin ei voi!!!

    Kyllä vaan onkin hienoja kuvia ja todellakin Suomalaiset välittäjät ottavat hivenen huonompia kuvia asunnoista - sopisit oikein hyvin valokuvaajaksi!!! Tai vaikka johonkin lehteen sivujen tekijäksi, mikä se ammatti nyt sitten onkaan oikealta nimeltään!!!

    Sitten vielä olen ajatellut ihan samaa, tuota oman blogin nimen vaihtoa - jotenkin mun blogin nimi ei kuvaa taas ollenkaan sitä mitä se pitää sisällään? En tie mitä tekisi! Enkä oikein uuttakaan nimeä oo keksinyt!!!

    Kaikesta huolimatta, oikein aurinkoista loppu viikkoa ja ihanaa, ku huomenna on jo perjantai!!!!

    VastaaPoista
  20. Jessus, miten ihania kuvia! Toi tiiliseinä+rosteri+valkoiset kaapit yhdistelmä uppoo muhun täysillä. Jotenkin tulee mieleen sellainen kiehtova loft-meininki.

    -Päivi-

    VastaaPoista
  21. Mä en kestä näitä sun ihanaisia kuvia...nuo pari ylintä vois olla sieltä meiltä tulevaisuudessa... välillä täs mietin aina näitä kuvia katsellessa, et pitäiskö se keittiö sittenkin laittaa vielä modernimmaksi...

    VastaaPoista
  22. SANNA-RIIKKA - hei NYT on perjantai, jippii! Mun mielestä sun blogilla on just kiva nimi! Mutta ymmärrän pointin paremmin kuin hyvin :)

    PÄIVI - oikeastihan tuo taitaa olla joku pieni kerrostaloasunto mutta ihana anyway..!

    LAURA - k i i t o s !! :)

    ANNE-MARI - eikä.. oikeasti? Mä tulen sitten teille kylään - voin ihan jäädä siis eteiseen sitä ihastelemaan :))

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)