keskiviikkona, huhtikuuta 28, 2010

yleisön pyynnöstä... kenkiä :)


Hih, mitä muut edellä, sitä Marja perässä :) Tosin mulla on tämä postaus ollut tekeillä jo pitkään.
Tai tässä oikeastaan osa I sillä kuvaamatta on vielä uusimmat Hampurista löydetyt balleriinat... :D

Nämä ekat Cafénoir-merkkiset kengät olivat rakkautta ensi silmäyksellä... jalassa kuin aamutossut,
ja mielestäni hauskan näköiset, ja kivan värisetkin. Ja kerrankin koko 40 näyttää pieneltä
- kiitos kippuraisen mallin ;)



Sitten siirrytäänkin viime kesän mallistoon :) Tässä muutamat lempparini, TOD´Sin mallia.
Vaaleanpunaiset ja kultaiset... jäivät viime kesänä vähäiselle käytölle - josko tänä kesänä muistaisin käyttää useammin!




Sitten löysin kaappini kätköistä tällaiset open toet... näitä en tainnut käyttää kertaakaan viime kesänä =O
Nyt pitää siis käyttää tai pistää kiertoon. Kyllä minä olen hölmö hamstraaja...! =/


Lisää TOD´Seja...


And last but not least. Mun lempparit viime kesältä, Rizzon mallistoa. Näitä käytin viime kesänä miltei joka päivä, ihan kuin aamutossut - tosin pohja niin ohut että mukulakivetys tuntuu jalkapohjissa saakka :) Onneksi löysin viime syksynä alesta samanlaiset, viime vuotiset kun eivät ihan tällaiselta enää näytä...


kevättä kengissä, tai vappuna varmaan lähinnä vettä kengässä
mikäli säätiedotuksiin on uskominen.....

tiistaina, huhtikuuta 27, 2010

kukkivia puita ja juoksevia ihmisiä...


Siinä lyhyesti viikonloppukuulumiset Hampurista.
Olipa mukava reissu! Lennettiin lauantaiaamuna Bremeniin, sieltä tunnin junamatka Hampuriin. Mies lähti samantien ilmottautumaan sunnuntain maratonille, minä jäin tutustumaan kaupunkiin. Hassua ettei olla ikinä aiemmin Hampurissa edes käväisty - olemme nimittäin muutaman kerran autoilleet Eurooppaa ristiin rastiin, mutta Hampuriin ei olla milloinkaan pysähdytty. Nyt tykästyin kaupunkiin kovasti - johtui varmasti osittain täydellisestä kevätsäästä ja kukkivista kirsikka- ja magnoliapuista :) Kevät oli selkeästi pidemmällä kuin täällä, monissa puissa ja pensaissa oli jo lehdet - ja ilma tuntui niin paljon keväisemmältä! Oli ihanaa heittää sukat pois ja kulkea ballerinoissa avojaloin...

Yllätyin mukavasti kun lauantai-iltana kaupat olivat kahdeksaan, jotkut jopa kymmeneen saakka auki. Ehdin siis kierrellä kaupoilla monta tuntia - keskityin lähinnä kenkäkauppoihin... ja sen huomaa. Kannoin nimittäin kotiin viidet(!) ballerinat :D Myönnän, sekosin. Eniten Görtz -nimisessä kenkäkaupassa, voi vitsit miten laaja tarjonta... Kenkien lisäksi ostin Zarasta yhden takin, siinä shoppailusaldoni.

Sunnuntai valkeni yhtä aurinkoisena kun aamuvarhain suuntasimme maratonin lähtöalueelle. On muuten ihan järkky aika lähteä juoksemaan 40 km aamuyhdeksältä! Varsinkin jos sattuu olemaan iltaliikkuja, kuten mieheni ja minä myös. Mutta niin vain about 30.000 hullua juoksijaa reitille lähti... katsojiakin oli ihan mieletön määrä ja tunnelma hieno. Minä aina miltei liikutun kun olen niin fiiliksissä tuollaisessa tapahtumassa. Ja nyt vielä enemmän kun kohta pääsen kokemaan tuon fiiliksen ihan itsekin. Tosin en kyllä ikimaailmassa jaksa maratonia juosta kun treenikilometrejä on sattuneista syistä liian vähän takana - mutta juoksen sen minkä jaksan ja that´s it. Hieman kauhistuttaa kun miehenikin totesi juoksun jälkeen, moisen urakan olevan ihan hullun hommaa. Mutta niin vaan kipitti uuden ennätyksensä 3.22 ja risat!

Maratonin jälkeen meillä oli vielä aikaa kierrellä Hampurissa - en kyllä ymmärrä miten mies jaksoi kävellä metriäkään juoksemisen jälkeen... Illalla suuntasimme takaisin Bremeniin, ja eilen aamuvarhain takaisin kotiin. Oikein onnistunut reissu! Mutta nyt on olo ihan väsynyt - vaikka en edes juossut maratonia.





Mullekin kelpaisi yksityisvastaanotto tällaisessa talossa kauniin kadun varrella,
kukkivien puiden katveessa :)



Miksi Suomessa ei ole Starbucks-ketjua?! Tai oikeastaan onneksi ei ole, sillä rakastan
Starbucks´n White Chocolate Mochaa... puoli litraa meni kevyesti kerralla :)

perjantaina, huhtikuuta 23, 2010

vieraat jalat


Ready for the ultimate cushioning ride of your life?
Nike Zoom Vomero+ 4.
Siinäpä näiden uusien menopelieni lupaava mainoslause :) And I am soooo ready!
Vaan tuntuupa oudolta juosta puoltatoista numeroa isommilla lenkkareilla kuin mitä aiemmat ovat olleet... ja onko siis ihme, että aiempia käyttäessäni multa on vuoden aikana irronnut pari varpaankynttä ;) Näissä uusissa pitäisi olla tosi hyvä vaimennus eli sopivat asvaltilla juoksemiseen.. ja mä pääsääntöisesti juoksen asvaltilla eli nämä lienevät mulle juurikin passelit.

Näillä kengillä on nyt siis takana kaksi 10 kilometrin juoksulenkkiä. Samoin kuin niillä uusilla pohjallisilla. Ja kylläpä on tuntunut oudolta juosta! Ihan kuin minulla olisi jonkun toisen ihmisen jalat ja askeleet... Ekalla kerralla jalat puutuivat ihan pökkelöiksi (mikä oli odotettavissakin) ja toiseen jalkapohjaan onnistuin saamaan ison rakon (mikä on mulle kyllä tuttua ennestäänkin). Eilen lähtiessäni toiselle lenkille, en aluksi edes muistanut uusia pohjallisia, eikä jalat enää niin puutuneetkaan, jippii! Mutta edelleenkin juokseminen tuntui ihan omituiselta. Onko toisaalta ihme sillä pohjallisen ansiosta jalkani laskeutuu maahan ihan eri asennossa kuin aiemmin. Eiköhän noihin silti totu... toivottavasti kohta tunnen taas juoksevani omilla kintuillani ;D Tai siis toivottavasti kohta juoksen kevyesti vailla penikkatautia tai mitään muutakaan vaivaa!


Iloista perjantaita kaikille toivotellen,

Edit. Olen taannoin saanut Marialta tämän tunnustuksen - lämmin kiitos! Nämä aina kummasti mieltä piristävät :) Laitan tämän eteenpäin kaikille blogilistani blogeille (niitä muuten on tosi paljon!)

torstaina, huhtikuuta 22, 2010

päivän inspiraatiot a´la Slettvoll


Olen aiemminkin ihaillut Slettvollin kuvastoa - niin kauniita kalusteita, sisustuksia kuin näitä kuviakin. Tässä teillekin muutama makupala - sisustuksia mun makuun... ei välttämättä kokonaisuuksina mutta jokaisessa kuvassa on jotain kivaa...





Nämä alimmat ovat kestosuosikkejani - ihanan valoisaa ja valkeaa :)





(kuvat lainattu http://www.slettvoll.no/)

Pohjalliset testattu... siitä lisää illalla!

pohkeet jumissa,

tiistaina, huhtikuuta 20, 2010

postaus jota ei pitäisi tehdä :)


Tai lähinnä nämä kuvat :) Sillä taannoin päätin, että yritän välttää omien kuvieni julkaisua mutta menköönsä nyt taas tämän kerran :) Kalastajan vaimon blogissa tuli puhetta kuntosalien pukeutumissäännöistä. Itse en ole törmännyt missään täkäläisellä salilla moiseen kieltoon, ettei hihattomissa topeissa olisi soveliasta jumpata. Olettekos te muut?! Tätä asiaa jäin siis vallan pohtimaan sillä itse en osaa salilla / jumpilla käyttää mitään muuta kuin hihattomia yläosia. Jotenkin koen epämiellyttävämmäksi hikoilla t-paidassa kainalot märkinä kuin hihattomassa topissa. Mene ja tiedä :) Sen sijaan hikipyyhe minulla kulkee aina mukana, sen mun mielestä pitäisi kuulua jokaisen jumppaajan perusvarusteisiin! Ja mitä yläosiin tulee, niin kieltämättä välillä näkee hieman liiankin "antavia" toppeja - mutta sellaisissa minä en ainakaan salilla viihtyisi :)

Anyway minun on pitänyt jo jokin aikaa sitten esitellä tämä alejämälöytöni - on nimittäin juurikin toppi mun mieleen, kivan pitkä tanssillisille tunneille ja combatiinkin sopiva. Ja vaikka kaappi on jumppavaatteita täynnä, haluaisin nyt käyttää vaan tätä yhtä ja samaa. Onneksi löysin näitä kaksi niin ehtivät pesuunkin välillä ;)


Huomenna minulla onkin se toinen käynti Askelklinikalla - ja saan uudet pohjalliseni. Enää puuttuvat uudet, Englannista tilatut Asicsit - siellähän ne edelleen jossain päin saarivaltiota odottelevat tuhkapilven hälvenemistä. Joten mitä aikoo tehdä blondi... mennä ostamaan äkkiä jotkut toiset uudet lenkkarit! Pakkohan mun on nimittäin heti päästä testaamaan uusia pohjallisiani in action :) Ajattelin ostaa jotkut Niken kengät (Zoom Vomerot varmaankin), tosin eilen tykästyin myös New Balance -merkkisiin, jenkkilässä suosittuihin lenkkareihin - kellään kokemusta merkistä?! Suomessa ainakin TopSport myy moisia.

Tällaista tällä kertaa... jatkoa aiheesta seurannee piakkoin :) Meillä kun tämä juokseminen on muutenkin nyt pinnalla - miehen pitäisi juosta ensi sunnuntaina Hampurin maraton... mikäli orastava flunssa ei kaada miestä petiin. Niin ja mikäli tuhkapilvi väistyy ja pääsemme lentämään ensi lauantaina... let´s see!

torstaina, huhtikuuta 15, 2010

lehdestä bongattua ja juoksuaskelia ja tunnustus :)



Bongasin puolivahingossa tällaisen kauniin kodin Avotakasta.
Vaikka oma sisustusmakuni on selkeästi menossa vaihteeksi modernimpaan suuntaan niin silti tässä on
sitä jotain... vaaleaa, skandinaavista, kodikasta, tunnelmallista... tuo ruokailutila erityisesti on mieleeni.
Tai lähinnä tuo lamppu. Ja keittiön selkeät linjat. Okei, ja tuo takka myös.





Ja loppuun kuulumiset meiltä. Nellille nousi eilisiltana kova kuume, yöllä oksensikin ressukka (varmaan kuumeen vuoksi). Tänään on ollut yöhön nähden varsin pirteä - mutta kotipäiviä siis vietämme loppuviikon. Mikäli huomenissa tytöt ovat suht terveinä, saamme yökylään tyttöjen hoitokaverit, kaksostytöt hekin - mitähän siitäkin tulee?! :) Luvassa ainakin hihitystä ja höpötystä... :))

Minä puolestani olen niiiiiiiiiiiiiiiiiin iloinen! Tai ehkä tuosta muutama ii pitäisi kuitenkin ottaa varuiksi pois. Kävin toissapäivänä juoksemassa! Tuli töissä sellainen tunne, että voisin jo kokeilla - jalkoihin ei enää ole kauheasti koskenut viime päivinä. Tarkoitus oli aloittaa varovasti ihan pieni lenkki vaan mutta enhän mä malttanut :) Lähdin nimittäin kiertämään ekaa kertaa viime kesäistä lempilenkkiäni - ihanissa maalaismaisemissa järven ympäri kiertävää hiekkatietä. Ja kun aurinko paistoi ja juokseminen tuntui hyvältä niin jatkoin koko 12,5 km :) Hieman toiseen sääreen koski mutta vain hieman. Nyt lähden kokeilemaan saman lenkin uudelleen! Yritän kuitenkin hieman himmailla jotta pääsisin sinne Tukholmaan - ihan sama vaikka reittiin kuluisi silloin koko sallittu kuusi tuntia... mulle riittää nyt se, että pystyn juoksemaan edes tämän verran!

Niin, ja eilisillanhan juoksin tietysti myös, Hulluilla Päivillä :) Siitä raporttia kenties huomenissa...


mutta nyt trikoot jalkaan ja menoksi...

Edit. Sain Johannalta tämän tunnustuksen - kiitos ihana Johanna :)
Minähän tämän jaoinkin jo taannoin eteenpäin joten nyt tyydyn vain niiata niksauttamaan :)