torstaina, joulukuuta 31, 2009

***

Oikein räiskyvän mukavaa vuodenvaihdetta
ja
Onnellista tulevaa vuotta
kaikille Ystäville ja Blogituttaville!



Meille on juuri tulossa vieraat, itse tulin vasta töistä...
Onneksi mies oli päivän tyttöjen kanssa kotona,
ja onneksi tytöiltä on kuume jo laskenut!
Nyt pitää mennä kattamaan pöytää :)



keskiviikkona, joulukuuta 30, 2009

korutuunausta ja kuumeilua




Välillä tällainen turhuus-postaus :) Innostuin tuunailemaan vanhoja korujani.. tällä kertaa rannekorua. Lisäsin siihen tuollaisen kruunuriipuksen - ja tulipas korusta kuin uusi :) Tosin tuo rinkula on liian iso, pitää vaihtaa pienempään...

Meillä podetaan... tytöt saivat eilen H1N1-rokotuksen ja niinhän tietenkin Pepille nousi siitä korkeahko kuume. Aamulla vein tytöt hoitoon kun olivat ihan ok mutta äsken soittelivat, että Pepille oli noussut kuume. Eikun soitto isälleni ja tytöt päiväksi mummivaarilaan lepäilemään, itse kun joudumme olemaan nämä välipäivätkin töissä. Onneksi enää huominen ja sitten pitkä viikonloppu - kivaa! Vielä kun kuume laskisi niin päästäisiin nauttimaan uudenvuodenaatosta ja viikonlopusta ulkoillen ja muutenkin!



Muille mukavia vuoden viimeisiä päiviä toivotellen,

lauantaina, joulukuuta 26, 2009

parempi myöhään :)




... pakkohan minunkin oli noudattaa perinteitä ja väkertää taas täksikin jouluksi piparikuusi - on niin simppeli tehdä ja mielestäni kauniskin :) Sain tuon aattoaamuna sentään jo valmiiksi, nyt vasta ennätin kuvata. Sain by the way joululahjaksi valokuvausta käsittelevän kirjan - jospa sitä vihdoinkin oppisi käyttämään kameraansa ;)













Tytötkin koristelivat pipareita - näitä ei kyllä kovin kiva ole syödä kun pitää pelätä hampaittensa puolesta, kiitos lukuisten koristerakeiden ;)

Nyt kipinkapin mummivaarilaan syömään vielä kerran jouluruokia, sitten alkaakin pikkuhiljaa keventäminen ja valmistautuminen paastoviikkoon (juu, aion yrittää paastota alkuvuodesta, olemme sen toteuttaneet aiemminkin...).
Tapaninpäivätoivotuksin,

perjantaina, joulukuuta 25, 2009

aattoillan tunnelmia... ♥




Tässä kuvallisessa muodossa meidän eilisiltaisia tunnelmia.
On niin ihanaa katsella tuota lasten aitoa iloa ja riemua... ja sitä riitti :)
♥ ♥ ♥










Rauhallisia joulun pyhiä toivotellen, upeaan pakkassäähän ulkoilemaan lähdössä,

keskiviikkona, joulukuuta 23, 2009

Joulu on satu lapsuuden...



... koska en näköjään ennätä päivittää blogia enkä ottaa uusia kuvia, niin ajattelin toivotella teille täältä piparkakkujen ja kinkun paiston sekä joulukuusen koristelun lomasta ihanan rauhallisia ja iloisia jouluhetkiä
- tällaisen vanhemman joulukorttimme myötä :)

Meillä tuoksuu aivan tuoreelta saunavihdalta!! Joku muukin taisi blogissaan kommentoida joulukuusen tuoksuvan koivulta - niin meilläkin, hassu juttu :) Kohta virittelen joululaulut soimaan, lämmitän glögiä ja ryhdyn paketoimaan lahjoja - kunhan nuo täpinöissään olevat pikkutonttuset ensin saisi unten maille...

... ihan ensiksi hipsin sytyttämään kynttilät ulos kaikkiin mahdollisiin lyhtyihin - että tuolla voikin olla kaunista. Pitkästä aikaa joulu tuntuu todella joululta kun ulkona on (sentään vielä hieman) pakkasta ja paljon lunta! Mieskin lähti juuri hiihtolenkille, ei voinut vastustaa uutta lunta ja uusia latuja :)

tiistaina, joulukuuta 22, 2009

Voihan työt...




... kun haittaavat jouluvalmistelujani... olisi niin ihanaa jos olisi edes päivä, pari lomaa ennen joulua - ja joulun jälkeenkään en pistäisi pahitteeksi paria ylimääräistä lomapäivää... mutta ehei, töissä ollaan, kaikki päivät, ja töissäkin on kiirus. Silti huomaan monta kertaa päivän aikana miettiväni, mitä kaikkea kotona pitäisi ja haluaisin vielä tehdä - pipareita on pakko vielä leipoa, piparikuusen haluan ehdottomasti vielä tehdä. Osa lahjoista on hankkimatta, kaikki tyttöjen lahjat paketoimatta (tosin onneksi niitä ei ole kuin muutama.)... Kuusi pitäisi käydä ostamassa tänään, saas nähdä tuleeko se suoraan sisälle saakka - toivottavasti! Huominen vielä töitä, ihan normaali päivä ja sitten onkin aatonaattoyö aikaa tehdä nämä kaikki keskeneräiset jutut... huhhei.

Mutta jouluna en tee mitään! Paitsi syön suklaata, kuuntelen joululauluja, luen kirjaa, istun joulukuusen loisteessa takkatulen äärellä... ja syön lisää suklaata :)



Koristeitakaan meillä ei tänä vuonna juuri laitella, pari Sian enkeliä saa riittää, ja se joulukuusi. Ja toki jo olemassaolevat koristevalosarjat. Ja kynttilät! Rakastan erilaisia kynttilälyhtyjä (ja ulkona jäälyhtyjä), ne miltei pelkästään riittäisivät tuomaan minulle kaipaamani joulutunnelman. Mutta toki tyttöjen vuoksi pitää laittaa hieman muutakin. Ja nyt taas takaisin työjuttujen pariin, teille muille rauhallista jouluviikkoa toivotellen,

sunnuntaina, joulukuuta 20, 2009

siivouksen ja puunauksen lomassa...



... ajattelin fiilistellä oheisten joulukuusikuvien myötä :) Omaa kuusta odotellessa... meillä käydään jokaikinen vuosi kädenvääntö siitä, milloin kuusi tuodaan sisälle. Mieheni mielestä joulukuusi näet kuuluu tuoda ja koristella vasta aattoaamuna - minä taas haluaisin sen sisälle jo nyt, laittaisin siihen nyt valot, muut koristeet sitten vaikkapa aatonaattoiltana... Jotenkin tuntuu, että joulusta nauttii eniten näin ennen joulua, siksi sen kuusenkin jo sisälle haluan. Ainakin ajattelin tänään piipahtaa ostamassa muutaman joulukukan.

Eilinen päivä kului siivotessa, aamusta iltaan. Nyt on siistiä (tuskin jouluun asti...), vielä pitäisi muutama nurkka järjestellä, silittää iso pyykkivuori, leipoa piparkakkukuusi, tehdä pari joululahjakorua... Iltapäivällä pakkaan tytöt autoon ja huristellaan Kangasalle Pajutilalle - siellä kun on aina näin joulunaikaan ihanan tunnelmallista! Pajutilalta sitten suoraan kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja - päätin, että mennään Kangasalan kirkkoon, niillä kulmilla kun olemme. Kangasalan kirkko kun on meidän vihkikirkkomme ja mielestäni todella kaunis!








Kuvat tallennettu netistä, mikä mistäkin. The photos from internet, not taken by me.

Leppoisaa neljättä adventtia toivotellen,
lumisesta maisemasta, pakkasesta ja puhtaasta kodista nauttien,

tiistaina, joulukuuta 15, 2009

joulukortteja joulukortteja joulukortteja



Hiphei, sain ne tehtyä... meni siinä puoli neljään saakka yöllä (kun piti vielä askarrella jokunen kortti lisääkin...), ja nyt aamulla piti vielä hieman jatkaa mutta tehty on - vielä kun ennättäisi jossain vaiheessa päivää käymään postissa. Siellä on takuulla tänään muutama muukin mattimyöhäinen, apuuva :)








Arvatkaapa väsyttikö kun kello herätti puoli kuudelta... takana kaksi tuntia unta, edessä työpäivä ja illalla tyttöjen joulujuhla. Saattaa tälle väsylle äidille tulla aikas äkkiä tippa linssiin lasten laulaessa... :´) Tytöt juuri muistelivatkin edellisiä päiväkodin juhlia, joissa olin kuulemma "ainoa aikuinen joka itki"... mitä tosin hieman epäilen :)

No nyt hakemaan lisää kahvia,

maanantaina, joulukuuta 14, 2009

Stressiä pukkaa...



Hohhoijaa, olen ennenkin maininnnut, että minulla on paha tapa jättää kaikki viimetippaan.. tällä kertaa kyse tietenkin joulukorteista. Askartelin ne kyllä jo pari viikkoa sitten mutta silloin en jaksanut kirjoittaa niihin vielä mitään toivotuksia - ja edelleen ovat samassa vaiheessa. Onhan tässä tämä ilta aikaa... Olisi niiiiiiin paljon muutakin tekemistä, siivousta, silittämistä, lahjojen etsimistä, piparien leipomista, sitä sun tätä... Onneksi meillä ei ole ensi viikonloppuna mitään ihmeellistä - kaksi päivää aikaa laittaa koti joulukuntoon. Kuten huomaatte, mulla ei kauheasti jouluaiheisia valokuviakaan ole... ehkä ensi viikonloppuna kaivelen tonttuset ja enkelit vihdoin esille :)

Huomenna pääsemme virittäytymään jo joulutunnelmaan tyttöjen päiväkodin joulujuhlan myötä - sinnekin pitäisi vielä katsoa tyttöjen vaatteet yms. kuntoon. Ja tänään on pakko ehtiä jumpallekin (jumpasta en vaan yksinkertaisesti suostu luopumaan, en vaikka olisi muuten kuinka kiire tahansa!), tuli nimittäin viikonloppuna herkuteltua mummiukkilareissulla aivan liikaa...






Leppoisaa alkanutta viikkoa siis toivotellen ;)