sunnuntaina, lokakuuta 31, 2010

remonttihaaveita vol 2 ja kysymyksiä


 Talviaikaan siirrytty, vielä muutama kello pitäisi muistaa kääntää oikeaan aikaan...
Tosi tylsää ajatellakin, että neljältä töistä päästessä ja tyttöjä hoidosta hakiessa alkaa 
jo olla ihan pimeää, huoh. 

Siirrytäänpä siis tosiasioista haaveisiin :) ja jatketaan keittiöstä kohti
eteisaulaa ja portaita... valkoisen vaatekaapiston lisäksi haaveeni on

Portaitten maalaus valkoisiksi. Tai harmaiksi.
Tämä haave on oikeastaan ykkösenä listallani sillä nykyiset kirsikansävyiset portaat
ovat häirinneet minua ihan alusta asti - ne kun eivät sovi meidän asuntoon yhtään!
Ovat aivan eri värimaailmaa koko muun talon kanssa... tämän haaveeni haluaisin
toteuttaa jo mielellään ennen joulua. Näen nimittäin jo sieluni silmin valkeilla 
portailla metallisissa lyhdyissä palavat kynttilät...! Tässä jälleen pari haavekuvaa...



(All photos from internet or from magazines, not taken by me.)

Sitten kysymysosioon :)
Te, jotka olette portaita itse maalanneet:
Oletteko siis ensin hioneet kaikki vanhat maalit pois?
Muita olennaisia huomioonotettavia seikkoja?
Minä kun kärsimättömänä haluaisin vaan alkaa heti maalaamaan :) 
Mutta varmaankin ensin pitäisi tehdä hieman pohjatyötä.. 

Löytyisikö kenenkään arkistoista lisää hyviä porraskuvia? 
Kaipasin lisää ideoita jotta osaisin päättää minkälaiset portaat 
oikeasti haluan.. kokovalkoiset vai erivärisillä askelmilla vai mitä...?!
Muutenkin kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan!

Tässä vielä pari vanhaa kuvaa meidän nykyisistä portaista.. ja näkyypä
kuvissa myös tuo kukkatapetti mistä niinikään voisin jo luopua :)


Ja taas haaveilu jatkuu... 
Arvatkaas muuten sainko miehen tänään lähtemään Ikeaan...?!
No en tietenkään - kun peräkärry on kuulemma ihan täynnä lehtiä ja oksia... 
niinpä niin. Saas nähdä milloin peräkärry mahdollisesti olisi jälleen tyhjä... ;)

Sitä odotellessa taidan taas lähteä juoksemaan - tosin jokaikisellä lenkillä
keksin lisää näitä mun remppaideoita... :D

Suloista sunnuntaita kaikille!
Se onkin taas
Dance-ilta, ihanaa!
 

22 kommenttia:

  1. Meillä rappusia hiottiin ja hiottiin! Sitten paikattiin raot puukitillä (ovat niin vanhat, että oli pikkuisia elämisenjälkiä. Maalasin betoluxilla, valkoisella! Tuli kiiltäväpinta, ihan ok pitää puhtaana, mutta liukas. Olisi kuulemma ollut sellaistakin maalia, joka ei luista sukan alla, ei vain tullut ostohetkellä hoksattua kysyä moisesta maalista.

    Betolux haisee aivan jumalattomasti ja haju kestää muutaman päivän! Joten melkein pitää muuttaa maalauksen ajaksi muualle, jos tuolla betoluxilla maalaa. Ja kestää kuivia sitten kauan, kuukauden????


    Toi eka kuva on muuten ihana!!!!

    Kivaa juoksulenkkiä!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia.
    Mietin samaa asiaa (eli portaiden väriä) vajaa vuosi sitten kun piti päättää millaiset portaat taloon laitetaan.
    Päädyttiin sitten kuitenkin sellaisiin joissa ruskeat askelmat ja kaide kun mietin että miltä näyttävät lapsiperheessä valkoiset aslemat? Varsinkin kun äiti ei ole mikään siivouksen ystävä =)

    VastaaPoista
  3. Mä sitten nautin näistä sun inspiskuvista. osaat aina kuoria sen kerman päältä.

    Varmasti tekee vaalea väri ihmeitä teidänkin portaikkoon. Pystyn jo näkemään valmiin tuloksen :) Mutt avarmasti myös kova työ, kun mielestäni kaikki kyllä pitää hioa.

    Mukavaa sunnuntai iltaa!

    VastaaPoista
  4. Suosittelen tarttumaan sutiin, et taatusti kadu :)

    Meillä oli lakatut mäntyportaat, hioin pintaa kevyesti käsin eli en tosiaankaan kaikkea lakkaa pois. Askelmat ja käsikaiteen maalasin betoluxilla ja nuo sivupinnat Helmillä. Tosi hyvin kesti molemmat. Maalasin siksi tolla Helmillä noita kaiteita, koska se ei haissut niin kauheasti kuin betolux. Pystyimme asumaan talossa vaikka mamma maalaili aina kun ehti. Nykyään betoluxia saa myös vesiliukoisena, sehän ei kellastu kuten liotinpohjainen auringon valosta.

    Pölyhän näkyy valkoisissa askelmissa ihan heti mutta silti ne olivat niin ihanat :) Suosittelen todellakin, urakka oli paljon pienempi mitä ajattelin etukäteen ja ehdottomasti kaiken vaivan arvoinen.

    Kokovalkoiset on helpompi maalata kuin eri väreillä, koska saa kaikkialle sutia samalla maalilla eikä tarvitse olla varovainen eri värien rajoissa.

    VastaaPoista
  5. Heipparallaa! Ihania kuvia! Ja ihana kalenteri teillä!

    Meillä oli alunperin mäntyportaat, sellainen "aika kamalat". Ne piti pian saada valkoisiksi. Ei lähdetty niitä itse maalamaan vaan otettiin maalari, joka maalasi ne viikonlopun aikana. Hän ei hionut mitään, maalasi 4 kerrosta ja hyvä tuli! Portaat ovat olleet nyt valkoiset 3 vuotta ja hyvinä ovat pysyneet (enkä todella ole siivousfriikki). Pari kolhua löytyy kun Oliverilta vahingossa pudonnut portaita kavutessa kädestä joku terävä lelu, ei muuta.

    Suosittelen, meillä ainakin jotenkin koko asunnon fiilis muuttui valkoisten portaiden myötä paljon freesimmäksi.

    Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  6. Meidän portaat maalattiin kun ensin saatiin "revittyä" vanhat muovit pois. Kamala liima ei lähtenyt edes kuumailmapuhaltimella. Joten kokeiltiin maalausta päälle...askelmaan otti maalit ihan ok mutta rapun peili....huoh...maali otti mutta krakleeraantui pois...mutta paremmat nämäkin kun ne muovimatolla päällystetyt..

    tässä linkki jos hakuat kurkistaa..

    http://villavaarala.blogspot.com/search?updated-max=2010-05-21T19:42:00%2B03:00&max-results=300

    -Krisse-

    VastaaPoista
  7. Tässä Krissen linkki uusittuna..

    http://villavaarala.blogspot.com/search?updated-max=2010-05-21T19:42:00%2B03:00&max-results=300

    VastaaPoista
  8. Täällä on myös maalattu portaat reilu vuosi sitten. Hommaa oli ihan kamalasti, mutta vaivan arvoinen. Meillä alkuperäiset portaat olivat kuultovahalla käsitelty, jotka käytössä näyttivät vaaleanpunaiselle. Meillä hiottiin kuultovaha kokonaan portaista. Pöly oli niin hionojakoista, että suojaus ei auttanut eli pöly leijui koko taloon. Siivousta joutui tekemään lattiasta kattoon. Nyt en muista mikä maali meille laitettiin portaisiin, mutta valkoista lattiamaalia se oli. Betoluxia se ei kuitenkaan ollut. Kuvia rappusista löytyy blogistani, jos haluat käydä kurkkaamassa.

    VastaaPoista
  9. Minä inhoan kaikkea hiomista siitä huolimatta olen maalaillut meillä kotona lähes kaikki uusiksi. Mun ratkaisu kaikkeen on hirvittävän pahan hajuinen Otexin tartuntamaali ja sen päälle sitten oikea maalipinta. Ei tartte hioa, kunhan vaan maalailee. Tosin tätä tapaa en kyllä suosittele portaiden maalaamiseen, kyllä siinä kunnon pohjatyöt takaa kestävän lopputuloksen.

    Terkuin laiskuri remontteeraaja :D

    VastaaPoista
  10. Olen maalannut kahdet portaat. Ei mitenkään hankala homma ja lopputuloksen kannalta suosittelen. Edellisessä asunnossamme oli hyvin samantyyppiset portaat kuin teillä. Hioin niitä vähän hiomakoneella (en ole mikään tarkan työn tekijä) pohjamaalasin otexilla ja sen päälle kaksi kertaa empirellä. Oikeasti huonekalumaali, mutta pysyi hyvin ainakin sen pari vuotta mitä siinä asuimme. Uuten kotiimme otimme portaat vain valmiiksi pohjamaalattuina. Halusimme "vanhan talon tunnelmaa" ja pensselinjälkeä ja maalasin ne permolla mitä minun suosikkimaaalimyyjä ehdottomasti suositteli. Sanoi, että hän ei myy minulla betoluxia. Toivon että saisimme portaat "valmiiksi" jouluksi kahden vuoden asumisen jälkeen, meiltä puuttuu ovi portaiden alta ja paneeli portaikosta. Kun ne ovat valmiit esittelen ne kyllä blogissani:) Kannattaa ehdottomasti maalata, koko kodin ilme muuttuu niin hirveästi!

    VastaaPoista
  11. Meillä on joskus edessä sama urakka. Nyt kun kaikki on samaa puunväriä niin en ole noita portaita vielä ehtinyt miettimään. Tulevaisuudessa kun seinät ja lattiat uusitaan niin pitäisi portaatkin maalata. On siinäkin vaan hommaa, tsemppiä urakkaan! Laita sit tarkka selostus miten teitte niin tuun myöhemmin kurkkimaan ja ottamaan oppia :)

    VastaaPoista
  12. Meillä tehtiin portaisiin kevyt hionta. Olen kyllä ollut maalaamisen jälkeen tyytyväinen, kummasti tuli lisää valoa kotiin. Mutta totta tuo, että valkoisissa portaissa näkyy pöly aivan liian hyvin :(

    VastaaPoista
  13. Hei ihanaa, KIITOS hurjasti KAIKILLE tähän astisista kommenteista! Näistä on hurjasti apua! Ja selkeästi olette kaikki rappusten valkaisun kannalla :) Onneksi mieskin jo yhtyy tähän mielipiteeseen - joku aika sitten vielä vastusti jyrkästi.. Yhtään ei huvittaisi itse alkaa maalaamaan mutta koskapa remppamiehiä ei tuosta vaan vapaana ole niin pakko kai se on - ja motivaatiota mulla ainakin riittää!

    Nina - ei tuo kalenterikuva ole meiltä, valitettavasti :) Netistä sekin bongattu joskus.

    VastaaPoista
  14. Ihania kuveja!! Vissiin aika iso urakka tuo portaiden maalaus, mutta varmasti kannattaa. Valostaa yleisilmettä tosi paljon. Kysäisen vielä huomenna töissä meidän teknisestä tuesta tuosta maalausjutusta ja palaan asiaan :)

    Ihanaa maanantai-iltaa!
    PS. siinä ne nyt nököttää ne Kivikit Beståjen rinnalla. Tosin kaikki vielä paketissa. Ja miehellä sata työjuttua, jotka kuulemma tekee ensin. Murmur. Taidan ryhtyä itse hommiin :)

    VastaaPoista
  15. Minäkin kyllä lähtisin nuo portaa ehdottomasti maalaamaan. Mun lemppari on valkonen ja sitä kyllä suosittelen. Viime kesänä mökin rappuset maalasin valkoiseksi. Ennen maalaamista ne oli maalattu joskus 80-luvulla öljymaalilla punaiseksi, joten minä vaan pyyhin ne puhdistavalla aineella puhtaaksi ja maalasin kahteen kertaan valkoisella öljymaalilla päälle. Onnistui tosi hyvin ja ens kesänä pääsen taas niitä ihastelemaan :)

    Tsemppiä remppaan!

    VastaaPoista
  16. Hei! Kannatan ehdottomasti portaiden maalaamista! Meillä perheessä maalattiin kamalat mäntypuiset portaat valkoisiksi ja se toi todella paljon lisää valoa. Kannattaa siis nähdä vaiva! En muista mitä aineita käytettiin, mutta yllä on tullut jo paljon vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
  17. HEIPS!
    Meillä oli vanhat ja rumat mäntyportaat, jotka puuseppä-mieheni fixasi viime keväänä ja olen niihin supertyytyväinen! Kaiteista tuli valkoiset ja askelmat päällystettiin laminaatilla, sellaisella kronotexin kuluneenlankkulattiannäköisellä, valkoisella.(samalla kun lyckobo-blogin leikkimökinlattia) aivan ihana! Etureunoihin listat harjattua terästä. valitettavasti en tiedä kuinka paljon hioi kaiteita, askelmat oli niin kuluneet että olisi ollut liian kova homma hioa ja paikata kolhuja.
    -s-

    VastaaPoista
  18. Anonyymi s - siis KIITOS kommentistasi! Mulla oli tuo askelmien päällystys laminaatilla jo joskus aiemmin mielessä itsellänikin mutta olin sen unohtanut kokonaan. Mutta niinhän mekin homma toteutetaan - voi vitsit, nyt innostuin ihan täysillä!! Olisiko sulla laittaa kuvaa teidän portaista? Osoitteeni löytyy tuolta sivupalkista :) Kuulosti niin kivalta nuo teidän portaat...

    VastaaPoista
  19. jep, laitan kuvan sinulle sähköpostiin kunhan ehdin kuvailla kotona!
    -s-

    VastaaPoista
  20. Oletteko laittaneet valkoisiin portaisiin liukuesteet? Tarviiko, jos maalatut kyseessä?

    VastaaPoista
  21. Onpa kaunis hirsitalo :) Niin tunnelmallinen ja kotoisa, tykkään kovasti. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Ja vielä mukavampaa kun jätit kommentin :)